Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (17/01): Από τις "Πύλες τις αιωνιότητας ...."Στους διαδρόμους"

Μην τις χάσετε!

17 Ιανουαρίου 2019 10:37
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (17/01): Από τις

Ο Γουίλιεμ Νταφόε ενσαρκώνει τον Ολλανδό ιμπρεσιονιστή Βίνσεντ Βαν Γκογκ, ενώ ο Μπρους Γουίλις συναντάται, ξανά, στη μεγάλη οθόνη με τον Σάμιουελ Λ. Τζάκσον.


Ένα απολαυστικό θέαμα περιμένει τους φίλους του γαλατικού χωριού με την νέα ταινία του Αστερίξ, την ώρα που ο Νίκος Ζαπατίνας παρουσιάζει την νέα του κωμωδία στη μεγάλη οθόνη.


Glass

Αμερικάνικο ψυχολογικό θρίλερ, 129’

Σκηνοθεσία: M. Night Shyamalan

Πρωταγωνιστούν: Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Spencer Treat Clark, Charlayne Woodard, Sarah Paulson

Οι Bruce Willis, Samuel L. Jackson και James McAvoy πρωταγωνιστούν σε αυτή την κλειστοφοβική και άκρως απολαυστική ταινία σασπένς και ψυχολογικού τρόμου, με την σκηνοθετική ματιά του Shyamalan (Η Έκτη Αίσθηση).

O Bruce Willis ως Ντέιβιντ Νταν και ο Samuel L. Jackson ως Ελάιτζα Πράις (γνωστός και ως Κύριος Γκλας), συναντώνται με τον James McAvoy ως Κέβιν Γουέντελ Κραμπ (Kevin Wendell Crumb), ο οποίος δεν κατάφερε να αποχωριστεί τις πολλαπλές προσωπικότητές του, ενώ η Κέισι Κουκ (Anya Taylor-Joy) είναι η μοναδική που κατάφερε να σωθεί από τα νύχια του τελευταίου.

Σε συνέχεια του φινάλε ταινίας Ο Διχασμένος, ο Κύριος Γκλας βρίσκει τον Νταν να καταδιώκει το Κτήνος, στην υπεράνθρωπη εκδοχή του, την ώρα που ο δαιμόνιος Πράις κινεί τα νήματα παρασκηνιακά, κρατώντας μυστικά και από τους δύο άντρες.

Στην Πύλη της Αιωνιότητας (At Eternity’s Gate)

Αμερικάνικη βιογραφία, 111’

Σκηνοθεσία: Τζούλιαν Σνάμπελ

Πρωταγωνιστούν: Γουίλεμ Νταφόε, Όσκαρ Άιζακ, Ρούπερτ Φρεντ, Μαντς Μίκελσεν, Εμανουέλ Σενιέ, Ματιέ Αμαλρίκ, Νιλς Άρεστρουπ

Η ζωή και το έργο του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Αρλ της Γαλλίας όπου δημιούργησε κάποια από τα πιο εμβληματικά του έργα («Έναστρη Νύχτα», «Υπνοδωμάτιο στην Αρλ», «Ηλιοτρόπια») μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη σε μια βιογραφία για το ρόλο του δημιουργού και τη ζωγραφική τέχνη, με την υπογραφή του καταξιωμένου σκηνοθέτη Τζούλια Σνάμπελ.

Ο Γουίλιεμ Νταφόε ενσαρκώνει τον Ολλανδό ιμπρεσιονιστή, σε ένα ρόλο που του έφερε το Βραβείο Ερμηνείας στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας καθώς και υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου σε Δράμα.

Περιμένοντας τη νονά

Ελληνική κωμωδία, 96’

Σκηνοθεσία: Νίκος Ζαπατίνας

Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Λευτέρης Ελευθερίου, Demy, Κατερίνα Παπουτσάκη, Joel Ceredberg, Νατάσα Τσακαρισιάνου

Με φόντο το νησί της Νάξου, δύο κολλητοί φίλοι θα μπλεχτούν σε μια σειρά από απολαυστικές και ξεκαρδιστικές περιπέτειες. Ο Ηρακλής και ο Αγησίλαος αφήνουν την Αθήνα για να βρεθούν στο κυκλαδίτικο νησί, καθώς η νονά του πρώτου μετράει λίγες ώρες ζωής ακόμη…

Παράλληλα, η νεαρή Φαίδρα, μόνιμος κάτοικος της Γερμανίας, αποφασίζει να επισκεφτεί την πατρίδα και να βρεθεί στη Νάξο και αυτή, παρά τις αντιδράσεις της μητέρας της. Η κοινή συνάντηση όλων δημιουργεί μία σειρά απίστευτων και απολαυστικών καταστάσεων.

