Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Peugeot e-208: Το ηλεκτροκίνητο της καρδιάς μου!

22 Δεκεμβρίου 2021 13:56
Peugeot e-208: Το ηλεκτροκίνητο της καρδιάς μου!

Όταν σκεφτόμουν ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, δεν ξέρω γιατί, το μυαλό μου πήγαινε απευθείας σε ένα αυτοκίνητο αργό και... άσχημο. Αν και με έντονη οικολογική συνείδηση για το περιβάλλον, δυσκολευόμουν να δεχτώ αυτή τη νέα μορφή μετακίνησης μέχρι που αντίκρισα το Peugeot e-208.

H σπορ αίσθησή του και το μοντέρνο design του μέσα-έξω με κέρδισαν αμέσως και φυσικά όταν είδα ότι έχει βραβευτεί ήδη ως “Car Of The Year” και “Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020” είχα πειστεί για τα πλεονεκτήματα της οδήγησής του:

  • Eco: για βέλτιστη αυτονομία
  • Normal: για ιδανικό επίπεδο άνεσης στην καθημερινή χρήση
  • Sport: προτεραιότητα στις επιδόσεις και στη σπορ αίσθηση, με μέγιστη απόδοση ισχύος και ροπής (0 - 100 χλμ/ώ σε 8.1δλ.).

Peugeot αυτοκίνητο ηλεκτρικό

Και μην μου πείτε “με τη φόρτιση τι γίνεται;”! Θα το φορτίσεις με τέσσερις τρόπους απόλυτα προσαρμοσμένους στην καθημερινή χρήση:

  • Μέσω μίας συμβατικής οικιακής πρίζας ή με τη χρήση μίας ενισχυμένης πρίζας τύπου Legrand® Green Up™
  • Μέσω ενός Wall Box, για πλήρη φόρτιση σε 5 ώρες και 15 λεπτά από τριφασική παροχή (με τον προαιρετικό on-board φορτιστή των 11 kW), ή σε 8 ώρες από μονοφασική παροχή (με τον βασικό on-board φορτιστή των 7,4 kW)
  • Μέσω κοινόχρηστου σταθμού φόρτισης: οι προδιαγραφές ανώτατου θερμικού φορτίου της μπαταρίας επιτρέπουν τη χρήση σταθμών φόρτισης 100 kW, επιτυγχάνοντας το 80% της φόρτισης σε μόλις 30 λεπτά.
  • Από απόσταση μέσω της οθόνης του 3D συστήματος πλοήγησης ή μέσω της εφαρμογής MyPeugeot®.

Peugeot αυτοκίνητο ηλεκτρικό σαλόνι

Οπότε και τα ταξιδάκια μου θα πάω χωρίς αγωνία και στην πόλη θα κινηθώ με άνεση και ασφάλεια και θα ξετρελάνω τους φίλους μου με την εμφάνισή του, που αποτελεί την επιτομή του σύγχρονου desigh!

 

Αυτοκίνητο

Ροή ειδήσεων

Share