Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυλαία έριξε το 20 Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου:Αυτά ειναι τα βραβεία!

Δείτε λεπτομέρειες...

12 Απριλίου 2019 14:23
Αυλαία έριξε το 20 Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου:Αυτά ειναι τα βραβεία!

Με την απονομή των βραβείων κοινού και κριτικής επιτροπής στον κινηματογράφο Δαναό ολοκληρώθηκε το 20ό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος, που όπως είχαμε πει μεγάλο γαλλικό κανάλι το υποστήριξε σθεναρά.

Στην τελετή λήξης παρευρέθηκαν πολλοί πρέσβεις ξένων χωρών, τα μέλη της κριτικής επιτροπής, μεταξύ των οποίων ο David Foenkinos -που είναι και ο σεναριογράφος της ταινίας λήξης «Το μυστήριο του κυρίου Πικ»- καθώς και ο σκηνοθέτης Rémi Bezançon. Την τελετή παρουσίασε η θεατρική ομάδα του Γαλλικού Ινστιτούτου, «Kataplictiques».

Βραβείο Κριτικής Επιτροπής

H κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από τους Ελένη Ράντου, Μαριάννα Κάλμπαρη, Λουκά Κατσίκα, Σύλλα Τζουμέρκα και David Foenkinos απένειμε ομόφωνα το βραβείο της στην ταινία «Μητρικό ένστικτο / Duelles» του Olivier Masset-Depasse. Το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής απονέμεται από την κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ και αποτελεί μια προσφορά της Nova και του ΟΠΑΝΔΑ. Οι φορείς αυτοί υποστηρίζουν ως χορηγοί επικοινωνίας την προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

Βραβείο Κοινού Fischer

H ταινία που κέρδισε το βραβείο κοινού είναι «Κολύμπα ή αλλιώς Βυθίσου / Le grand bain» του Gilles Lellouche. Το βραβείο κοινού απονέμεται κατόπιν ψηφοφορίας των θεατών κατά την έξοδό τους από τις προβολές των ταινιών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα.

Στη Θεσσαλονίκη, από τις 11 ως τις 17 Απριλίου

Το 20ό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος, μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη και σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα προβληθούν, από τις 11 ως τις 17 Απριλίου, 14 ταινίες στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης.



Οι σκηνοθέτες Sandrine Dumas και Βασίλης Δογάνης θα παρουσιάσουν τις ταινίες τους και στη Θεσσαλονίκη.

Μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης θα επιλέξουν μία ανάμεσα σε πέντε ταινίες από αυτές που θα προβληθούν στη Θεσσαλονίκη («Πάντα λέμε ψέματα σε αυτούς που αγαπάμε», «Το μυστήριο του κυρίου Πικ», «Φιλότεχνος κλέφτης», «Κολύμπα ή αλλιώς βυθίσου» και «Amanda») και θα απονείμουν σε αυτή ειδικό βραβείο.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share