Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ο Fabrice Cambolive νέος Ceo της Renault

Προκειμένου να εδραιώσει την βιώσιμη και επικερδή ανάπτυξη της εταιρείας

26 Ιανουαρίου 2023 12:56
Ο Fabrice Cambolive νέος Ceo της Renault
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από την 1η Φεβρουαρίου 2023, ο Fabrice Cambolive αναλαμβάνει νέος CEO της Renault. Ως μέλος της Διοικητικής ομάδας του Renault Group, θα αναφέρεται στον Luca de Meo, CEO του Renault Group

Στο νέο του ρόλο, ο Fabrice Cambolive θα δουλέψει μαζί με το ανώτατο Management της εταιρείας, προκειμένου να εδραιώσει την βιώσιμη και επικερδή ανάπτυξη της Renault. Επίσης, δουλειά του είναι να εγγυηθεί τη μεταμόρφωση της μάρκας τόσο με το λανσάρισμα 14 νέων μοντέλων, μέχρι το 2025, όσο και με την επέκτασή της στην Ευρώπη και διεθνώς.

Ο Luca de Meo, CEO του Renault Group, δήλωσε σχετικά: «Είμαι υπερήφανος που ο Fabrice Cambolive, με τη δύναμη που του χαρίζει η 30ετής εμπειρία του μέσα στο Renault Group, αναλαμβάνει την ηγεσία της Renault. H αφοσίωσή του, η διεθνής εμπειρία του και η γνώση του Renault Group εις βάθος, θα του επιτρέψουν να συνεχίσει να εγγυάται την πρόοδο της μάρκας σε υψηλής απόδοσης κατηγορίες μοντέλων. Βασίζομαι πάνω του για να καθοδηγήσει όλες τις ομάδες δια μέσου της διαδικασίας της βαθιάς και ουσιώδους μετάλλαξης της Renault τα επόμενα χρόνια».

Ο Fabrice Cambolive, είναι 54 ετών και απόφοιτος του TBS Education Business School της Τουλούζης. Μπήκε στο Renault Group του 1992 και υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις σε διεθνές επίπεδο που σχετίζονται με τις πωλήσεις και το marketing, σε χώρες όπως η Ισπανία, η Ελβετία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ρουμανία.

Η διεθνής καριέρα του συνεχίστηκε το 2011 οπότε και διορίστηκε Αντιπρόεδρος στους τομείς των πωλήσεων και του marketing για τη Ρωσία και την Ευρασία, πριν διοριστεί CEO της Renault Βραζιλίας το 2015. Το 2017 αναβαθμίστηκε σε Senior Vice President και Πρόεδρο για τις περιοχές της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, της Ινδίας και του Ειρηνικού. Το 2021 ο Fabrice Cambolive ανακηρύχτηκε Senior Vice President Sales & Marketing της Renault, έχοντας ως ευθύνη την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου Renaulution σε διεθνή κλίμακα, που θα οδηγήσει στην αναδιάρθρωση του επιχειρηματικού μοντέλου της εταιρείας. Το Μάιο του 2022 ο Fabrice Cambolive διορίστηκε COO της Renault.

 

Αυτοκίνητο

Ροή ειδήσεων

Share