Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (10/01): "Η επιστροφή του Μπεν" και "Το παιχνίδι με τη φωτιά"!

Μην τις χάσετε!

10 Ιανουαρίου 2019 09:13
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (10/01):

Πέμπτη σήμερα και οι νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα σε όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας! Το Athensmagazine.gr είναι εδώ και σας τις παρουσιάζει!

Η επιστροφή του Μπεν
Σκηνοθεσία: Peter Hedges
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ
O 19χρονος Ben Burns (Lucas Hedges) γυρίζει απροσδόκητα στο πατρικό του το πρωί της Παραμονής των Χριστουγέννων. Η μητέρα του, Holly (Julia Roberts), ανακουφίζεται με την επιστροφή του και τον υποδέχεται εγκάρδια, αλλά ανησυχεί για το εάν είναι όντως αποφασισμένος, όπως υποστηρίζει, να ξεπεράσει τον εθισμό του στα ναρκωτικά. Ένα κρίσιμο 24ωρο ξεκινάει, με νέες συνταρακτικές αλήθειες να έρχονται στο φως, και την αγάπη της μητέρας για τον γιο της να δοκιμάζεται μέσα από σοβαρές προκλήσεις τις οποίες πασχίζει να πολεμήσει κάνοντας τα αδύνατα δυνατά.

Το παιχνίδι με τη φωτιά
Σκηνοθεσία: Λι Τσανγκ Ντογκ
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ
Ένα διήγημα του Χαρούκι Μουρακάμι εμπνέει σε έναν από τους κορυφαίους Ασιάτες δημιουργούς όχι μόνο μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, αλλά και ένα μικρό αριστούργημα πάνω στην ερωτική εμμονή, συγκεντρώνοντας πανηγυρικά τις καλύτερες κριτικές που γράφτηκαν για διαγωνιζόμενη ταινία την τελευταία δεκαετία στο Φεστιβάλ Καννών.

Η στολή του λοχαγού
Σκηνοθεσία: Robert Schwentke
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ
Στις τελευταίες στιγμές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ένας νεαρός Γερμανός στρατιώτης που αγωνίζεται για επιβίωση βρίσκει μια στολή αξιωματικού. Προσποιούμενος τον αξιωματικό, παίρνει γρήγορα την τερατώδη ταυτότητα των ανθρώπων από τους οποίους προσπαθεί να δραπετεύσει.

Στο σώμα της
Σκηνοθεσία: Ζαχαρίας Μαυροειδής
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Κάθε χρόνο, στις 31 Ιουλίου, οι τελευταίοι εναπομείναντες «δεκαπεντάριδες» επιστρέφουν στα κελιά της ανενεργής Μονής της Κοίμησης, στο νότιο άκρο της Θηρασιάς. Για δύο βδομάδες προσεύχονται υπέρ αναπαύσεως των νεκρών και υπέρ υγείας των ζωντανών προετοιμάζοντας παράλληλα τη Μονή για την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου. Τον υπόλοιπο χρόνο αναπολούν το παρελθόν αγναντεύοντας την κοσμοπολίτικη Σαντορίνη στην άλλη μεριά του ηφαιστείου.

Το βράδυ που έφαγε τον κόσμο
Σκηνοθεσία: Ντομινίκ Ροσέ
ΤΡΟΜΟΥ
Ξυπνώντας σε κάποιο διαμέρισμα μετά από ένα ξέφρενο πάρτυ, ο Σαμ έρχεται αντιμέτωπος με μια φριχτή πραγματικότητα: Ένας στρατός από ζόμπι έχει εισβάλλει στους δρόμους του Παρισιού και εκείνος είναι ο μοναδικός επιζών. Τρομοκρατημένος, κλείνεται μέσα στο κτήριο και οργανώνει την επιβίωσή του. Αναρωτιέται πόσο καιρό μπορεί να αντέξει στη σιωπή και στη μοναξιά και η απάντηση έρχεται όταν ανακαλύπτει ότι τελικά δεν είναι μόνος.

Η Ιστορία της Jiyan
Σκηνοθεσία: Halûk Ünal
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Η ταινία βασίζεται στην προσωπική ιστορία και την αφήγηση μιας γυναίκας πρωταγωνίστριας, που οραματίζεται μια φεμινιστική, οικολογική επανάσταση. Μέσα από τα μάτια αυτής της αντιστασιακής, γυναίκας πολεμίστριας, η οποία είναι επίσης διοικήτρια τάγματος, το δημιουργικό ντοκιμαντέρ «Η Ιστορία της Jiyan» προσπαθεί να διερευνήσει τις πιθανότητες ενός θεμελιώδους κοινωνικού μετασχηματισμού, παρά τις ισχυρές παραδόσεις της περιοχής, τις φεουδαρχικές πατριαρχικές δομές και τον αυξανόμενο ολοκληρωτισμό και τον θρησκευτικό φανατισμό από όλες τις πλευρές.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share