Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φεστιβάλ Κανών: Στην κριτική επιτροπή ο Γιώργος Λάνθιμος

Του αξίζει...

30 Απριλίου 2019 13:01
Φεστιβάλ Κανών: Στην κριτική επιτροπή ο Γιώργος Λάνθιμος

Ο Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος, η Αμερικανίδα ηθοποιός Ελ Φάνινγκ, ο Γάλλος δημιουργός κόμικς Ενκί Μπιλάλ και ο Γάλλος σκηνοθέτης Ρομπέν Καμπιγιό θα απαρτίζουν, μεταξύ άλλων, την κριτική επιτροπή του 72ου Φεστιβάλ των Καννών, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα οι διοργανωτές.

Τέσσερις γυναίκες και τέσσερις άνδρες θα περιστοιχίζουν τον πρόεδρο της επιτροπής, τον Μεξικανό σκηνοθέτη Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου, το όνομα του οποίου είχε ανακοινωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου.

Στην επιτροπή θα συμμετάσχουν επίσης η ηθοποιός και σκηνοθέτης από τη Μπουρκίνα Φάσο, Μεμουνά Ντιάγε, όπως και άλλοι τρεις σκηνοθέτες και σεναριογράφοι: η Αμερικανίδα Κέλι Ράικαρντ, η Ιταλίδα Αλίτσε Ρορβάκερ και ο Πολωνός Παβέλ Παβλικόφσκι.

Η επιτροπή θα απομείνει τα βραβεία της στις 25 Μαΐου.

Η ελληνική ταινία που διεκδικεί το χρυσό φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών!

Μετά την επιτυχημένη πορεία της ταινίας του «Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν» που συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ του Λοκάρνο και του Σάντανς, ο Βασίλης Κεκάτος φτάνει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών, διεκδικώντας τον Χρυσό Φοίνικα καλύτερης μικρού μήκους ταινίας, με τη νέα ταινία του «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς».

Η ταινία επιλέχθηκε ανάμεσα σε 4.240 ταινίες από όλο τον κόσμο. Η υπόθεσή της αφορά δύο άγνωστους νεαρούς άντρες οι οποίοι συναντιούνται αργά τη νύχτα σε ένα ξεχασμένο βενζινάδικο της παλιάς Εθνικής Οδού. Ο ένας έχει σταματήσει για να βάλει βενζίνη στην μηχανή του. Ο άλλος έχει ξεμείνει εκεί. Για να γυρίσει στην Αθήνα του λείπουν 22.50 ευρώ. Όσο ακριβώς κοστίζει η απόσταση που τους χωρίζει από τον ουρανό.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share