Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021

Η Έλλη ταξιδεύει: Τα παιδικά βιβλία μιας 15χρονης!

Δείτε λεπτομέρειες...

6 Μαΐου 2019 14:20
Η Έλλη ταξιδεύει: Τα παιδικά βιβλία μιας 15χρονης!

Η Ελλη Βασιλείου με φαντασία και χιούμορ μπαίνει στο διαστημόπλοιο και ταξιδεύει μαζί με τους μικρούς αναγνώστες σε τόπους ονειρικούς.
Την γνωρίσαμε πριν από σχεδόν τρία χρόνια μέσα από το βιβλίο της «Ελλη». Και τώρα επιστρέφει με διάθεση να μας ταξιδέψει στις χώρες που αγαπάει, με το νέο της βιβλίο «Η Ελλη ταξιδεύει». Είναι η μικρή Ελλη Βασιλείου, μόλις 15 χρονών, η οποία με μια ματιά γεμάτη φαντασία και με χιούμορ, μας παίρνει από το χέρι και μας πηγαίνει σε τόπους μακρινούς και ονειρικούς!

Ολα αρχίζουν ένα πρωινό που προσγειώνεται στον κήπο του σπιτιού της ένα τεράστιο, άσπρο διαστημόπλοιο. Η Ελλη (η ηρωίδα έχει το ίδιο όνομα με την νεαρή συγγραφέα) θα κάνει το βήμα να ανέβει σε αυτό και θα ζήσει μια μοναδική περιπέτεια, που διηγείται στα παιδιά με ομοιοκαταληξία και με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο. Η Ελλη Βασιλείου, τελειώνοντας την έκτη δημοτικού, έγραψε το πρώτο της βιβλίο, χωρίς να το πολυκαταλάβει, καθώς, όπως αναφέρει η ίδια, το βλέπει σαν παιχνίδι ομοιοκαταληξίας που τη διασκεδάζει πολύ, της βγαίνει αβίαστα και δεν είχε στο μυαλό της την περίπτωση της έκδοσης της ιστορίας της.

Αλλά, με την παρότρυνση των γονιών της και τις χρωματιστές και πλούσιες εικόνες της Θεανώς Πετρίδου, οι ιστορίες της αποτυπώθηκαν στο χαρτί και περιμένουν να διαβαστούν από τα μικρά παιδιά, ηλικίας 3 με 6 χρονών. Μάλιστα, τα έσοδα των δημιουργών θα δοθούν στο «Μαζί για το Παιδί». Όπως αναφέρει η ίδια η μαθήτρια-συγγραφέας: «Το να μοιραζόμαστε, να δίνουμε όταν μπορούμε, είναι κάτι που πρέπει να το κάνουμε συνεχώς σε κάθε ευκαιρία. Με κάνει να νιώθω χρήσιμη».

Εκτός από τα βιβλία, η μικρή Ελλη εντυπωσιάζει με την ωριμότητα και την ευαισθησία που τη διακρίνει: «Τα δυο πράγματα που έχω στο μυαλό μου σαν βασικές αρχές είναι τα έξης: Προσπαθώ να αξιοποιώ όσο πιο δημιουργικά τον χρόνο που έχω για να πετύχω τα όνειρα και τους στόχους μου κάνοντας ενδιαφέροντα πράγματα άλλα και δράσεις που με φέρνουν κοντά στους συνανθρώπους μου. Ετσι νιώθω χρήσιμη αλλά και δημιουργική. Μέσα από τις ενέργειες μας πρέπει να δείχνουμε αγάπη για τους γύρω μας. Είναι απαραίτητο να δείχνουμε ενδιαφέρον για τους άλλους και να είμαστε καλοί με τον κόσμο γύρω μας, καθώς κάνοντας τους άλλους χαρούμενους είναι σίγουρο ότι θα χαμογελάσουμε και εμείς» λέει η Ελλη Βασιλείου και προσθέτει:

«Από πολύ μικρή έχω μάθει ότι πρέπει να αφιερώνουμε μέρους του χρόνου μας για να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας. Εκτός από τα έσοδα του βιβλίου που πηγαίνουν στο “Μαζί για το Παιδί” πηγαίνω τακτικά και διαβάζω ιστορίες σε παιδάκια σε έναν από τους παιδικούς σταθμούς που είναι υπό την αιγίδα του. Επιπρόσθετα, κάνω διάφορες εθελοντικές δράσεις στο σχολείο σε συνεργασία με το δεκαπενταμελές. Τα τελευταία χρόνια, έχω αναλάβει το πρόγραμμα Secret Santa & Easter Bunny για το “Μαζί για το Παιδί” οπού τα Χριστούγεννα κάθε τμήμα αγοράζει δύο δώρα σε παιδιά ανάλογα με τις ανάγκες τους, ενώ το Πάσχα μαζεύουμε λαμπάδες και σοκολατένια αυγά».

Προς το παρόν, το Πάσχα είναι προ των πυλών, που σημαίνει ότι παιδιά και βαφτιστήρια περιμένουν ανυπόμονα -εκτός από τη λαμπάδα και το σοκολατένιο αυγό– τα δώρα των γονιών και των νονών. Οι Ελληνες και ξένοι συγγραφείς και εικονογράφοι τα τελευταία χρόνια δημιουργούν έναν εκδοτικό παράδεισο για τα παιδιά, γεμάτο ήρωες που εμπνέουν και συναρπάζουν. Μαζί, λοιπόν, με το παιχνίδι ή το ρούχο που θα διαλέξετε, πάρτε και ένα καλό παιδικό βιβλίο. Η «Ελλη ταξιδεύει», είναι ένα από αυτά…

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

 

Βιβλίο

Ροή ειδήσεων

Share