Αστερίξ: Τo Μυστικό του Μαγικού Ζωμού (Astérix: Le secret de la potion magique)

Ταινία κινουμένων σχεδίων, 85’

Σκηνοθεσία: Louis Clichy και Alexandre Astier

Μια διασκεδαστική ταινία κινουμένων σχεδίων με τους θρυλικούς Γαλάτες να επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη. Ο δρυΐδης Πανοραμίξ, λοιπόν, μετά από μια πτώση του κατά την συγκομιδή του γκι, αποφασίζει πως έχει φτάσει η ώρα να εξασφαλίσει το μέλλον του χωριού.

Έτσι, παρέα με τον Αστερίξ και Οβελίξ ξεκινάνε ένα ταξίδι στο γαλατικό κόσμο, όπου αναζητούν έναν νέο και ταλαντούχο δρυΐδη για να του μεταδώσει το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού.

Στους διαδρόμους (In the Aisles)

Γερμανικό, κοινωνικό δράμα, 125’

Σκηνοθεσία: Τόμας Στούμπερ

Πρωταγωνιστούν: Φραντζ Ρογκόφσκι, Σάντρα Χίλερ

Ένας έρωτας που γεννιέται στους διαδρόμους ενός σούπερ μάρκετ και μοιάζει τόσο αδιέξοδος κατάφερε να κερδίσει το Βραβείο GUILD FILM, Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής Φεστιβάλ Βερολίνου 2018 καθώς και το Βραβείο Σεναρίου, Βραβείο Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών στις Νύχτες Πρεμιέρας 2018.

Ο εσωστρεφής και ντροπαλός Christian χάνει την δουλειά του και βρίσκει νέα σε ένα τοπικό σούπερ μάρκετ. Ο υπεύθυνος του διαδρόμου των ποτών τον παίρνει υπό την προστασία του, δείχνοντάς του τα κόλπα της δουλειάς. Στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ ο Christian θα συναντήσει την Marion, υπεύθυνη του διαδρόμου των γλυκών. Ένας έρωτας γεννιέται από την πλευρά του, ωστόσο μοιάζει τόσο αδιέξοδος καθώς η Marion είναι παντρεμένη

Η ιστορία της πράσινης γραμμής

Ταινία ελληνικής και κυπριακής συμπαραγωγής, 115’

Σκηνοθεσία: Παννίκος Χρυσάνθου

Πρωταγωνιστούν: Μιχάλης Σοφοκλέους, Τζιχάν Ταριμάν, Ματίας Λιρ, Μαρία Μουστάκα, Ανδρέας Τσουρής, Θεόδωρος Μιχαηλίδης, Μπαρίς Ρεφίκογλου, Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, Γιάννα Λευκάτη, Δημήτρης Ξύστρας, Ερντογάν Καβάζ, Αντρέας Αργυρίδης, Σκεύος Πολυκάρπου

Η ταινία σε σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή του Πανίκκου Χρυσάνθου στην ουσία αφηγείται την ιστορία δύο λαών, που ουσιαστικά τους ενώνουν περισσότερα, απ’ όσα τους χωρίζουν.

Ο Κύπρος είναι ένας Ελληνοκύπριος στρατιώτης που στέλνεται στην «πράσινη γραμμή» της Λευκωσίας, για να ανακαλύψει ότι ένας από τους «απέναντι» στρατιώτες ο Μουράτ μένει στο σπίτι του. Όταν ο τελευταίος φεύγει με άδεια, φέρνει στον Κύπρο ένα αναμνηστικό, μία οικογενειακή φωτογραφία, η οποία τον αναστατώνει.

Τότε, ο Μουράτ του προτείνει να κάνουν ένα ταξίδι στην «άλλη πλευρά» ο καθένας. Ο Κύπρος δέχεται χωρίς, ωστόσο, να υπολογίσει τις συνέπειες αυτής τους της απόφασης.

Κάτω από το δέντρο (Under the Tree)

Κοινωνικό δράμα συμπαραγωγής Ισλανδίας, Δανίας, Πολωνίας, Γερμανίας, 89’

Σκηνοθεσία: Hafsteinn Gunnar Sigurðsson

Πρωταγωνιστούν: Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, Huldar Breiðfjörð

Ο Άτλι χωρίζει με την σύζυγό του, με την οποία έχουν μία τετράχρονη κόρη, και αναγκάζεται να επιστρέψει στο πατρικό με τους γονείς του στα προάστια του Ρέικιαβικ.

Εκεί, θα αντιληφθεί την διαμάχη στην οποία έχουν περιπέσει οι γονείς του με τους γείτονες αναφορικά με την σκιά ενός μεγάλου δέντρου που έχουν στην αυλή τους. Η ταινία αποτελούσε την επίσημη πρόταση της Ισλανδίας για τα Όσκαρ του 2018.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share