Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ξεκινά την Παρασκευή στο Ζάππειο το 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Το καθιερωμένο φθινοπωρινό ραντεβού!

30 Αυγούστου 2018 12:39
Ξεκινά την Παρασκευή στο Ζάππειο το 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Το καθιερωμένο φθινοπωρινό ραντεβού για το βιβλίο στο Ζάππειο έχει οριστεί για την Παρασκευή 31 Αυγούστου.

Με κεντρικό αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση ξεκινά το 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, σε μία διοργάνωση που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου.

Τα επίσημα εγκαίνια του 47ου Φεστιβάλ Βιβλίου θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Περισσότερες από 180 εκδηλώσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άσχημα τα νέα για Μητρετώδη-Κούκλατζη!

Εκατοντάδες σελίδες βιβλίων και περισσότερες από 180 εκδηλώσεις συγκεντρώνει ο μακρόχρονος θεσμός του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) δίνοντας εφέτος την ευκαιρία στους επισκέπτες να μυηθούν και να απολαύσουν την περιπετειώδη διαδρομή της ποίησης από το στίχο στη σελίδα κι από εκεί στο πεντάγραμμο.

Το πρόγραμμά του αναπτύσσει δέκα βραδιές αφιερωμένες στους μεγάλους δημιουργούς -ποιητές και συνθέτες- με τη συμμετοχή γνωστών τραγουδιστών, μουσικών, ηθοποιών και με τις παρεμβάσεις ανθρώπων από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του αφιερώματος επιμελείται ο σκηνοθέτης Γιάννης Σολδάτος, με επιλεγμένες προβολές εκπομπών από την τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ «Η περιπέτεια ενός ποιήματος» (1989-1991) και κομβικά πρόσωπα του αφιερώματος τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Νίκο Μαμαγκάκη, τον Θάνο Μικρούτσικο, και πλησιάζοντας στις μέρες μας με τον Μάριο Στρόφαλη, τον Σταμάτη Κραουνάκη, τον Γιώργο Ανδρέου κ.ά. Βραδιές αφιερωμένες στον Νίκο Καββαδία, τον Μανόλη και τη Λούλα Αναγνωστάκη, την Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ, τη Γιοβάννα κ.ά.
Στο αφιέρωμα συμμετέχει επίσης το Θέατρο Τέχνης και το ΚΘΒΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν έχει μετανιώσει ο Ψινάκης για την... εθνική τραγωδία! Το τουπέ στο συμβούλιο του Μαραθώνα και η ατάκα φωτιά!

Ωρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30
Παρασκευή & Σάββατο: 18:00-23:00
Κυριακή: 10:30-15:00 & 18:00-22:30

Η γιορτή του βιβλίου συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

 

Βιβλίο

Ροή ειδήσεων

Share