Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οι νέες ταινίες που θα δούμε την εβδομάδα 5/9-12/9!

Το Athensmagazine.gr προτείνει!

5 Σεπτεμβρίου 2019 13:13
Οι νέες ταινίες που θα δούμε την εβδομάδα 5/9-12/9!

Πέμπτη σήμερα και οι νέες ταινίες της εβδομάδας έρχονται για να κάνουν πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Όσα θα παρακολουθήσουμε..

Ωστόσο, ξέρετε ποιες είναι οι καλύτερες ταινίες την τελευταία δεκαετία για την Ελλάδα;

Το Αυτό Κεφάλαιο 2
Το κακό κάνει και πάλι την εμφάνισή του στο Ντέρι, καθώς ο σκηνοθέτης Άντι Μουσκιέτι αποφασίζει να επανενώσει τα μέλη του Losers Club (Λέσχη των Αποτυχημένων) – ενήλικες πλέον – στην ταινία ΤΟ ΑΥΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2.

ΤΟ ΑΥΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 είναι το σίκουελ της ταινίας «IT» που έσπασε τα ταμία παγκοσμίως, σημειώνοντας εισπράξεις που ξεπέρασαν τα 700 εκατομμύρια δολάρια. Το ΙΤ κατάφερε να επαναπροσδιορίσει και να υπερβεί τις κλασικές ταινίες θρίλερ, και έγινε το απόλυτο πολιτιστικό zeitgeist, καθώς και η ταινία τρόμου με τις καλύτερες επιδόσεις στα χρονικά.

Κάθε 27 χρόνια το κακό επισκέπτεται την πόλη του Ντέρι, που ανήκει στην πολιτεία Μέιν. Οπότε, στην ταινία ΤΟ ΑΥΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2, τρεις δεκαετίες μετά, οι δρόμοι των κεντρικών χαρακτήρων διασταυρώνονται και πάλι.

Ο Τζέιμς ΜακΑβόι (“Split,” “Glass”) πρωταγωνιστεί στο ρόλο του Μπιλ, η υποψήφια για Όσκαρ Τζέσικα Τσάστεϊν (“Zero Dark Thirty,” “Mama”) είναι η Μπέβερλι, ο Μπιλ Χέιντερ (HBO “Barry,” “The Skeleton Twins”) είναι ο Ρίτσι, ο Ισάια Μουστάφα (TV “Shadowhunters: The Mortal Instruments”) είναι ο Μάικ, ο Τζέι Ράιαν (TV “Mary Kills People”) είναι ο Μπεν, ο Τζέιμς Ράνσον (HBO “The Wire”) είναι ο Έντι και ο Μπιλ Σκάρσγκαρντ επιστρέφει στο ρόλο του Πένιγουαϊζ. Ο Άντι Μπιν (“Allegiant,” Starz’ “Power”) παίζει τον Στάνλεϊ, ενώ στο Κλαμπ των Αποτυχημένων ανήκουν και πάλι οι Τζάντεν Μαρτέλ (Μπιλ), Γουάιτ Όλεφ (Στάνλεϊ), Σοφία Λίλις (Μπέβερλι), Φιν Γούλφχαρντ (Ρίτσι), Τζέρεμι Ρέι Τέιλορ (Μπεν), Τσόουζεν Τζέικομπς (Μάικ) και Τζακ Ντίλαν Γκρέιζερ (Έντι).

Ο Μουσκιέτι σκηνοθετεί σε σενάριο του Γκάρι Ντόμπερμαν (“IT,” “Annabelle: Creation”), οποίος βασίζεται στο μυθιστόρημα «IT» του Στίβεν Κινγκ. Παραγωγοί της ταινίας είναι οι Μπάρμπαρα Μουσκιέτι, Νταν Λιν και Ρόι Λι. Οι Μάρτι Ίβινγκ, Σεθ Γράχαμ-Σμιθ και Ντέιβιντ Κάτσενμπεργκ είναι οι διευθυντές παραγωγής.

