Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Βρόμισαν τα καθίσματα του αυτοκινήτου; 2+1 έξυπνοι τρόποι για να τα διατηρήσετε καθαρά

Χωρίς κόπο!

10 Ιανουαρίου 2022 17:38
Βρόμισαν τα καθίσματα του αυτοκινήτου;  2+1 έξυπνοι τρόποι για να τα διατηρήσετε καθαρά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα δερμάτινα καθίσματα δίνουν μια αίσθηση πολυτέλειας στο αυτοκίνητό σας. Κοστίζουν περισσότερο από τα απλά καθίσματα και αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος για να τα φροντίζετε και να τα διατηρείτε καθαρά.

Για να τα καθαρίσετε αποτελεσματικά και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους θα πρέπει αρχικά να απομακρύνετε τη σκόνη με την ηλεκτρική σκούπα. Έπειτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό. Αποφύγετε τα καθαριστικά που έχουν αμμωνία καθώς μπορούν να καταστρέψουν το δέρμα. Φυσικά μπορείτε να φτιάξετε το δικός σας DIY καθαριστικό: αναμίξτε 5 μέρη νερό με ένα μέρος υγρό πιάτων, βρέξτε ένα μαλακό πανί και καθαρίστε τα καθίσματα. Στύψτε καλά το πανί γιατί το πολύ νερό ενδέχεται να αφήσει λεκέδες.

βρόμισαν καθίσματα αυτοκινήτου

Παράλληλα, δείτε εδώ για ποιο λόγο τα καθίσματα των λεωφορείων είναι πάντα πολύχρωμα.

Ένα άλλο DIY είναι να αναμίξετε ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο με ¼ του φλυτζανιού ξύδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε, αφήστε 5 λεπτά και σκουπίστε. Γενικά, ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε τα δερμάτινα καθίσματα είναι να αποφύγετε να δημιουργηθούν λεκέδες. Αν πέσει κάτι πάνω τους τότε πρέπει να αντιδράσετε γρήγορα. Πώς; Με τα παρακάτω υλικά σύμφωνα με το spirossoulis.com!

Οδοντόκρεμα

Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα (όχι ζελέ) πάνω στον λεκέ και με μία οδοντόβουρτσα τρίψτε ελαφρά μέχρι να φύγει ο λεκές. Σκουπίστε την περιοχή με ένα καθαρό πανί και στεγνώστε με μια πετσέτα.

Μαγειρική σόδα

Είναι ιδανική για λεκέδες από λάδι. Ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα πάνω στον λεκέ και τρίψτε με ένα νωπό πανί. Αφήστε την για μία νύχτα και θα απορροφήσει το λάδι. Σκουπίστε με ένα απαλό πανί.

Χυμός λεμονιού και κρέμα ταρτάρ

Χρησιμοποιήστε το μόνο σε ανοιχτόχρωμα δέρματα καθώς έχει την τάση να λευκαίνει τα σημεία στα οποία εφαρμόζεται. Φτιάξτε μια πάστα από ίσα μέρη χυμού λεμονιού και κρέμας ταρτάρ. Βάλτε τη στον λεκέ και αφήστε την 30 λεπτά. Σκουπίστε με ένα νωπό πανί.

 

Αυτοκίνητο

Ροή ειδήσεων

Share