Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Περιπέτεια, μυστήριο αλλά και πολύ γέλιο συνθέτουν την κινηματογραφική παλέτα της εβδομάδας 06/06-13/06

Αυτές είναι οι ταινίες της εβδομάδας!

6 Ιουνίου 2019 10:12
Περιπέτεια, μυστήριο αλλά και πολύ γέλιο συνθέτουν την κινηματογραφική παλέτα της εβδομάδας 06/06-13/06

Άλλη μια γεμάτη κινηματογραφικά εβδομάδα έρχεται... Περιπέτεια, μυστήριο αλλά και πολύ γέλιο συνθέτουν την κινηματογραφική παλέτα αυτής της εβδομάδας!

Εμείς σας παρουσιάζουμε τις ταινίες της εβδομάδας ώστε να επιλέξετε ότι σας αρέσει...

X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας
Η ιστορία της μεταλλαγμένης υπερηρωίδας Τζιν Γκρέι. Με το «X-Men: Η Τελική Αναμέτρηση» ο Μπρετ Ράτνερ είχε καταφέρει να διαγράψει μονοκοντυλιά όλα όσα είχε πετύχει το franchise των αγαπημένων μεταλλαγμένων υπερηρώων. Κάποιοι, όμως, επιμένουν να τη θυμούνται: για παράδειγμα ο σεναριογράφος και παραγωγός των «X-Men», Σάιμον Κίνμπεργκ, που φέτος όχι απλώς θα κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με μια νέα περιπέτεια, αλλά θα μας γυρίσει σ’ εκείνο το storyline για να αφηγηθεί την ιστορία της Φοίνιξ (η Σόφι Τέρνερ του «Game of Thrones») και τη μεταστροφή της στο σκοτεινό της alter ego.


Αγκάθα, η Εξιχνίαση ενός Φόνου
Το 1926 η Αγκάθα Κρίστι αναλαμβάνει την εξιχνίαση ενός άλυτου εγκλήματος. Με την προσωπική της ζωή στην χειρότερη φάση, και το συγγραφικό της έργο σε παύση, η νεαρή Αγκάθα Κρίστι εμπλέκεται σε ένα μυστηριώδες άλυτο έγκλημα. Μια γυναίκα βρίσκεται νεκρή σε ένα τρένο και η έρευνα για τον δολοφόνο αποβαίνει άκαρπη. Η νονά της, απελπισμένη απευθύνεται στη Αγκάθα με την ελπίδα να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε η αστυνομία.


Η Κομπίνα
Κωμωδία με τις Αν Χάθαγουεϊ και Ρέμπελ Γουίλσον, εμπνευσμένη από τις ταινίες «Ιστορίες του Κρεβατιού» (1964) και «Απατεώνες και Τζέντλεμεν» (1988). Μια μοιραία γυναικά που απολαμβάνει μια χλιδάτη ζωή χάρη στις μικροαπατεωνιές που σκαρφίζεται, γνωρίζει μια εξίσου ικανή… συνάδελφό της, με την οποία θα σχηματίσουν ένα ασυναγώνιστο στις κομπίνες ζευγάρι, το οποίο βάζει στόχο την περιουσία ενός δισεκατομμυριούχου.


Ένα Αγγελικό Πρόσωπο
Γαλλικό δράμα με τη Μαριόν Κοτιγιάρ. Η κραιπάλη και οι ξέφρενες νύχτες είναι οι αγαπημένες δραστηριότητες της Γαλλίδας σταρ, ενσαρκώνοντας μια μητέρα που βάζει την κόρη της σε δεύτερη μοίρα, λόγω ενός άντρα τον οποίο γνώρισε πριν από μερικές ώρες. Από τότε ξεκινάει για τη μικρή μια τρομερή περιπέτεια, καθώς είναι αναγκαίο να συγκρουστεί με τον κόσμο των ενηλίκων και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της μητέρας της. Ένας άγνωστος άντρας που θα συναντήσει θα παίξει καθοριστικό ρόλο ώστε να επανενωθεί μαζί της και να αποκτήσει έτσι μια τελευταία ευκαιρία για κανονική ζωή.


Border
Θρίλερ φαντασίας, με βραβείο καλύτερης ταινίας στο Ένα Κάποιο Βλέμμα των Κανών και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ. Μια παραμορφωμένη στο πρόσωπο τελωνειακή υπάλληλος, με την ικανότητα να οσφρίζεται τον ανθρώπινο φόβο, σταματά στα σύνορα έναν άντρα ο οποίος είχε στην κατοχή του παιδική πορνογραφία. Τότε να αναλαμβάνει να εντοπίσει την πηγή του αποτρόπαιου υλικού.


Ποιος Σκότωσε τη Λαίδη Γουίνσλεϊ;
Κωμωδία μυστηρίου με φόντο την Κωνσταντινούπολη. Η Λαίδη Γουίνσλεϊ, μία Αμερικανίδα συγγραφέας, δολοφονείται στα Πριγκηπόνησα. Τότε ένας διάσημος για τη μεθοδικότητα και την ιδιοτροπία του επιθεωρητής, καταφθάνει από την Κωνσταντινούπολη για να αναλάβει την έρευνα. Γρήγορα θα βρεθεί αντιμέτωπος με καλά κρυμμένα μυστικά, ταμπού που αφθονούν και οικογενειακούς δεσμούς που παραμένουν δυνατοί παρά τις αντιξοότητες.


Καζανόβα, η Τελευταία Αγάπη
Ο Βενσάν Λαντόν ως ο εραστής-θρύλος. Από το Παρίσι του 18ου αιώνα, ο διάσημος για το πάθος του Καζανόβα, εξορίζεται στο Παρίσι χωρίς να γνωρίζει τίποτα και κανέναν. Εκεί ερωτεύεται κεραυνοβόλα μια νεαρή πόρνη, σε σημείο που να αγνοείσει τα πάντα για να την κάνει δική του. Εκείνη όμως τον αποφεύγει και τον προκαλεί να σταματήσει να την ποθεί, εάν θέλει να την κάνει δική του.


Αντίο Φίλε
Αλέν Ντελόν και Τσαρλς Μπρόνσον από το 1968. Αμέσως μετά τον Πόλεμο της Αλγερίας, δύο λεγεωνάριοι εγκαθίστανται στη Μασσαλία, για να ξεκινήσουν από την αρχή τις ζωές τους. Όταν ο ένας αποπειραθεί να διαρρήξει το χρηματοκιβώτιο εταιρίας με την οποία δήθεν συνεργάζεται, την ύστατη στιγμή θα βρει απέναντί του τον πρώην συμμαχητή, να προσπαθεί επίσης να το κλέψει. Κλειδωμένοι στο υπόγειο ανοίγουν συνειδητοποιούν ότι τους έχουν εξαπατήσει και τους έχουν στήσει ενέδρα.


Destiny
Βωβό αριστούργημα του Φριτς Λανγκ. Η ταινία που εμπνέεται από ένα ινδικό παραμύθι, σκιαγραφεί τις τραγικές ιστορίες τριών ειδυλλίων στη Μέση Ανατολή, τη Βενετία και την Κινεζική Αυτοκρατορία.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ανακοινώθηκε καινούριο Ιντιάνα Τζόουνς!

Η Μαντόνα θα γίνει ταινία!

Διαβάστε περισσότερα θέματα Σινεμά στο Αthensmagazine.gr

 
 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share