Πίσω από τις κάμερες, η δημιουργική ομάδα της ταινίας αποτελείται από το διευθυντή φωτογραφίας Τσέκο Βαρέζε (“The 33”), τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνογράφο Πολ Ντ. Όστερμπέρι (“The Shape of Water”), τον μοντέρ Τζέισον Μπάλαντάιν (“IT,” “Mad Max: Fury Road”) και τον υποψήφιο για Όσκαρ σχεδιαστή κοστουμιών Λουίς Σεκίρα (“The Shape of Water,” “Mama”).

Where’d Do You Go, Bernadette / Πού Χάθηκες, Μπερναντέτ

Η Μπερναντέτ Φοξ τα έχει όλα: έναν τρυφερό σύζυγο, μια γλυκύτατη κόρη και μια υπέροχη ζωή. Το μόνο που της λείπει είναι η περιπέτεια. Όταν η Μπερναντέτ εξαφανίζεται πριν από ένα προγραμματισμένο οικογενειακό ταξίδι στην Ανταρκτική, η 13χρονη κόρη της θα κάνει τα πάντα για να την εντοπίσει, ανακαλύπτοντας στην πορεία συγκλονιστικά στοιχεία από το παρελθόν της μητέρας της. Ο πέντε φορές υποψήφιος για Όσκαρ Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ (Πριν το Ξημέρωμα, Πριν το Ηλιοβασίλεμα, Πριν τα Μεσάνυχτα, Boyhood) καθοδηγεί τη βραβευμένη με δύο Όσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ σε ένα μοναδικό κινηματογραφικό ταξίδι.

H εμμονή – Conviction

Ο Ζακ κατηγορείται για τον φόνο της γυναίκας του. Η ένορκος στην πρώτη δίκη, η Νόρα, πεπεισμένη για την αθωότητά του και φοβούμενη δικαστικό λάθος, πείθει έναν επιφανή δικηγόρο να τον αναλάβει για το εφετείο. Μαζί, δίνουν μια λυσσαλέα μάχη κατά της αδικίας και, ενώ η θηλιά σφίγγει γύρω από εκείνον που όλοι κατηγορούν, η αναζήτηση της αλήθειας γίνεται εμμονή για τη Νόρα.

Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα.

Angry Birds 2: Η Ταινία 2

Επιστροφή στο νησί των πουλιών, σε αυτή την ειδυλλιακή χαρούμενη κοινότητα, που έχει αναρρώσει από τον πόλεμο με τα γουρούνια, όπου οι νησιώτες συνεχίζουν να τιμούν τους ήρωες τους – τον Ρεντ, τον Μπομπ και τον Τσακ -, που έσωσαν όλα τα αυγά από τα κακόβουλα γουρούνια.

Κι ενώ η τεχνολογία των γουρουνιών αρχίζει να αξιοποιείται και από τα πουλιά, ο πόλεμος μεταξύ τους δεν έχει τελειώσει. Έχει απλώς εξελιχθεί σε πιο εξελιγμένες φάρσες ανάμεσα στις δύο πλευρές. Όταν, όμως, μια καινούρια εχθρός, ένας αετός που ακούει στο όνομα Ζέτα, απειλεί να καταστρέψει τα δύο νησιά, τα πουλιά και τα γουρούνια καταλαβαίνουν ότι πρέπει να ενωθούν, αν θέλουν να επιβιώσουν.

Ο εκρηκτικός Ρεντ, ο γρήγορος Τσακ και ο ευέξαπτος Μπομπ πρέπει να συνεργαστούν με τα γουρούνια, σε μία ξεκαρδιστική περιπέτεια με στόχο να αφοπλίσουν κάθε όπλο, πριν καταστραφούν. Γρήγορα θα καταλάβουν ότι ο εχθρός του εχθρού σου μπορεί να πρέπει να γίνει φίλος σου.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share