Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Απέραντο Γαλάζιο»: Η ταινία - ύμνος στη σχέση δύτη-θάλασσας για πρώτη φορά στις κινηματογραφικές αίθουσες!

21 Ιουνίου 2017 16:55
«Απέραντο Γαλάζιο»: Η ταινία - ύμνος στη σχέση δύτη-θάλασσας για πρώτη φορά στις κινηματογραφικές αίθουσες!

Η ταινία - ύμνος στη σχέση δύτη-θάλασσας του Λικ Μπεσόν που «περιβάλλεται» από ελληνικό τοπίο προβάλλεται για πρώτη φορά από DCP (Digital Cinema Package).

Ξανά στις αίθουσες από αύριο, Πέμπτη 22 Ιουνίου, η ταινία που αφηγήθηκε ίσως καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη τη ακατάλυτη σχέση δύτη - θάλασσας.

Η ταινία «Απέραντο Γαλάζιο» (1988) του Λυκ Μπεσόν προβάλλεται για πρώτη φορά από DCP (Digital Cinema Package), το οποίο δημιουργήθηκε στην Ελλάδα από digital intermediate (ψηφιακό σκανάρισμα του inter-negative της ταινίας με 5.1 ήχο) που έστειλε στην εταιρεία διανομής ΝΕΟΝ η εταιρεία Eclair Ymagis από τη Γαλλία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - διαρροή: Μεγάλη έκπληξη στην τελική τετράδα! Ποιοι κατάφεραν να φτάσουν στον ημιτελικό; (video)

Η ταινία θα προβληθεί στην αγγλική γλώσσα στους κινηματογράφους BOX και Θησείον.

Το Απέραντο Γαλάζιο αποτελεί εκτεταμένη δραματοποιημένη διασκευή της πραγματικής ιστορίας δυο φίλων δυτών οι οποίοι ήταν πρωταθλητές της ελεύθερης κατάδυσης στον 20ό αιώνα, του Ζακ Μαγιόλ τον οποίο υποδύεται ο Ζαν Μαρκ Μπαρ και του ΄Εντζο Μαϊόρκα πουυποδύεται ο Ζαν Ρενό, στην ταινία ονομάζεται Έντζο Μολινάρι), και την επινοημένη για τις ανάγκες της ταινίας σχέση του Μαγιόλ με την φίλη του Μαϊόρκα, την Τζοάνα Μπέικερ (υποδύεται η Ροζάνα Αρκέτ.

Η ταινία ξεκινά με την παιδική τους ηλικία στο νησί της Αμοργού στην Ελλάδα του 1960, και ολοκληρώνεται με τον θάνατο τους στην θάλασσα της Ταορμίνα στη Σικελία κατά την διάρκεια διαγωνισμού κατάδυσης.

Το έργο αναδείχθηκε σε ένα από τα πλέον επιτυχημένα φιλμ του γαλλικού κινηματογράφου και σημείο αναφοράςν ενώ ο πραγματικός Μαγιόλ συμμετείχε ως σεναριογράφος στην ταινία.

Το μεγαλύτερο κομμάτι της ταινίας γυρίστηκε στη διάσημη παραλία της Αγίας Αννας, κάτω από το Μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας στην Αμοργό υμνώντας επίσης το ελληνικό τοπίο.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share