Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φεστιβάλ Βενετίας: Στον Αλμοδόβαρ ο Χρυσός Λέοντας!

Ανακοινώθηκε από την Διεύθυνση του Φεστιβάλ!

15 Ιουνίου 2019 11:50
Φεστιβάλ Βενετίας: Στον Αλμοδόβαρ ο Χρυσός Λέοντας!

Η διεύθυνση του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας ανακοίνωσε πως θα δώσει τον Χρυσό Λέοντα στον Ισπανό σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδόβαρ για το σύνολο της καριέρας του.

«Ο Αλμοδόβαρ δεν είναι μόνο ο σημαντικότερος και με τη μεγαλύτερη επιρροή ισπανός σκηνοθέτης μετά τον Λουίς Μπουνιουέλ, αλλά είναι και αυτός που μπόρεσε να προσφέρει το πιο διαρθρωμένο, αμφιλεγόμενο και προκλητικό πορτραίτο της Ισπανίας στη μετά Φράνκο εποχή», σε ανακοίνωση του ο διευθυντής της Μόστρα της Βενετίας Αλμπέρτο Μπαρμπέρα.

«Νιώθω μεγάλη συγκίνηση και μεγάλη τιμή για αυτόν τον Χρυσό Λεόντα. Έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από τη Μόστρα της Βενετίας. Εκεί έκανα το ντεμπούτο μου στη διεθνή σκηνή το 1983 με την ταινία "Αμαρτωλές Καλόγριες". Αυτό ήταν το διεθνές μου βάπτισμα και μια υπέροχη εμπειρία. Αυτός ο Χρυσός Λέοντας θα γίνει η μασκότ μου, μαζί με δύο γάτες που ζουν μαζί μου. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου γι' αυτό το βραβείο», δήλωσε ο διάσημος σκηνοθέτης.

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ έχει υπογράφει μεγάλου μήκους ταινίες, ανάμεσά τους τα «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης» και «Ψηλά Τακούνια», ενώ έχει τιμηθεί με πολλά διεθνή βραβεία, μεταξύ άλλων το βραβείο σεναρίου στις Κάννες για το «Επιστρέφω» (2006) και το Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας για το «Όλα για τη μητέρα μου» (2000). Ο 69χρονος κινηματογραφιστής είχε λάβει επίσης στη Βενετία το βραβείο καλύτερου σεναρίου για το «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης» το 1988.

Μέλος της κριτικής επιτροπής των Καννών το 1982, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ διετέλεσε πρόεδρος της επιτροπής στις Κάννες το 2017. Φέτος επέστρεψε στο διαγωνιστικό τμήμα στην Κρουαζέτ όπου παρουσίασε το «Πόνος και Δόξα», την 21η ταινία του με τον Αντόνιο Μπαντέρας, ο οποίος έλαβε το βραβείο ανδρικού ρόλου υποδυόμενος έναν πληγωμένο σκηνοθέτη σε κρίση.

Το 76ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας θα διεξαχθεί από τις 27 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Lifo

Κολύμπα Ή αλλιώς Βυθίσου!

Μία παρέα σαραντάρηδων ( και κάτι) ανδρών, όλοι στο χείλος μίας ηλικιακής κρίσης αποφασίζουν να ιδρύσουν την πρώτη ανδρική ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης στην δημόσια πισίνα της περιοχής τους.

Αψηφούν την ειρωνεία και τον εξευτελισμό που τους υποβάλλουν οι γύρω τους και προπονούνται από μία ξεπεσμένη πρωταθλήτρια που προσπαθεί και η ίδια να ξεπεράσει τα προσωπικά της προβλήματα. Όλοι μαζί ξεκινούν μια απίθανη περιπέτεια που στην διαδρομή της ανακαλύπτουν λίγη αυτοεκτίμηση, και πολλά για τους εαυτούς και για τους άλλους.

ΕΙΔΟΣ : κωμωδία, κοινωνικό

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 122΄

ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ: Γαλλία

Σκηνοθεσία: Gilles Lellouche

Σενάριο : Gilles Lellouche,Ahmed Hamidi, Julien Lambroschini

Με τους:

Mathieu Amalric,Guillaume Canet,Benoît Poelvoorde,

Jean-Hugues Anglade,Virginie Efira,Leïla Bekhti ,Marina Foïs,

Philippe Katerine,Félix Moati,Alban Ivanov

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share