Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αυτές είναι οι ταινίες για αυτήν την εβδομάδα (25/04/19- 02/05/19)

Δείτε αναλυτικά...

25 Απριλίου 2019 13:26
Αυτές είναι οι ταινίες για αυτήν την εβδομάδα (25/04/19- 02/05/19)

Αυτήν την εβδομάδα μπορούμε οι επιλογές μας είναι απλές!

Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα με δράση, κινούμενα σχέδια και ελληνικό ντοκιμαντέρ.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες της εβδομάδας!:

Ο γάτος ο φευγάτος

Υπόθεση

Ο Φευγάτος, ένας μικρός γάτος που έχει βαρεθεί να περνάει όλη του τη ζωή κλεισμένος στο διαμέρισμα όπου γεννήθηκε, θέλει να ζήσει ελεύθερος στον αληθινό κόσμο! Ο πατέρας του, ο Παντόφλας, έχοντας ζήσει για ένα διάστημα αδέσποτος και γνωρίζοντας τους κινδύνους που κρύβει το άγνωστο, προσπαθεί να τον αποτρέψει... Μια μέρα, ο Φευγάτος αποφασίζει να φύγει από το σπίτι του για να ανακαλύψει τη «Γατοπία» έναν κόσμο μυθικό, κρυμμένο στον πυθμένα μιας λίμνης! Ένα ταξίδι συναρπαστικό αλλά κι επικίνδυνο ξεκινά τόσο για τον ίδιο όσο και για τον πατέρα του που θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να σώσει τον μονάκριβο γιο του!

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: ΓΚΑΡΙ ΟΥΑΝΓΚ
Σενάριο: ΓΚΑΡΥ ΟΥΑΝΓΚ
Ηθοποιοί: ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΟΙ:, ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΡΛΑΜΠΑΣ, ΝΤΙΝΟΣ ΣΟΥΤΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΟΣ, ΗΡΩ ΜΠΕΖΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΣ, ΙΝΩ ΣΤΕΦΑΝΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΦΗΣ, ΣΟΦΙΑ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ

Στα Αρβανίτικα

Υπόθεση

Ποιοι είναι οι Αρβανίτες και ποιο ρόλο έχουν παίξει στη νεοελληνική ιστορία; Οι απαντήσεις σ’ ένα αρβανιτοχώρι, τα Βίλια, με γυναίκες δυναμικές, με πείσμα, το λεγόμενο αρβανίτικο κεφάλι, και ιδιαίτερο χιούμορ.

Συντελεστές

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Κατερίνα Μάρθα Κλαρκ

Και βέβαια....

Avengers: Endgame

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε να πουμε και πολλά για αυτή την ταινία... Απλά περιμένουμε στωικά να περάσει η ώρα και να πάμε να τη δουμε!

Η ελληνική ταινία που διεκδικεί το χρυσό φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών!

Μετά την επιτυχημένη πορεία της ταινίας του «Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν» που συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ του Λοκάρνο και του Σάντανς, ο Βασίλης Κεκάτος φτάνει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών, διεκδικώντας τον Χρυσό Φοίνικα καλύτερης μικρού μήκους ταινίας, με τη νέα ταινία του «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς».

Η ταινία επιλέχθηκε ανάμεσα σε 4.240 ταινίες από όλο τον κόσμο. Η υπόθεσή της αφορά δύο άγνωστους νεαρούς άντρες οι οποίοι συναντιούνται αργά τη νύχτα σε ένα ξεχασμένο βενζινάδικο της παλιάς Εθνικής Οδού. Ο ένας έχει σταματήσει για να βάλει βενζίνη στην μηχανή του. Ο άλλος έχει ξεμείνει εκεί. Για να γυρίσει στην Αθήνα του λείπουν 22.50 ευρώ. Όσο ακριβώς κοστίζει η απόσταση που τους χωρίζει από τον ουρανό.

Το 72ο Φεστιβάλ Καννών θα πραγματοποιηθεί από τις 14 ως και τις 25 Μαΐου. Το διαγωνιστικό τμήμα των μικρού μήκους ταινιών, αποτελείται από 11 ταινίες (9 μυθοπλασίας, ένα ντοκιμαντέρ, μία κινουμένων σχεδίων) από την Αμερική, το Ισραήλ, την Σουηδία, την Φινλανδία, την Γαλλία, την Αλβανία και αλλού. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής για τις μικρού μήκους ταινίες θα είναι η σκηνοθέτιδα Κλερ Ντενί.

Υπενθυμίζουμε πως ο Βασίλης Κεκάτος με τη «Σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν» βραβεύτηκε διπλά στο Φεστιβάλ της Δράμας (καλύτερη ταινία νοτιοανατολικής Ευρώπης, ειδικό βραβείο επιτροπής) και στις Νύχτες Πρεμιέρας (ανδρικής ερμηνείας για τον Ανδρέα Κωνσταντίνου, β' καλύτερη ταινία)

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share