Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (07/03-13/3): Ιστορικά δράματα αλλά και ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ!

Μην τις χάσετε!

7 Μαρτίου 2019 10:47
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (07/03-13/3): Ιστορικά δράματα αλλά και ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ!

Πέμπτη σήμερα και οι νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα σε όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας!

Το Athensmagazine.gr είναι εδώ και σας τις παρουσιάζει!

Κάθε χίλια χρόνια
Σκηνοθεσία: Ναόμι Καβάσε
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ
Η Ζαν (Ζιλιέτ Μπινός) ταξιδεύει στην Ιαπωνία αναζητώντας ένα σπάνιο ιαματικό φυτό που σύμφωνα με τον θρύλο εμφανίζεται μια φορά κάθε 997 χρόνια υπό σπάνιες συνθήκες. Στο ταξίδι της, συναντά τον Τόμο, έναν δασοφύλακα, που τη συνοδεύει στην αναζήτηση της και τη βοηθάει να ανατρέξει στο παρελθόν της. Είκοσι χρόνια πριν, στο ίδιο δάσος στο οποίο ελπίζει να βρει το θεραπευτικό φυτό, η Ζαν ερωτεύτηκε για πρώτη φορά.

Ένα όμορφο αγόρι
Σκηνοθεσία: Φέλιξ Φον Γκρόνιγκεν
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ – ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ
Στα 18 του, ο Νίκολας Σεφ ήταν καλός μαθητής, συντάκτης της σχολικής εφημερίδας, ηθοποιός στις θεατρικές παραστάσεις του σχολείου και μέλος της ομάδας υδατοσφαίρισης. Φανατικός αναγνώστης και ταλαντούχος καλλιτέχνης, ο Νικ ήταν έτοιμος για το κολέγιο. Είχε αρχίσει να πειραματίζεται με τα ναρκωτικά όταν ήταν 12 ετών, αλλά στα τέλη της εφηβείας του δοκίμασε για πρώτη φορά μεθαμφεταμίνη και, όπως έγραψε κι ο ίδιος, «ο κόσμος έγινε ξαφνικά από ασπρόμαυρος, technicolor». Ο Nικ, πολύ γρήγορα μεταμορφώθηκε, από ένα παιδί που απλά δοκίμαζε περιστασιακά ουσίες, σ’ έναν πλήρως εξαρτημένο έφηβο. Ανάμεσα σε αποτυχημένες προσπάθειες αποτοξίνωσης, εξαφανίσεις και υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν και καθώς ο Νικ βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στον κόσμο των ναρκωτικών, ο πατέρας του αγωνίζεται να κρατήσει την οικογένεια ενωμένη και με την δύναμη της αγάπης, να σώσει το «όμορφο αγόρι» του από τα συντρίμμια της εξάρτησης.

Captain Marvel
Σκηνοθεσία: Anna Boden, Ryan Fleck
ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
Μία ολοκαίνουρια περιπέτεια από μία πρωτόγνωρη περίοδο της ιστορίας τoυ MCU, που διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’90, παρακολουθεί την Carol Danvers (Brie Larson) καθώς μεταμορφώνεται σε μία από τις πιο ισχυρές ηρωίδες του κόσμου. Όταν ένας μαινόμενος διαγαλαξιακός πόλεμος ανάμεσα σε δύο εξωγήινες φυλές καταλήγει στη Γη, η Danvers και οι σύμμαχοι της βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα.

Ο τυχοδιώκτης του Παρισιού
Σκηνοθεσία: Ζαν Φρανσουά Ρισέ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ
Στο απόγειο της βασιλείας του Ναπολέοντα, ο Βιντόκ, ο μόνος άνθρωπος που απέδρασε με επιτυχία από δύο φυλακές υψηλής ασφαλείας, είναι ένας θρύλος. Αφού θεωρήθηκε νεκρός μετά από την τελευταία, εντυπωσιακή του απόδραση, ο πρώην κακοποιός κρατάει πια χαμηλό προφίλ, ως ένας απλός έμπορος ρούχων. Το παρελθόν του όμως δεν τον αφήνει ήσυχο, καθώς οι πρώην συγκρατούμενοί του τον κατηγορούν για μια δολοφονία που δεν διέπραξε.

