Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ένα τρυφερό δράμα και η πολυαναμενόμενη ελληνική "Φαντασία": Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (28/11 - 5/12)

Μην τις χάσετε!

28 Νοεμβρίου 2019 12:23
Ένα τρυφερό δράμα και η πολυαναμενόμενη ελληνική

Πέμπτη σήμερα και το Athensmagazine.gr είναι εδώ για να σας παρουσιάσει τις νέες ταινίες της εβδομάδας! Ένα τρυφερό δράμα, την ελληνική υπερπαραγωγή "Φαντασία" και την επιστροφή του "Frozen" θα δούμε αυτή την εβδομάδα στη μεγάλη οθόνη!

Ωστόσο, ξέρετε ποιες είναι οι καλύτερες ταινίες την τελευταία δεκαετία για την Ελλάδα;

Ιστορία Γάμου
Σκηνοθεσία: Νόα Μπόμπακ

Ο Τσάρλι, ένας θεατρικός σκηνοθέτης στην εναλλακτική σκηνή της Νέας Υόρκης και η Νικόλ, μια υποσχόμενη ηθοποιός που δεν έχει ξεδιπλώσει το ταλέντο της, περιγράφουν εναλλάξ το τι αγαπούν ο ένας στον άλλο, μετά από δέκα χρόνια γάμου. Τα λεγόμενά τους συνοδεύονται από ένα μοντάζ των προσωπικών τους στιγμών, που αποπνέουν μια αίσθηση απόλυτης φυσικότητας: σαν μια γλυκιά αδιάκριτη ματιά στη ζωή που βρίσκει πάντα τον τρόπο να διαβρώσει τα ανθρώπινα αισθήματα. Ένα πολυεπίπεδο «δράμα διαζυγίου» που ισορροπεί ανάμεσα στο δάκρυ και το χαμόγελο και βυθίζεται στα άδυτα ενός ακατανόητου λαβύρινθου: ο χωρισμός είναι κάτι τόσο πιο βαθύ από το απλό τέλος μιας ιστορίας.


Φαντασία
Σκηνοθεσία: Αλέξης Καρδαράς

Οκτώβριος 1993. Το ΠΑΣΟΚ έχει κερδίσει τις εκλογές, στην ελληνική τηλεόραση προβάλλεται το Ciao Antenna και στο πρόγραμμα του κατάμεστου Διογένης Παλλάς ακούγονται επιτυχίες όπως το «είμαι πολύ φερέγγυος, μείνε μαζί μου έγκυος». Μια νεαρή τραγουδίστρια (Φωτεινή) με μοναδική φωνή καταφθάνει στην Αθήνα από την επαρχία για να τραγουδήσει στο μαγαζί ενός βετεράνου μπουζουξή(Χρηστάκης), τις Χάντρες. Ένας λαϊκο-ποπ τραγουδιστής, ο Κόκκινος, θα συναντήσει και θα ερωτευτεί παράφορα την Φωτεινή. Η συνάντηση αυτή θα αλλάξει τις ζωές των τριών για πάντα.


Οι σκιές του Μπρούκλιν
Σκηνοθεσία: Έντουαρτ Νόρτον

Νέα Υόρκη, 1957. Ο Λάιονελ Έσρογκ (Έντουαρντ Νόρτον), ένας μοναχικός ιδιωτικός ντετέκτιβ με σύνδρομο Τουρέτ, αναλαμβάνει να διαλευκάνει τον φόνο του μέντορα και μοναδικού φίλου του, Φρανκ Μίνα (Μπρους Γουίλις). Έχοντας λιγοστά στοιχεία και ένα ψυχαναγκαστικό μυαλό στη διάθεση του, ο Λάιονελ ανακαλύπτει τα καλά φυλαγμένα μυστικά που κρατούν σε ισορροπία τη μοίρα ολόκληρης της πόλης. Σε μία μυστηριώδη διαδρομή από τα ποτισμένα με τζιν τζαζ κλαμπ του Χάρλεμ ως τις σκληρές φτωχογειτονιές του Μπρούκλιν και τα πολυτελή σαλόνια των εμπόρων εξουσίας, ο Λάιονελ έρχεται αντιμέτωπος με κακοποιούς, διαφθορά και τον πιο επικίνδυνο άνδρα της πόλης για να τιμήσει τη μνήμη του φίλου του και να σώσει τη γυναίκα που μπορεί να αποδειχτεί σωτήρας του.


Ψυχρά κι Ανάποδα 2
Σκηνοθεσία: Chris Buck, Jennifer Lee

Γιατί γεννήθηκε η Έλσα με μαγικές δυνάμεις; Μαζί με την Άννα, τον Κρίστοφ, τον Όλαφ και τον Σβεν, θα ξεκινήσει ένα επικίνδυνο και συναρπαστικό ταξίδι για να βρει την καταγωγή της και να σώσει για μια ακόμα φορά το βασίλειο της. Φέτος, έχει έρθει η ώρα να ανακαλύψουμε την πραγματική αποστολή της Έλσας, και σύσσωμη η ομάδα της πρώτης ταινίας αναλαμβάνει να συνεχίσει την κλασική πια ιστορία της πρώτης ταινίας. Η απίθανη παρέα επιστρέφει σε μια επική, μυστηριώδη ιστορία που θα ταξιδέψει τους θεατές σε ένα σκοτεινό, μαγικό δάσος, ένα περιτριγυρισμένο από ομίχλη μέρος, όπου τα τέσσερα στοιχεία της φύσης (γη, άνεμος, νερό, φωτιά) έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Εκεί, θα αποκαλυφθούν πολλά μυστικά και όλοι, μα όλοι, οι αγαπημένοι ήρωες θα αλλάξουν για πάντα.


Η Ανιές με τα λόγια της Βαρντά
Σκηνοθεσία: Agnès Varda

Η Ανιές Βαρντά, φωτογράφος, installation artist και πρωτοπόρος της nouvelle vague, αποτελεί θεσμό για το γαλλικό κινηματογράφο. Λίγο πριν το θάνατο της, κάθισε στην καρέκλα του σκηνοθέτη και χρησιμοποιώντας φωτογραφίες κι αποσπάσματα από τις ταινίες της, μίλησε η ίδια για το ανορθόδοξο έργο της.


Iuventa
Σκηνοθεσία: Michele Cinque

Μέσα από μια εκστρατεία crowdfunding μια ομάδα νέων αγοράζει ένα σκάφος, το luventa, και τον Ιούλιο του 2016 ξεκινά το πρόγραμμα έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο. Μετά από ένα χρόνο λειτουργίας (στην οποία περισσότεροι από 14.000 άνθρωποι έχουν διασωθεί), το πλοίο έχει κατασχεθεί από τις ιταλικές αρχές στην Lampedusa και η ΜΚΟ βρίσκεται υπό διερεύνηση. Το ντοκιμαντέρ luventa ακολουθεί τη ζωή των πρωταγωνιστών από την πρώτη αποστολή του σκάφους για περισσότερο από ένα χρόνο, μέχρι το ουτοπικό και ανθρωπιστικό τους όνειρο να συγκρουστεί με την πραγματικότητα.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Αυτά τα εγκλήματα έγιναν ταινίες!

Οι 10 παραλίες που ξεχωρίσαμε μέσα από αγαπημένες ταινίες!

Διαβάστε περισσότερα θέματα σινεμά στο Athensmagazine.gr

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share