Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ακραίες συνθήκες που κόβουν την ανάσα: Δείτε πώς δοκιμάζει η Ford την ασφάλεια των τροχόσπιτων (VIDEO)

16 Μαΐου 2016
Ακραίες συνθήκες που κόβουν την ανάσα: Δείτε πώς δοκιμάζει η Ford την ασφάλεια των τροχόσπιτων (VIDEO)

Τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα είναι ειδικές κατασκευές με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με την οδική τους συμπεριφορά και την ασφάλεια.

Η ιδιαιτερότητά τους οφείλεται κυρίως στο μεγάλο βάρος τους, αλλά και στο υψηλό κέντρο βάρους που δεν είναι και ό,τι καλύτερο στις αιφνίδιες αλλαγές πορείας ή στο απότομο φρενάρισμα. Παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει ειδικές επεμβάσεις σε τομείς όπως τα φρένα και οι αναρτήσεις, η συνολική κατασκευή εξακολουθεί να είναι ευάλωτη σε τομείς όπου ένα συμβατικό αυτοκίνητο δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Η Ford, στην προσπάθειά της να αποτρέψει την εμφάνιση ανεπιθύμητων φαινομένων κάνει ειδικές δοκιμές. Στο βίντεο που δημοσιεύουμε χρησιμοποιείται ένα pick-up F-Series Super Duty, το οποίο χρησιμεύει ως βάση γιααυτοκινούμενες κατασκευές.

Στην καρότσα του, φιλοξενείται μια κατασκευή τα χαρακτηριστικά της οποίας προσομοιάζουν σε αυτά ενός τροχόσπιτου βάρους 3,5 τόνων. Με αυτή την περίεργη εκ πρώτης όψεως κατασκευή, η Ford δοκιμάζει στηνέρημο της Αριζόνας συμπεριφορές σε ακραίες καταστάσεις όπως η αιφνίδια αλλαγή πορείας ή το φρενάρισμα με πλήρες φορτίο, για να έχουν οι τεχνικοί της άμεση αντίληψη για το τι πρέπει να διορθώσουν ή σε ποιο σύστημα να επέμβουν για να κάνουν ασφαλέστερη την οδική συμπεριφορά του τελικού προϊόντος.

Δείτε παρακάτω το video της δοκιμής

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις! Με ποιο μάθημα αρχίζουν τα "βάσανα" χιλιάδων υποψηφίων;



Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής του Τζόκερ! Που βρέθηκε το τυχερό δελτίο που κερδίζει 9,8 εκατ. ευρώ;



YFSF: Η Ματθίλδη μεταμφιέστηκε σε TUS και έγινε χαμός – Οι βρισιές και η αμηχανία στη σκηνή!



Μαγευτική: Η Αθήνα όπως δεν την έχετε ξαναδεί μέσα από ένα εκπληκτικό βίντεο!

 

Αυτοκίνητο

Ροή ειδήσεων

Share