Παύση
Σκηνοθεσία: Τώνια Μισιαλή
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ
Μια γυναίκα (Στέλα Φυρογένη), διψασμένη για αγάπη και επικοινωνία αλλά παγιδευμένη στη δυστυχία ενός καταπιεστικού γάμου, βρίσκει καταφύγιο σε ένα φανταστικό κόσμο εκδικητικής βίας. Σύντομα, πραγματικότητα και φαντασία συγχέονται.

Το μυστικό της Ασημένιας Λίμνης
Σκηνοθεσία: David Robert Mitchell
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Ο Σαμ είναι ένας απογοητευμένος 33χρονος που βρίσκει μια μυστηριώδη γυναίκα, την Σάρα να «πλατσουρίζει» στη κοινόχρηστη πισίνα του συγκροτήματος που κατοικεί. Όταν αυτή εξαφανίζεται, ο Σαμ ξεκινάει μία σουρεαλιστική αναζήτηση στο Los Angeles για να ανακαλύψει το μυστικό που κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση της. Ξαφνικά βρίσκεται χαμένος στα πιο ζοφερά και μυστηριώδη βάθη της παρανομίας του Los Angeles.

Αδέρφια εξ αίματος
Σκηνοθεσία:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ
Ο Μίρκο και ο Μανόλο, είναι κολλητοί φίλοι από παιδιά. Ζουν και οι δύο σε μονογονεϊκές οικογένειες που δύσκολα τα βγάζουν πέρα, κάπου στα προάστια της Ρώμης. Περνούν τις μέρες τους στη σχολή και τις νύχτες τους κάνοντας βόλτες με το αμάξι, κάνοντας όνειρα για τις γυναίκες, τον έρωτα, τις δουλειές που θα βρουν, τα χρήματα που θα κερδίσουν και μια καλύτερη ζωή που έρχεται.

Ίαν ΜακΚέλεν: Ρόλος ζωής
Σκηνοθεσία: Τζο Στίβενσον
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Βασισμένη σε μια συνέντευξη 14 ωρών, η ταινία «Ίαν ΜακΚέλεν: Ρόλος Ζωής» είναι ένα μοναδικό ταξίδι στις σημαντικές στιγμές της ζωής του ΜακΚέλεν, από την πρώιμη παιδική ηλικία σε μια απαιτητική καριέρα που τον έθεσε υπό το φως της δημοσιότητας για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Μέσω πληθώρας φωτογραφιών από το προσωπικό αρχείο του ΜακΚέλεν και κινηματογραφικά ανακατασκευασμένων σκηνών, γινόμαστε μάρτυρες της λάμψης αυτού του ακατέργαστου ταλέντου μέσα από την ένταση, τη διαφορετικότητα και την αφοσίωση.

Make the economy scream
Σκηνοθεσία: Άρης Χατζηστεφάνου
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Το ντοκιμαντέρ, με τίτλο Make the economy scream, καταγράφει μια προσωπική περιπλάνηση από τις παραγκουπόλεις του Καράκας μέχρι τα σύνορα της Κολομβίας, μέσω της οποίας ο δημιουργός του αναζητά τις πραγματικές αιτίες της οικονομικής κατάρρευσης της Βενεζουέλας.

Σόπι – Μια μέρα ακόμα
Σκηνοθεσία: Χρήστος Πυθαράς
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Το ‘Σόπι – μια ημέρα ακόμη‘, αφηγείται μια ημέρα από τη ζωή ενός χωριού κατά την περίοδο του τρύγου. Επικεντρώνεται σε ένα μωσαϊκό ξεχωριστών και ιδιαίτερων χαρακτήρων, ρίχνοντας μια ιμπρεσιονιστική ματιά στην περιοχή και τους ανθρώπους της.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share