Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτά τα εγκλήματα έγιναν ταινίες!

Τις έχετε δει;

16 Σεπτεμβρίου 2019 12:07
Αυτά τα εγκλήματα έγιναν ταινίες!

Αν και στην εισαγωγή των περισσότερων ταινιών τρόμου βλέπουμε να αναγράφεται «Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα», λίγες είναι αυτές που πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν συμβαίνει το ίδιο στα παρακάτω θρίλερ όμως, εκ των οποίων τα περισσότερα δεν ανέφεραν καν κάτι τέτοιο και αποτελούν μάλιστα πασίγνωστες και κλασικές ταινίες.

Σιωπή των αμνών

Η ταινία των όσκαρ, έχει στηρίξει και τους 2 βασικούς χαρακτήρες σε υπαρκτά πρόσωπα. Αρχικά, ο Μπάφαλο Μπιλ, εμπνεύστηκε από 3 δολοφόνους που είχαν σοκάρει την αμερικάνικη κοινωνία: Γκάρι Χάιντριχ που απήγαγε κοπέλες και τις κρατούσε σε ένα υπόγειο, Τεντ Μπάντι που σκότωνε γυναίκες, Εντ Γκριν που έβγαζε το δέρμα των θυμάτων του. Ο πραγματικός Χάνιμπαλ Λέκτερ όμως, που τον υποδύθηκε ο θρυλικός Άντονι Χόπκινς, ήταν όπως αποκαλύφθηκε ο Αλφρέντο Τρεβίνιο. Ο τελευταίος, γιατρός στο επάγγελμα, καταδικάστηκε ισόβια για τη δολοφονία του εραστή του Χεσούς Ρανγκέλ, του οποίου μετά από καυγά τον σκότωσε, του έκοψε το λαρύγγι, έβαλε το σώμα στη μπανιέρα για να στραγγιστεί το αίμα και αργότερα τον έκοψε κομματάκια. Τον έβαλε μέσα σε μπαούλο, και τον έθαψε στον κήπο ενός γείτονα του. Ο Τρεβίνιο ακόμα και μέσα στη φυλακή ήταν ιδιαίτερος. Ντυνόταν κομψά, φορούσε rolex και κανείς δεν τολμούσε να τον ενοχλήσει, όπως ακριβώς και στην ταινία.

Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες!

Monster

Η ταινία στηρίζεται στη κατά συρροή δολοφόνο Ailen Wuornos, υπαίτια για τις δολοφονίες 7 ανδρών ενώ παρίστανε την ιερόδουλη. Στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι την είχαν βιάσει ή αποπειράθηκαν να τη βιάσουν όταν ήταν πράγματι πόρνη, αλλά εν τέλει καταδικάστηκε σε θάνατο για τους 6 από τους 7 φόνους. Στο έργο την υποδύθηκε η Σαρλίζ Θερόν που κέρδισε χάρη σε αυτήν Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου.

Jack The Ripper & From The Hell

Και τα δύο αυτά θρίλερ μιλούν για την ιστορία του Τζακ του Αντεροβγάλτη, ψευδώνυμο για έναν δολοφόνο στο Λονδίνο τον 19ο αιώνα, που ποτέ δεν μαθεύτηκε το πραγματικό του όνομα. Θύματα ήταν πόρνες που τις αποκεφάλιζε και τις ακρωτηρίαζε σε δημόσιους χώρους. Μάλιστα σε 3 γυναίκες αφαίρεσε τα όργανα τους και γι’ αυτό οι αρχές πίστευαν ότι ο δολοφόνος ίσως να είχε ανατομικές ή χειρουργικές γνώσεις . Στην ταινία From The Hell πρωταγωνιστεί ο Τζόνι Ντεπ.

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα στο σινεμά; Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας! (12/9-19/9)

Zodiac

Η ταινία αφορά έναν δολοφόνο που δεν πιάστηκε και δεν αναγνωρίστηκε ποτέ, όπως και στην πραγματικότητα. Ο εριστικός δολοφόνος σκότωνε ζευγαράκια, και έστελνε επιστολές με γρίφους στις εφημερίδες. Σε μερικές αποκάλυπτε τις δολοφονίες του, σε άλλες απειλούσε πως θα τελέσει περισσότερες, και σε άλλες απλά μιλούσε για τα ενδιαφέροντα του και την καθημερινότητα του. Επίσημα κατηγορήθηκε για 6 φόνους, αλλά τα στοιχεία των συνδέουν με 50. Οι βασικοί ύποπτοι ήταν δύο, αλλά η υπόθεση δεν έκλεισε ποτέ και θεωρήθηκε στα άλυτα.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share