Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023

«Σύμμαχος» του αυτοκινήτου: Το μυστικό με την μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό για να καθαρίσετε τους υαλοκαθαριστήρες

Το απόλυτο καθαριστικό

25 Φεβρουαρίου 2023 10:31
«Σύμμαχος» του αυτοκινήτου: Το μυστικό με την μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό για να καθαρίσετε τους υαλοκαθαριστήρες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αγόρασες πρόσφατα υαλοκαθαριστήρες στο αυτοκίνητο αλλά λόγω του καιρού έχουν σκληρύνει με αποτέλεσμα τώρα που έβρεχε να έγδερναν το τζάμι; Για να μην ξοδέψεις λοιπόν ξανά λεφτά για να αγοράσεις καινούριους, υπάρχει ένα μυστικό μείγμα με μαγειρική σόδα (χρησιμοποιείστε την και στο ερκοντίσιον) που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο της γιαγιάς για να παραμένει το τζάμι αστραφτερό σαν κρύσταλλο.

Ο τρόπος για να τους καθαρίσεις είναι πολύ εύκολος, αφού πρέπει να κάνεις μονάχα τρία βήματα και με προϊόντα μάλιστα που έχεις στο σπίτι σου.

Αυτό είναι το μείγμα με μαγειρική σόδα για τους υαλοκαθαριστήρες

  • Καθαρίστε τα λάστιχά τους ακολουθώντας την απλή συνταγή: κάντε ένα διάλυμα από 1/4 φλιτζανιού μαγειρική σόδα και 1 λίτρο κρύο νερό.
  • Περάστε απαλά τα λάστιχα και σκουπίστε τις δύο πλευρές με ένα μαλακό πανί ή απορροφητικό χαρτί εμποτισμένο με διάλυμα (π.χ τύπου μωρομάντηλα). Στη συνέχεια, σκουπίστε τα λάστιχα με ένα στεγνό πανί, πριν τοποθετήσετε τους υαλοκαθαριστήρες στη θέση τους.
  • Ρίξτε 1/4 του φλιτζανιού μαγειρική σόδα σε ένα μεγάλο, καθαρό με καπάκι και στη συνέχεια προσθέστε 1/4 του φλιτζανιού υγρό πιάτων και αρκετό νερό για να γεμίσει σχεδόν μέχρι πάνω. Βιδώστε το καπάκι, ανακινήστε καλά και όταν θελήσετε να πλύνετε το αυτοκίνητό σας, βγάλτε το «μαγικό υγρό». Ανακινήστε το μπουκάλι ζωηρά, προσθέστε ζεστό νερό και ελάχιστο καθαριστικό εμπορίου και είναι έτοιμο για χρήση.

«Σύμμαχος» του αυτοκινήτου: Το μυστικό με την μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό για να καθαρίσετε τους υαλοκαριστήρες

Σε ποια άλλα σημεία στο αμάξι μπορείς να την χρησιμοποιήσεις

  • Καθαρίζουμε λεκέδες από λάδια αυτοκινήτου. Ρίχνουμε απλώς σόδα πάνω τους και τρίβουμε.
  • Σκουπίζουμε το παρμπρίζ μας με σόδα για να αποκρούεται καλύτερα η βροχή.
  • Για να ξεμυρίσει το τασάκι και να εξαφανιστούν τυχόν μυρωδιές τσιγάρου. Ρίχνουμε μπόλικη σόδα μέσα στο τασάκι.
  • Βάζουμε καινούργια κάθε φορά που αδειάζουμε το τασάκι.
  • Για το πλύσιμο του αυτοκινήτου. Η σόδα αφαιρεί και καθαρίζει το αυτοκίνητο από βρομιές και λεκέδες: 1 κουταλιά γλυκού ανά λίτρο νερό, μόνη της ή μαζί με το απορρυπαντικό που χρησιμοποιούμε. Μπορούμε επίσης να ρίξουμε σόδα σε βρεγμένο σφουγγάρι και να καθαρίσουμε.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Το «κουφό» κόλπο με τη μαγειρική σόδα για τεράστια οικονομία!

Ηλεκτρικό ρεύμα: Η πλέον κοστοβόρα ηλεκτρική συσκευή στα σπίτια μας δεν είναι άλλη από το ψυγείο! Ένα απλό κόλπο για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του ψυγείου σας και να μειώσετε την κατανάλωσή του σε ρεύμα προτείνουν οι ειδικοί, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, η αποδοτική λειτουργία των συσκευών μας είναι το κλειδί για να δούμε τους λογαριασμούς ρεύματος να μειώνονται, κάτι αναγκαίο εν μέσω μιας πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης.

Είναι γνωστό πως η πιο κοινή συμβουλή για να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας των ηλεκτρικών συσκευών μας είναι να τις βγάλουμε από την πρίζα, ωστόσο αναφορικά με το ψυγείο κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό για ευνόητους λόγους. Παράλληλα, θυμίζουμε την «αθώα» ηλεκτρική συσκευή που φουσκώνει τον λογαριασμό ρεύματος και οι περισσότεροι το αγνοούμε

Στο παρελθόν, έχουμε μιλήσει για τη σωστή μέθοδο απόψυξης του ψυγείου μας βήμα – βήμα που μπορεί μας γλιτώσει έως και 30% ενέργεια, καθώς και για το κόλπο με τα παγάκια στην κατάψυξη για οικονομία στο ρεύμα. Αυτό που, όμως, δε γνωρίζουν πολλοί είναι πως και η χρήση της μαγειρικής σόδας μπορεί να μας βοηθήσει να εξοικονομήσουμε ενέργεια και χρήματα.

Μαγειρική σόδα

Όπως εξήγησε εκπρόσωπος της εταιρίας καθαρισμού «End of Tenancy» με έδρα το Λονδίνο, διατηρώντας το ψυγείο μας καθαρό μπορούμε να εξασφαλίσουμε αφενός την παράταση της διάρκειας ζωής του, αφετέρου την αποδοτικότερη λειτουργία του.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο ανακοινώνονται πολλές προσφορές μεγάλων παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, που προσελκύουν το ενδιαφέρον καταναλωτών που θέλουν να μειώσουν τους λογαριασμούς τους. «Για να καθαρίσετε το εσωτερικό του ψυγείου σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα και ζεστό νερό», αναφέρει ο ίδιος στην «Daily Record».

Μάλιστα, σύμφωνα και με το «BBC Good food», η μαγειρική σόδα όχι μόνο θα κάνει το ψυγείο σας να αστράφτει, αλλά και θα εξαφανίσει τυχόν δυσάρεστες οσμές, ενώ είναι και ιδιαίτερα οικονομική. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να προσθέσετε δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε μια κούπα ζεστού νερού και να ανακατέψετε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Έπειτα, βουτάτε στο διάλυμα ένα καθαρό πανί, το στίβετε καλά και στη συνέχεια το χρησιμοποιείτε για να τρίψετε το εσωτερικό του ψυγείου σας.

 

Αυτοκίνητο

Ροή ειδήσεων

Share