Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δες γιατί κανείς μας δεν είναι μόνο ένα αλλά πολλά!

19 Ιουνίου 2019 15:30
Δες γιατί κανείς μας δεν είναι μόνο ένα αλλά πολλά!

Τέλη Ιουνίου, Τρίτη μεσημέρι σε ένα τυπικό γραφείο στον 3ο όροφο κτιρίου στο Σύνταγμα στο κέντρο της Αθήνας. Ο διπλανός μου δουλεύει ασταμάτητα, κάτι μουρμουράει, αλλά εγώ απτόητη. Ακριβώς στις τέσσερις το μεσημέρι, μαζεύω χαρτιά, παίρνω κλειδιά, κατεβαίνω από το κτίριο και μπαίνω στο αυτοκίνητο.

Τι κι αν το θερμόμετρο έξω δείχνει 35 βαθμούς; Αισθάνομαι ήρεμη, cool, σίγουρη για τον εαυτό μου. Το GPS με κατευθύνει με ακρίβεια στο λευκό βιομηχανικό κτίριο στο Μοσχάτο για εντατικά σεμινάρια φωτογραφίας αφού βρίσκομαι στην τελική ευθεία για την πρώτη μου ομαδική έκθεση σε γνωστή γκαλερί της Αθήνας. Μην με ρωτήσετε αν έχω αγωνία... Εννοείται. Τώρα πια έχω μάθει να τη νικάω και μπορώ να σκεφτώ δεκάδες παραδείγματα που δείχνουν πως στη ζωή πρέπει να τολμάς, να προσπαθείς να κάνεις ακόμη και το πιο τρελό σου όνειρο πραγματικότητα.

Την ώρα που το φανάρι γίνεται πράσινο μού έρχεται στο νου η ατάκα της απίθανης Cara Delevingne σε ένα video που είδα τις προάλλες: “Αγάπησα αμέσως τη φωτογραφία” έλεγε προκειμένου να εξηγήσει τον λόγο που κυνηγά με πάθος μια τρυφερή στιγμή, ένα τοπίο την ώρα που βάφεται στα χρώματα του δειλινού, τα δευτερόλεπτα μιας γλυκιάς έκφρασης σε ένα σκληρό πρόσωπο. Το ίδιο αισθάνομαι κι εγώ κι ας μην έχω την τόσο πολύπλευρη προσωπικότητα της Cara που και πασίγνωστο μοντέλο είναι και ηθοποιός και σκηνοθέτης και drummer και μποξέρ και surfer.

Ναι, όλα αυτά μαζί! Γιατί η Cara είναι η ζωντανή απόδειξη πως στη ζωή πρέπει να κρατάς γερά το τιμόνι και να το γυρίζεις προς κάθε κατεύθυνση. “Πρέπει να είσαι τολμηρός, να μην υπακούς σε απογορεύσεις, κανόνες και περιορισμούς που σε πνίγουν” έχει πει. Σοφή κουβέντα από μια surfer που θεωρεί πως “το να πιάνεις το πρώτο κύμα είναι σαν να πετάς!”. Και ξέρετε κάτι; Αισθάνομαι πως ήρθε η ώρα να πετάξω κι εγώ, να ανοίξω τα φτερά μου, να κυνηγήσω τα όνειρά μου. Γιατί να είμαι μόνο ένα πράγμα, όταν μπορώ να είμαι πολλά περισσότερα; #MoreThan1Thing

 

Αυτοκίνητο

Ροή ειδήσεων

Share