Κυριακή, 14 Απριλίου 2024

«Ευαγγέλιο» για κάθε οδηγό: Πώς θα απαλλαχθείτε από τις γρατζουνιές του αυτοκινήτου - Το άγνωστο κόλπο

Μας ταλαιπωρεί σχεδόν όλους - Υπάρχει μια πανέξυπνη λύση!

4 Φεβρουαρίου 2024 15:30
«Ευαγγέλιο» για κάθε οδηγό: Πώς θα απαλλαχθείτε από τις γρατζουνιές του αυτοκινήτου - Το άγνωστο κόλπο
Από Κυριάκος Μελλίδης

Με έναν απλό και πολύ αποδοτικό τρόπο μπορείτε να προστατέψετε την βαφή του αυτοκινήτου σας και να το διατηρήσετε άθικτο από γρατζουνιές χωρίς να αλλάξετε την εμφάνισή του.

Η βαφή ενός αυτοκινήτου έχει πολλούς «εχθρούς» και βρίσκεται διαρκώς υπό απειλή αναφορικά με την ακεραιότητά της, όσο το αυτοκίνητο κυκλοφορεί, ακόμη και όταν είναι παρκαρισμένο.

Σε γενικές γραμμές όσο περισσότερο χρησιμοποιείται ένα αυτοκίνητο, τόσο περισσότερο μεγαλώνει και η πιθανότητα να γεμίσει γρατζουνιές, λόγω απροσεξίας αυτού που βρίσκεται πίσω από τιμόνι ή κάποιου άλλου οδηγού.

Παράλληλα, δείτε πώς θα βάλετε τέλος στην ταλαιπωρία: Το απλό κόλπο για να περάσεις εύκολα τις αντιολισθητικές αλυσίδες στα λάστιχα του αυτοκινήτου

Φυσικά, η υγεία της βαφής απειλείται επίσης από τον ήλιο, τα στοιχεία της φύσης, τη συνέπεια του κατόχου αναφορικά με το πλύσιμο αλλά και τη συχνότητα χρήσης των σωστών παραδοσιακών προϊόντων περιποίησης της βαφής.

κολπο-για-απαλλαχτειτε-απο-τισ-γρατζουνιεσ-στο-αυτοκινητο
Κόλπο για τις γρατζουνιές στο αυτοκίνητο

Παράλληλα, ο ίδιος ο δρόμος και τα άλλα -προπορευόμενα- οχήματα που τον χρησιμοποιούν μπορούν να προκαλέσουν μικροφθορές και γρατζουνιές στη βαφή του αυτοκινήτου μας εκτοξεύοντας προς αυτό μικρές πέτρες ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να σηκώσει ένας τροχός από το οδόστρωμα στο πέρασμά του.

Αν θέλετε να διατηρήσετε τη βαφή του αυτοκινήτου σας σε όσο το δυνατό καλύτερη κατάσταση τότε ίσως έχει έρθει η ώρα να σκεφτείτε την τοποθέτηση του λεγόμενου διάφανου προστατευτικού φιλμ (Paint Protection Film -PPF).

Το διάφανο προστατευτικό φιλμ ή μεμβράνη δεν κρύβει μυστικά και είναι ακριβώς αυτό που δηλώνει το όνομά του. Κατασκευάζεται από πολυουρεθάνη και τα τελευταία χρόνια, η πρόοδος της τεχνολογίας το έχει βελτιώσει ακόμη περισσότερο, δίνοντάς του κάποια εντυπωσιακά χαρακτηριστικά.

Το PPF προστατεύει τη βαφή από μικρογρατζουνιές που μπορούν να προκληθούν από επαφή του αυτοκινήτου με έναν τοίχο ή άλλο όχημα, από μικρές πέτρες που μπορεί να εκτοξευτούν προς αυτό από προπορευόμενο όχημα, ακόμη και την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.

Μάλιστα, χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας κάποια από αυτά παρουσιάζουν και χαρακτηριστικά αυτοεπούλωσης, οπότε δεν χρειάζεται απαραίτητα αλλαγή σε περίπτωση που πάθουν κάποια μικροζημιά.

Ανάλογα με τον κατασκευαστή και τις προδιαγραφές το PPF παράγεται με διαφορές και στο πάχος του και έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα κατώτερα και πιο «επιρρεπή» στις γρατσουνιές σημεία του αμαξώματος, όπως είναι για παράδειγμα τα μαρσπιέ.

Η διάφανη προστατευτική μεμβράνη μπορεί καλύψει ολόκληρο το αμάξωμα, ή να τοποθετηθεί στρατηγικά στα σημεία που είναι περισσότερο εκτεθειμένα και εμφανίζουν μεγαλύτερη πιθανότητα να παρουσιάσουν μικρογρατσουνιές, όπως είναι το τελείωμα του καπό και οι άκρες των προφυλακτήρων. Γι' αυτό άλλωστε υπάρχουν κατασκευαστές που διαθέτουν το προϊόν σε έτοιμα προσχηματισμένα κομμάτια.

Για την αγορά και τοποθέτηση του προστατευτικού φιλμ μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποια εταιρεία που εξειδικεύεται στον συγκεκριμένο τομέα -κάτι που συνιστούμε- ή να το αγοράσετε από το διαδίκτυο και να το τοποθετήσετε οι ίδιοι στο αυτοκίνητό σας.

Για να τοποθετήσετε εσείς στο αυτοκίνητό σας το προστατευτικό φιλμ θα χρειαστείτε ωστόσο και τα κατάλληλα εργαλεία και υγρά, όπως μπορείτε να δείτε στο ακόλουθο video. Οι τιμές ξεκινούν από τα 25-30 ευρώ για ένα φύλλο διαστάσεων 1,5 μ. επί 3 μ.

Πηγή: carandmotor.gr

 

Αυτοκίνητο

Ροή ειδήσεων

Share