Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Η γυναίκα που «γέννησε» τον Φρανκεστάιν μας συστήνεται

Αξίζει να την δείτε!

13 Νοεμβρίου 2018 16:05
Η γυναίκα που «γέννησε» τον Φρανκεστάιν μας συστήνεται

Η ταινία «Μαίρη Σέλλεϋ» έρχεται να μας συστήσει τη γυναίκα που βρίσκεται πίσω από τη συγγραφή του βιβλίου «Φρανκενστάιν» που στιγμάτισε την παγκόσμια λογοτεχνία και δημιούργησε ένα νέο είδος, αυτό που σήμερα αποκαλούμε επιστημονική φαντασία.

Ενώ οι περισσότεροι γνωρίζουμε το εμβληματικό μυθιστόρημά της, οι λεπτομέρειες της ενδιαφέρουσας ζωής της εξακολουθούν να παραμένουν άγνωστες. Η Μαίρη Γουόλστονκραφτ Γκόντγουιν, κόρη του γνωστού συγγραφέα Γουίλιαμ Γκόντγουιν και της φιλοσόφου Μαίρη Γουόλστονκραφτ, είχε την τύχη να μεγαλώσει στον κόσμο των βιβλίων και της λογοτεχνίας, με μόρφωση και ελευθερίες που θεωρούνταν ριζοσπαστικές για την εποχή. Η Μαίρη ερωτεύτηκε παράφορα τον ποιητή Πέρσι Σέλλεϋ και θέλησε να ζήσει μαζί του στο Λονδίνο.

Ο Σέλλεϋ όμως ήταν ήδη παντρεμένος και πατέρας ενός μικρού κοριτσιού, και έτσι όταν οι δυο τους ζήτησαν την άδεια του πατέρα της Μαίρη, εκείνος σκέφτηκε το σκάνδαλο που θα αποτελούσε η κίνηση των δύο νέων και τους το απαγόρευσε. Τίποτα όμως δεν μπορούσε να σταθεί στο δρόμο της Μαίρη και της ευτυχίας της. Έτσι η δυναμική και ανεξάρτητη γυναίκα αψήφησε κάθε απαγόρευση και ακολούθησε τον έρωτά της.

Το καλοκαίρι του 1816, φιλοξενούμενοι στη βίλα του Λόρδου Βύρωνα στη Γενεύη, έπαιξαν ένα παιχνίδι που αποτέλεσε την αφορμή για τη συγγραφή του κλασικού αριστουργήματος «Φρανκενστάιν». Ένα χρόνο αργότερα ολοκλήρωσε το μυθιστόρημά της και είχε μόλις δημιουργήσει το πιο φρικιαστικό και ανατριχιαστικό δημιούργημα της γοτθικής λογοτεχνίας που θα αποτελούσε σημείο αναφοράς για πολλούς μετέπειτα συγγραφείς και όχι μόνο. Η Μαίρη κατάφερε να μιλήσει για τις μεγαλύτερες αλήθειες του ανθρώπινου είδους, όπως τη μοναξιά, τη θλίψη και την προσπάθεια του ανθρώπου να ξεπεράσει τον Θεό.

Αυτή η μαγευτική ιστορία έρχεται στη μεγάλη οθόνη από την υποψήφια για BAFTA σκηνοθέτιδα Χάιφα Αλ-Μανσούρ. Στο ρόλο της δυναμικής Μαίρη Σέλλεϋ, η ταλαντούχα και αγαπημένη, Ελ Φάνινγκ και στο πλευρό της ο Βρετανός ηθοποιός Ντάγκλας Μπουθ, στο ρόλο του αναρχικού ποιητή Πέρσι Σέλλεϋ. Το υπόλοιπο καστ συμπληρώνουν οι Μπελ Πάουλι, Μπεν Χάρντι και Τομ Στάριτζ, σε μια υπέροχη ταινία που δεν πρέπει να χάσετε.
Τα σκηνικά, τα κοστούμια και οι εξαιρετικές ερμηνείες θα σας αποζημιώσουν και ίσως στην σπουδαία αυτή η ιστορία να βρείτε κι εσείς την έμπνευση που χρειάζεστε στην καθημερινότητά σας!

Η «Μαίρη Σέλλεϋ» έρχεται στους κινηματογράφους στις 15 Νοεμβρίου.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share