Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022

Φοβάστε μην σας κλέψουν το αυτοκίνητο; Το σούπερ κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να το αποφύγετε!

Απλή αλλά αποτελεσματική τεχνική

9 Δεκεμβρίου 2021 12:43
Φοβάστε μην σας κλέψουν το αυτοκίνητο; Το σούπερ κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να το αποφύγετε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όσο... χαζό κι αν ακούγεται, αν τυλίξετε το κλειδί του αυτοκινήτου σας με αλουμινόχαρτο τότε θα το προστατεύσετε από τους κλέφτες. Αναφερόμαστε στα μοντέλα με σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, που πλησιάζεις στο όχημα και εκείνο ξεκλειδώνει με το πάτημα του μπουτόν στη χειρολαβή, αυτόματα.

Οι κλέφτες έχουν ανακαλύψει κάποιες συσκευές αναμετάδοσης της συχνότητας που ξεγελούν το αυτοκίνητο και δουλεύουν με έναν πολύ απλό τρόπο. Πάνε το ένα μέρος της συσκευής κοντά στο σπίτι που βρίσκεται το κλειδί, το άλλο μέρος δίπλα στο αυτοκίνητο και αυτό νομίζει πως το πραγματικό κλειδί βρίσκεται κοντά του.

Έτσι ξεκλειδώνει και με το πάτημα του κουμπιού στο εσωτερικό, παίρνει και μπρος, με αποτέλεσμα οι ληστές να φεύγουν οδηγώντας το.

Οι ειδικοί όμως, μας συστήνουν να τυλίγουμε αυτού του είδους τα κλειδιά με αλουμινόχαρτο και έτσι ο τρόπος που εξηγούμε παραπάνω δεν μπορεί να εφαρμοστεί καθώς το υλικό μπλοκάρει την αναμετάδοση της συχνότητας.

Βέβαια, μια πιο καλή λύση είναι η αγορά μιας ειδικής θήκης φύλαξης κλειδιών αυτοκινήτου στο σπίτι που κοστίζει λίγα χρήματα και κάνει την ίδια δουλειά, χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να κόβετε αλουμινόχαρτο και να τυλίγετε το κλειδί.

Δείτε το βίντεο

 

Αυτοκίνητο

Ροή ειδήσεων

Share