Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κωδικός Κολιμπρί: Η κινηματογραφική πρόταση της εβδομάδας

27 Μαρτίου 2019 13:53
Κωδικός Κολιμπρί: Η κινηματογραφική πρόταση της εβδομάδας

Τζέσι Άιζενμπεργκ και Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ τα βάζουν με την Σάλμα Χάγιεκ για ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου και πολλά εκατομμύρια..

Δύο outsiders της Wall Street καταστρώνουν ένα απίστευτο σχέδιο για να βγάλουν πολλά εκατομμύρια δολάρια. Ο Βίνσεντ (ο υποψήφιος για Όσκαρ Τζέσι Άιζενμπεργκ) και ο Αντόν (ο υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ που μεταμορφώθηκε για τον ρόλο) είναι δύο ξαδέρφια που ζουν στη Νέα Υόρκη και εργάζονται σε μια χρηματιστηριακή εταιρεία. Όταν ο Βίνσεντ (ή Βίνι) συλλάβει το απόλυτο σχέδιο, εκείνος και ο ιδιοφυής Αντόν θα παραιτηθούν από τη εταιρεία και θα… ανοίξουν τα φτερά τους για άλλους ουρανούς, όπου το χρήμα ρέει κατά ένα μιλισεκόντ γρηγορότερα και κατά πολλά εκατομμύρια περισσότερο!

Το σχέδιο έχει ως εξής: Με τη βοήθεια μιας μικρής και εχέμυθης ομάδας, θα σκάψουν τη γη - σε απόλυτη ευθεία - από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Κάνσας και θα περάσουν από κάτω μια οπτική ίνα που θα μεταφέρει πληροφορίες για τις μετοχές κατά ένα χιλιοστό γρηγορότερα από όλους τους άλλους, δηλαδή μέσα σε 16 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Όσο χρόνο χρειάζεται ένα κολιμπρί για ένα φτερούγισμα… Αν το σχέδιο πετύχει, όλοι οι εμπλεκόμενοι θα κολυμπήσουν στο χρήμα.

Εμπόδιο στο μεγαλόπνοο σχέδιό τους θα σταθεί η παρανοϊκή και αδίστακτη πρώην εργοδότριά τους Εύα Τόρες (η υποψήφια για Όσκαρ Σάλμα Χάγιεκ σε έναν bossy ρόλο που της πάει πολύ)… Στον αγώνα δρόμου για το πολυπόθητο χιλιοστό, ποιος θα τερματίσει πρώτος;

Μέσα από τον «Κωδικό Κολιμπρί», ο σκηνοθέτης Κιμ Νουέν σχολιάζει με αιχμηρή ματιά τη σκληρή και κυνική ψηφιακή εποχή που ζούμε, όπου όλα γίνονται με γνώμονα την ταχύτητα, όλοι είμαστε συνδεδεμένοι και ταυτόχρονα αποξενωμένοι. Καθώς η τεχνολογία προοδεύει αλματωδώς, εμείς γινόμαστε όλο και πιο αδιάφοροι για το περιβάλλον, την υγεία, τον διπλανό μας.

Πανέξυπνο σενάριο που νομίζεις ότι βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, καταιγιστικός ρυθμός που σε κρατάει σε αγωνία σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, χιούμορ, δράμα και ένα εκπληκτικό καστ συνθέτουν την απόλυτη πρόταση για σινεμά γι’ αυτή την εβδομάδα!

28 Μαρτίου στους κινηματογράφους από την ODEON και την AUDIO VISUAL

Δείτε το τρέιλερ:

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share