Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (28/2-7/3): H επιστροφή στη μεγάλη οθόνη του Λάζλο Νέμες, με τη "Δύση ηλίου"!

Μην τις χάσετε!

28 Φεβρουαρίου 2019 11:25
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (28/2-7/3): H επιστροφή στη μεγάλη οθόνη του Λάζλο Νέμες, με τη

Πέμπτη σήμερα και οι νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα σε όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας!

Το Athensmagazine.gr είναι εδώ και σας τις παρουσιάζει!

Δύση Ηλίου
Σκηνοθεσία: Lazlo Nemes
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ
Bουδαπέστη – 1913. στην καρδιά της Ευρώπης. Η νεαρή Ιρις Λάιτερ (Juli Jakab) φτάνει στην Βουδαπέστη ελπίζοντας να εργαστεί ως καπελού στο θρυλικό κατάστημα που κάποτε ανήκε στους γονείς της. Παρόλα αυτά ο νέος ιδιοκτήτης Οσκαρ Μπρίλλ (Vlad Ivanov) δεν δέχεται να την προσλάβει. Τη στιγμή της άφιξής της στο κατάστημα, γίνονται προετοιμασίες για την υποδοχή σημαντικών καλεσμένων κι ένας άνδρας προσεγγίζει την Ιρις αναζητώντας κάποιον Κάλμαν Λάιτερ, για τον οποίο – και παρόλο που φέρει το ίδιο επώνυμο με εκείνην- η Ίρις δεν έχει ακούσει ποτέ τίποτε.

Η δουλειά της
Σκηνοθεσία: Νίκος Labot
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ
Λίγο πριν τα 40 η Παναγιώτα, μια σχεδόν αναλφάβητη νοικοκυρά και μητέρα δύο παιδιών, θα χρειαστεί να αναζητήσει για πρώτη φορά δουλειά, όταν ο άντρας της χάσει τη δική του. Έχοντας ελάχιστα εφόδια θα προσληφθεί για λογαριασμό μιας ιδωτικής εταιρείας καθαρισμού σ’ ένα νέο πολυκατάστημα. Εκεί, παρά τις συνθήκες εκμετάλλευσης και εργασιακής απαξίωσης, θα βιώσει μια πρωτόγνωρη αίσθηση οικονομικής και συναισθηματικής ανεξαρτησίας και θα σταθεί για πρώτη φορά στα πόδια της. Ό,τι κι αν ακολουθήσει από κει και μετά, εκείνη δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια…

Ζωή
Σκηνοθεσία: Ντρέικ Ντόρεμους
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ – SCI-FI
Ο Κόουλ (Γιούαν ΜακΓκρέγκορ) είναι ένας μηχανικός τεχνητής νοημοσύνης του οποίου η εταιρεία προσφέρει τεχνολογικά εργαλεία για ρομαντικές σχέσεις. Η πρώτη ανακάλυψη της εταιρείας του ήταν ένας αλγόριθμος που καθορίζει την πιθανότητα μιας επιτυχημένης σχέσης, ενώ το πρόσφατό έργο του είναι οι τεχνητοί άνθρωποι που έχουν σχεδιαστεί για να γίνουν το τέλειο ταίρι. Ο Κόουλ ξεκινάει μια σχέση με την συνάδελφο του Ζωή (Λέα Σεϊντού), όμως η σχέση τους εμπλέκεται με τα επιστημονικά προϊόντα και το μέλλον της εταιρείας.

Το μάτι της Κωνσταντινούπολης
Σκηνοθεσία: Μπινούρ Καραεβλί, Φατίχ Καϊμάκ
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Η ταινία παρακολουθεί τη ζωή του Ara Guler, του θρυλικού και πολυβραβευμένου φωτογράφου της Κωνσταντινούπολης.

Ο μαγικός κήπος
ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ – ANIMATION
Όταν ο Απόλλο, ένας ευγενικός περιπλανώμενος καλλιτέχνης, καταφθάνει στο χωριό που κατοικούν τα Ζουζούνια, δεν αργεί να αναστατώσει τη ζωή τους! O Απόλλο πέφτει στην παγίδα της Γουέντι, της ζηλιάρας και παμπόνηρης ξαδέλφης της βασίλισσας Μαργαρίτας. Ο ήρωας μας κατηγορείται για την απαγωγή της Βασίλισσας, προκαλώντας τον πανικό στην κυψέλη. Η αλήθεια είναι ότι η Μαργαρίτα είναι αιχμάλωτη των Ζιζάνιων, που είναι συνένοχα της Γουέντι, όσο εκείνη καταλαμβάνει τον θρόνο.

Γενέθλια Θανάτου 2
Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Λάντον
ΤΡΟΜΟΥ
Αυτήν τη φορά, η κεντρική ηρωίδα αντιλαμβάνεται ότι εκείνη η καταραμένη μέρα όπου είχε την ατυχία να δολοφονείται ξανά και ξανά, δεν έμελλε να είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να της έχει συμβεί και πως τα αληθινά της προβλήματα, μόλις αρχίζουν.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share