Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (7/2-14/2): Η «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου ξεκινά την πανελλήνια κυκλοφορία της!

Μην τις χάσετε!

7 Φεβρουαρίου 2019 09:45
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (7/2-14/2): Η «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου ξεκινά την πανελλήνια κυκλοφορία της!

Πέμπτη σήμερα και οι νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα σε όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας!

Το Athensmagazine.gr είναι εδώ και σας τις παρουσιάζει!

Ευνοούμενη
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ
Αρχές του 18ου αιώνα. Η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Παρόλα αυτά, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά βρίσκονται στο απόγειό τους. Η φιλάσθενη Βασίλισσα Άννα (Ολίβια Κόλμαν) βρίσκεται στον θρόνο και η στενή της φίλη Λαίδη Σάρα (Ρέιτσελ Βάις) κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία και το απρόβλεπτο ταπεραμέντο της. Όταν η νέα υπηρέτρια Άμπιγκεϊλ (Έμμα Στόουν) καταφτάνει, η γοητεία της την κάνει αμέσως αγαπητή στη Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Άμπιγκεϊλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο τον χρόνο της Σάρα, η Άμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της ως η συντροφιά της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο της…

Απαγορευμένες συναντήσεις
Σκηνοθεσία: Muayad Alayan
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ
Η Σάρα, σύζυγος Ισραηλινού αξιωματικού, διατηρεί ένα καφέ στην Ιερουσαλήμ. Ο Σελίμ, μεταφορέας του προμηθευτή της, περιμένει το πρώτο του παιδί προσπαθώντας να ανταπεξέλθει στην πίεση της δουλειάς. Η Σάρα κι ο Σαλίμ μπορεί και να μην είναι ερωτευμένοι αλλά έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλον. Το δράμα της απαγορευμένης τους σχέσης εξελίσσεται σε θρίλερ όταν, μέσα από μια σειρά παρεξηγήσεων, βρίσκονται κατηγορούμενοι για κατασκοπεία.

Το γύρισμα της τύχης
Σκηνοθεσία: Ramtin Lavafipour
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ
Γυρνώντας σπίτι μετά από ένα πάρτι μαζί με τη σύζυγο του και δύο φίλους, ο Φαρζάντ χτυπάει κάτι με το αυτοκίνητο του. Κανείς γύρω δεν έχει δει τίποτα. Μετά από μεγάλη συζήτηση, με όλους τους επιβάτες του αμαξιού να είναι μπερδεμένοι και φοβισμένοι, αφήνουν το σημείο και πηγαίνουν στο σπίτι του ενός από τους δύο φίλους για να το σκεφτούν καλύτερα, και ίσως να κάνουν το σωστό. Αλλά οι πρώτες κουβέντες πάνω στο ατύχημα γρήγορα αντικαθίστανται από άλλες για κρυμμένα μυστικά.

Ψυχρή καταδίωξη
Σκηνοθεσία: Hans Petter Moland
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Καλώς ήρθατε στην πόλη Kehoe, η θερμοκρασία είναι 10 βαθμοί υπό το μηδέν , και συνεχώς κατεβαίνει σε αυτό το γκλαμουράτο χειμερινό θέρετρο στα Βραχώδη Όρη. Η τοπική Αστυνομία συνήθως δεν έχει δουλειά μέχρι την ημέρα που ο γιος του Νελς, ενός ταπεινού οδηγού εκχιονιστικού μηχανήματος του δήμου, δολοφονείται ύστερα από εντολή του “Viking”, του τοπικού Βαρόνου των ναρκωτικών.

Ο χαρισματικός
Σκηνοθεσία: Νίκολας ΜάκΚάρθι
ΘΡΙΛΕΡ
Η Σάρα αρχίζει να πιστεύει πως ο γιος της Μάιλς κυριεύεται από υπερφυσικές ή ακόμα σατανικές δυνάμεις. Ανησυχώντας για την ασφάλεια της οικογένειάς της, η Σάρα καλείται να διαλέξει ανάμεσα στο μητρικό ένστικτο που την προτρέπει να προστατεύσει τον Μάιλς και την απεγνωσμένη ανάγκη της να ανακαλύψει τι έχει φέρει στην επιφάνεια τη σκοτεινή του πλευρά. Η Σάρα θα αναζητήσει τις απαντήσεις στο παρελθόν, σε μια άγρια διαδρομή όπου η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην αντίληψη και την πραγματικότητα θα γίνει τρομακτικά θολή.

Scopophilia
Σκηνοθεσία: Ναταλία Λαμπροπούλου και Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ
Έπειτα από την επιτυχημένη πρώτη προβολή της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου απέσπασε και το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής Νεότητας, το Scopophilia βγαίνει στις αίθουσες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας! Στις 07 Φεβρουαρίου, η ταινία κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας και καλεί τους θεατές σε μία πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα εμπειρία οπτικοακουστικής αφήγησης.

Η κλεμμένη πριγκίπισσα
ANIMATION
Αυτή η εκπληκτική ιστορία συνέβη την εποχή των γενναίων ιπποτών, των πανέμορφων πριγκιπισσών και των πολεμιστών μάγων. Ο Ρούσλαν, ένας περιπλανώμενος καλλιτέχνης που ονειρεύεται να γίνει κάποτε ιππότης, συναντά την όμορφη Μίλα και την ερωτεύεται… πριν συνειδητοποιήσει ότι είναι η κόρη του Βασιλιά! Ωστόσο, η αγάπη τους δεν θα προλάβει να ανθίσει καθώς ο Τσόρνομορ, ο κακός μάγος, κλέβει τη Μίλα μπροστά από τα έκπληκτα μάτια του Ρούσλαν και προσπαθεί να απομυζήσει την αγάπη της για να τροφοδοτήσει τη μαγεία του. Χωρίς να χάσει χρόνο, ο Ρούσλαν ξεκινάει μια επική περιπέτεια ώστε να σώσει την κλεμμένη πριγκίπισσα και να αποδείξει ότι η αγάπη είναι πιο δυνατή από τη μαγεία!

Μια νύχτα στην κόλαση
Σκηνοθεσία: Νίκος Κουρού
ΘΡΙΛΕΡ
Μια βαριά κατάρα δέρνει ένα μικρό επαρχιακό χωριό. Κάθε πενήντα χρόνια, ένα τέρας εμφανίζεται και τρομοκρατεί τους κατοίκους του, σπέρνοντας τη συμφορά και τη διχόνοια μεταξύ τους. Ο άρχοντας του χωριού, ο Στασινός, ένας αδίστακτος και διεστραμμένος άνθρωπος, επωφελούμενος της κατάστασης αυτής, αφού κατάφερε και πήρε με ύπουλο τρόπο τα χωράφια των κατοίκων, τώρα τους έχει να δουλεύουν σαν σκλάβοι στην ίδια τους τη γη.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share