Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κουέντιν Ταραντίνο, Γούντι Άλεν και ένα ανατριχιαστικό "Μεσοκαλόκαιρο" κρύβουν οι ταινίες της εβδομάδας! (22/08-29/08)

Εσύ ποια θα επιλέξεις;

22 Αυγούστου 2019 13:06
Κουέντιν Ταραντίνο, Γούντι Άλεν και ένα ανατριχιαστικό

Κουέντιν Ταραντίνο, Γούντι Άλεν και ένα ανατριχιαστικό "Μεσοκαλόκαιρο" είναι κάποιες από τις επιλογές μας για τις ταινίες της εβδομάδας. Τα μάθετε; Έρχεται το Matrix 4

Κάποτε στο... Χόλιγουντ
Ο Κουέντιν Ταραντίνο σκηνοθετεί τους Λεονάρντο ντι Κάπριο και Μπραντ Πιτ. Στο Λος Άντζελες του1969 τα πάντα είναι ρευστά και όλα αλλάζουν. Ο τηλεοπτικός αστέρας Ρικ Ντάλντον και ο για πολλά χρόνια κασκαντέρ του Κλιφ Μπουθ προσπαθούν να κάνουν αλλαγή καριέρας και να ανελιχθούν στη βιομηχανία του κινηματογράφου την οποία όμως με δυσκολία αναγνωρίζουν πια.


Μια Βροχερή Μέρα στη Νέα Υόρκη
Ρομαντική βόλτα του Γούντι Άλεν στο Μεγάλο Μήλο. Ένα νεαρό ερωτευμένο ζευγάρι φτάνει στη Νέα Υόρκη με σκοπό να περάσει ξέγνοιαστα το σαββατοκύριακο. Τα σχέδια τους σύντομα θα ανατραπούν και θα περάσουν ο καθένας μόνος του τις επόμενες ώρες περιπλανώμενοι στην πόλη, συναντώντας ανθρώπους οι οποίοι θα τους αλλάξουν τη ματιά με την οποία έβλεπαν τη ζωή.

Μεσοκαλόκαιρο
Τρόμος στα βουνά της Σκανδιναβίας από το σκηνοθέτη της «Διαδοχής» Άρι Άστερ. Ένα ζευγάρι που βρίσκεται σε κρίση αποφασίζει να ταξιδέψει μαζί με φίλους σε ένα φεστιβάλ στην καρδιά της Σουηδίας, σε απομονωμένο χωριό. Εκεί μια σειρά από παράξενα γεγονότα θα μετατρέψουν την ηλιόλουστη εξόρμησή τους σε βλοσυρό εφιάλτη.


Φθινοπωρινή Σονάτα
Μαεστρικός Μπέργκμαν του 1978, υποψήφιος για δύο Όσκαρ. Ίνγκριντ Μπέργκμαν και Λιβ Ούλμαν ενσαρκώνουν μια μητέρα και την κόρη της αντίστοιχα, σε μια προσπάθεια να αναθερμάνουν τις σχέσεις τους.

Ο Τρίτος Άνθρωπος
Αριστουργηματικό φιλμ νουάρ με τον Όρσον Γουελς. Ένας συγγραφέας προσκαλείται από ένα φίλο για δουλειά στη μεταπολεμική Βιέννη, όπου φτάνοντας πληροφορείται το θάνατό του. Υποπτευόμενος πως κάτι δεν πάει καλά, ο συγγραφέας αποφασίζει να διερευνήσει τις συνθήκες του θανάτου του.


Il Piccolo Diavolo
Ο Ρομπέρτο Μπενίνι είναι ένας ξεκαρδιστικός διαβολάκος. Κατά τη διάρκεια ενός εξορκισμού, ο ιερέας συναντά ένα μικρό δαίμονα ο οποίος αρνείται να επιστρέψει στην κόλαση και αποφασίζει να γνωρίσει τον κόσμο.

Οι Δώδεκα Καρέκλες
Κουβανική κωμωδία του Τόμας Αλέα από το 1962. Αμέσως μετά την επανάσταση μια πλούσια γυναίκα αρνείται να παραδώσει τα υπάρχοντά της κι αποφασίζει να κρύψει τα πολύτιμα αντικείμενά της μέσα σε δώδεκα καρέκλες, οι οποίες όμως εθνικοποιούνται. Όταν ο γαμπρός ανακαλύπτει τι έκανε ξεκινά έναν αγώνα δρόμου για να επανακτήσει τις καρέκλες.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ο Γούντι Άλεν θα σκηνοθετήσει...όπερα!

Διαβάστε περισσότερα θέματα Σινεμά στο Αthensmagazine.gr

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share