Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Υγρασία στο παρμπρίζ: Έτσι θα ξεθαμπώσετε τα τζάμια του αυτοκινήτου

Πώς ξεθαμπώνω γρήγορα τα τζάμια σε ελάχιστα δευτερόλεπτα;

18 Ιανουαρίου 2023 11:34
Υγρασία στο παρμπρίζ: Έτσι θα ξεθαμπώσετε τα τζάμια του αυτοκινήτου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Διανύουμε ήδη το δεύτερο μήνα του χειμώνα και παρατηρούμε ότι έχουν επανέλθει τα θολωμένα τζάμια στο αυτοκίνητό μας. Με την ευκαιρία, δείτε πώς θα «αναστήσεις» τους υαλοκαθαριστήρες σου με 0 ευρώ;

Πώς ξεθαμπώνω γρήγορα τα τζάμια σε ελάχιστα δευτερόλεπτα;

Εάν είστε κάτοχος ενός σχετικά καινούργιου μοντέλου που διαθέτει αυτόματο κλιματισμό, τότε δεν έχετε παρά να πατήσετε το κουμπί στο ταμπλό που είναι ειδικά σχεδιασμένο για αυτόν ακριβώς το λόγο. Μόλις το ενεργοποιήσετε, το σύστημα αυτόματα «λούζει» με δυνατές ριπές αέρα το παρμπρίζ από κάτω προς τα πάνω και προχωρά στο ξεθάμπωμα του σε περίπου 15 με 20 δευτ.

Εάν το αυτοκίνητο σας δεν διαθέτει κλιματισμό αλλά απλό – παραδοσιακό air-condition, τότε η διαδικασία αλλάζει.

• Βήμα πρώτο: Κλείνουμε την ανακύκλωση αέρα, ώστε το σύστημα να χρησιμοποιήσει αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον του αυτοκινήτου.
• Βήμα δεύτερο: Ρυθμίζουμε χειροκίνητα την κατεύθυνση του αέρα, ώστε να απελευθερώνεται αποκλειστικά στους αεραγωγούς του ταμπλό, στην βάση του παρμπρίζ.
• Βήμα 3ο: Ενεργοποίηση του a/c στην μέγιστη σκάλα του ανεμιστήρα μέχρι να καθαρίσει πλήρως το τζάμι.

Στην δεύτερη περίπτωση του απλού a/c, θα βοηθήσει αρκετά εάν μπορείτε να ανοίξετε έστω και ελάχιστα τα παράθυρα οδηγού-συνοδηγού, ώστε να βοηθηθεί η απομάκρυνση της υγρασίας, παράλληλα με το air condition. Μόλις ξεθαμπώσει το παρμπρίζ και έχετε καλή ορατότητα, μειώστε την ένταση του ανεμιστήρα σε ένα χαμηλότερο επίπεδο, ώστε να οδηγήσετε πιο άνετα και να μειωθεί ο θόρυβος αλλά και η επιβάρυνση του κινητήρα.

Τι μπορεί να μειώσει αισθητά το αρχικό θάμπωμα;

Υγρασία στο παρμπρίζ: Έτσι θα ξεθαμπώσετε τα τζάμια του αυτοκινήτου

Και σε αυτή τη περίπτωση, η πρόληψη μπορεί να βοηθήσει. Εάν καθαρίζετε συχνά με ένα καθαρό πανάκι το παρμπρίζ σας, απομακρύνοντας σκόνες και καυσαέρια, τότε η υγρασία που θα αποθηκεύετε θα είναι λιγότερη και το ξεθόλωμα θα πραγματοποιείται σε ακόμα μικρότερο χρονικό διάστημα.

Για το πίσω τζάμι, όπου σε όλη την επιφάνεια του υπάρχουν αντιστάσεις, απλά ενεργοποιείτε το αντίστοιχο κουμπί και αφήνετε το σύστημα να αναλάβει δράση. Εδώ η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει και μερικά λεπτά.

 

Αυτοκίνητο

Ροή ειδήσεων

Share