Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτή την εβδομάδα πάμε στο διάστημα να χορέψουμε με τον Νουρέγιεφ, παρέα με τα Πόκεμον! Αυτές είναι ταινίες της εβδομάδας (13/06-20/06)

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα;

13 Ιουνίου 2019 11:47
Αυτή την εβδομάδα πάμε στο διάστημα να χορέψουμε με τον Νουρέγιεφ, παρέα με τα Πόκεμον! Αυτές είναι ταινίες της εβδομάδας (13/06-20/06)

Μια αγαπημένη συνήθεια όλων μας είναι να βλέπουμε ταινίες. Μια συνήθεια που μας χαλαρώνει και μας ευχαριστεί. Όπως κάθε εβδομάδα έτσι και αυτή, βρήκαμε τις ταινίες της εβδομάδας που κάνουν πρεμιέρα σήμερα 13/06

Νουρέγιεφ: Το Λευκό κοράκι


Ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ Ρέιφ Φάινς μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή του κορυφαίου Ρώσου χορευτή Ρούντολφ Νουρέγιεφ, ο οποίος κατά την κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου κατέφυγε στη Γαλλία και εξέπληξε όλο τον κόσμο με το ταλέντο του. Με τη μοναδική του παρουσία, ο Νουρέγιεφ έλαμψε ως το πιο διάσημο αστέρι του μπαλέτου, ένας αδάμαστος και όμορφος χορευτής που ένιωσε περιορισμένος από τη ζωή της δεκαετίας του 1950 στο Λένινγκραντ και άνοιξε τα φτερά του για τη Δύση. Το φλερτάρισμά του με δυτικούς καλλιτέχνες και ιδέες τον οδήγησε σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι κυνηγητού με την KGB. Μια συναρπαστική ταινία που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.

Οι Άνδρες με τα Μαύρα: Παγκόσμια Απειλή

Οι Άντρες με τα Μαύρα έχουν εξαπλώσει τη δράση τους στον πλανήτη, το ίδιο όμως έχουν κάνει και τα εξωγήινα αποβράσματα. Για να μας προστατεύσουν, ο παρασημοφορημένος Πράκτορας H (Chris Hemsworth) και η αποφασισμένη νεοσύλλεκτη M (Tessa Thompson) ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα απρόσμενο δίδυμο που μπορεί και να τα καταφέρει. Καθώς έρχονται αντιμέτωποι με μία νέα παγκόσμια απειλή που μπορεί να πάρει τη μορφή του οποιουδήποτε, ακόμα και ενός Άντρα με τα Μαύρα, πρέπει να συνεργαστούν για να σώσουν την οργάνωση και τον ίδιο τον κόσμο.

Booksmart

Κολλητές και αριστούχες μαθήτριες, οι Έιμι (Κέιτλιν Ντέβερ) και Μόλι (Μπίνι Φέλντσταϊν) πίστευαν ότι έχοντας τη μύτη τους χωμένη μονίμως στα βιβλία θα υπερτερούσαν των έξαλλων συμμαθητριών τους. Την παραμονή της αποφοίτησής τους, η πραγματικότητα τους χτυπάει την πόρτα καθώς συνειδητοποιούν ότι έχασαν πολλά όσο ήταν βουτηγμένες στα βιβλία τους. Αποφασισμένες να κερδίσουν τον χαμένο χρόνο, προσπαθούν να χωρέσουν τέσσερα χρόνια διασκέδασης σε ένα μόνο βράδυ χαοτικής περιπέτειας που κανένα βιβλίο δεν θα μπορούσε να τις προετοιμάσει γι’ αυτό.

Πόκεμον Ντετέκτιβ Πίκατσου

O ατσίδας ντετέκτιβ Χάρι Γκούντμαν εξαφανίζεται μυστηριωδώς, ωθώντας έτσι τον 21χρονο γιο του Τιμ να ανακαλύψει τι συνέβη. Στην έρευνα τον βοηθά ο πρώην συνεργάτης του Χάρι, ο Ντετέκτιβ Πίκατσου: ένας ξεκαρδιστικός, αξιαγάπητος σούπερ μπελάς που μπορεί να μπερδέψει ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό. Συνειδητοποιώντας ότι έχουν την ικανότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους, καθώς ο Τιμ είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να μιλάει με τον Πίκατσου ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια συναρπαστική περιπέτεια για να ξεδιπλώσουν το μυστήριο. Ψάχνουν για ίχνη κάτω από τα νέον φώτα των δρόμων της Ράιμ Σιτι – μιας σύγχρονης μητρόπολης όπου οι άνθρωποι και τα Πόκεμον ζουν δίπλα-δίπλα και συναντούν μία σειρά από χαρακτήρες Πόκεμον. Σταδιακά ξεδιπλώνεται μία συγκλονιστική πλοκή, καθώς απειλείται η ειρηνική συνύπαρξη των Πόκεμον με τους ανθρώπους, αλλά και ολόκληρο το σύμπαν τους.

Ορφέας και Ευρυδίκη

Ένας νας από τους πιο πολυσχιδείς καλλιτέχνες του μεσοπολέμου, ένας από τους πιο εμβληματικούς σκηνοθέτες της avant-garde, ο Γάλλος Ζαν Κοκτώ, τριάντα χρόνια μετά Το Αίμα του Ποιητή, συνεχίζει την Ορφική του Τριλογία με το Ορφέας και Ευρυδίκη, η οποία θα ολοκληρωθεί περίπου μια δεκαετία μετά με τη Διαθήκη του Ορφέα.

Ο Ορφέας είναι ένας ποιητής σε αναζήτηση έμπνευσης. Παθιασμένος με τον ίδιο το Θάνατο με τη μορφή μια γυναίκας, η Πριγκίπισσα του Κάτω Κόσμου του δίνει την ευκαιρία να πάει στον Άδη για να σώσει τη σύζυγό του, Ευρυδίκη.

Κολύμπα ή Αλλιώς Βυθίσου

Μία παρέα σαραντάρηδων (και κάτι) ανδρών, όλοι στο χείλος μίας ηλικιακής κρίσης αποφασίζουν να ιδρύσουν την πρώτη ανδρική ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης στην δημόσια πισίνα της περιοχής τους. Αψηφούν την ειρωνεία και τον εξευτελισμό που τους υποβάλλουν οι γύρω τους και προπονούνται από μία ξεπεσμένη πρωταθλήτρια που προσπαθεί και η ίδια να ξεπεράσει τα προσωπικά της προβλήματα. Όλοι μαζί ξεκινούν μια απίθανη περιπέτεια που στην διαδρομή της ανακαλύπτουν λίγη αυτοεκτίμηση, και πολλά για τους εαυτούς και για τους άλλους.

Κορίτσια κάποιας ηλικίας

Η Νταιάν Κίτον και η Τζάκι Γουίβερ αποδεικνύουν ότι δεν είναι ποτέ πολύ αργά για καινούργιες αρχές! Σε μια κοινότητα συνταξιούχων, δύο γενναίες γυναίκες αποφασίζουν να γίνουν … μαζορέτες! Εμπνευσμένη από μια αληθινή ιστορία, η απολαυστική κωμωδία της Ζάρα Χέις,απο τους παραγωγούς της ταινίας «BOOK CLUB» επιστρατεύει ένα δυνατό γυναικείο καστ, που θα μας κάνει να ξεχάσουμε τους στρίπερς του Full Monty

Μάρτυρας Κατηγορίας

Ο Λέοναρντ Βόουλ (Τάιρον Πάουερ) ζητά την βοήθεια ενός ηλικιωμένου αλλά διάσημου ποινικολόγου του Λονδίνου, του Σερ Γουίλφριντ Ρόμπαρτς (Τσαρλς Λότον) προκειμένου να τον υπερασπιστεί για τις άδικες (όπως ισχυρίζεται) κατηγορίες εναντίον του της δολοφονίας μιας πλούσιας κυρίας. Ο ποινικολόγος αν και βρίσκεται υπό ιατρική επίβλεψη λόγω πρόσφατων προβλημάτων με την καρδιά του και στενά περιφρουρούμενος από την νοσοκόμα του Μις Πλίμσολ (Έλσα Λάντσεστερ)- αποφασίζει να αναλάβει την υπόθεση κυρίως γιατί τον ενδιέφερε η πρόκληση, να καταφέρει να αθωώσει τον πελάτη του, χωρίς να έχει στην ουσία καθόλου ελαφρυντικά στοιχεία στα χέρια του.

Diary of a Lost Girl

Κλασική βωβή ταινία του 1929, με τη Λουίζ Μπρουκς. Μια νεαρή γυναίκα διώχνεται από το σπίτι της και οδηγείται σε ένα αυστηρό παρθεναγωγείο, επειδή είναι έγκυος και ανύπαντρη.

Να σου θυμίσουμε ότι μπορείς να βλέπεις ταινίες και κάτω από τα αστέρια...

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Λογοκρισία για το "Rocketman" στην Ρωσία!

Η Μαντόνα θα γίνει ταινία!

Διαβάστε περισσότερα θέματα Σινεμά στο Αthensmagazine.gr

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share