Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτά τα βιβλία είναι ιδανικά για να σου τονώσουν την αυτοπεποίθηση!

23 Νοεμβρίου 2017 15:46
Αυτά τα  βιβλία είναι ιδανικά για να σου τονώσουν την αυτοπεποίθηση!

Η αυτοπεποίθηση είναι βασικό κομμάτι ενός χαρακτήρα, προκειμένου να πορευόμαστε με σιγουριά. Αποτελεί εφόδιο για να ζήσουμε μια καλή ζωή και να είμαστε ψυχικά και σωματικά υγιείς. Η αυτοπεποίθηση και η αποδοχή του εαυτού μας χτίζεται μέρα με τη μέρα μέσα στη καθημερινότητα. Πάμε να δούμε μερικά βιβλία που μπορούν να μας εμπνεύσουν και να μας τονώσουν την αυτοπεποίθηση:

«Το ξέρω σίγουρα: Το ταξίδι σου ξεκινά με την επιλογή να σηκωθείς, να βγεις έξω, και να ζήσεις τη ζωή σου στο μέγιστο». Το βιβλίο της θρυλικής αυτοδημιούργητης παρουσιάστριας, Oprah Winfrey, αποτελεί πραγματικά πηγή έμπνευσης. Οι πολύτιμες σκέψεις της αναθεωρήθηκαν, ενημερώθηκαν και συγκεντρώθηκαν σε αυτό το υπέροχο βιβλίο.

ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Το βιβλίο του διάσημου ψυχοθεραπευτή Χόρχε Μπουκάι μας εμπνέει και μας μεταφέρει μηνύματα που μας αλλάζουν τη ζωή. Ο Ντεμιάν είναι ένας ανήσυχος νεαρός φοιτητής που προσπαθεί να ανακαλύψει τον εαυτό του. Οι αναζητήσεις του τον κατευθύνουν στον «Χοντρό», έναν πολύ ιδιόρρυθμο ψυχαναλυτή που τον βοηθά να αντιμετωπίσει τη ζωή και να βρει απαντήσεις στα ερωτήματά του με έναν τρόπο πολύ πρωτότυπο: σε κάθε συνάντηση, του διηγείται από μία ιστορία, κλασική ή μοντέρνα, «ανατολίτικη» ή «δυτικότροπη», που πηγάζει από τη λαϊκή προφορική παράδοση ή απευθείας από τη φαντασία του «Χοντρού».

Οι ιστορίες αρχίζουν να λειτουργούν ως παραβολές, και ο Ντεμιάν κατασιγάζει τις αγωνίες και τις ανασφάλειές του, ωριμάζοντας μάλλον, παρά βρίσκοντας «έτοιμες λύσεις» και «συνταγές ευτυχίας». Οι σχέσεις μεταξύ θεραπευτή και θεραπευομενου δεν είναι -ούτε αυτές- συμβατικές και αναμενόμενες.

Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ

Αυτό το βιβλίο «επιτίθεται» στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη δουλειά και τον κόσμο γενικότερα. Αντί για τις συνηθισμένες βαρετές συμβουλές, ο Πολ Άρντεν παραθέτει προκλητικά αποφθέγματα και παράδοξα που έχουν στόχο να μας κάνουν να αναθεωρήσουμε αυτό που θεωρούμε «κοινή λογική». Έτσι, μας τονώνει την αυτοπεποίθηση και μας προτρέπει να παίρνουμε και ρίσκα.

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΚΙΑΣ

Πρόκειται για έναν πρακτικό και ταυτόχρονα διεισδυτικό οδηγό στην προσπάθεια να ανακαλύψουμε τη σημασία της σκιάς μας. Τρεις συγγραφείς με παγκόσμια αναγνώριση ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μοιραστούν με τους αναγνώστες τις γνώσεις τους, σχετικά με ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που συναντάμε στο δρόμο προς την ευτυχία: τη σκιά. Οι τρεις αυτοί διακεκριμένοι δάσκαλοι, καθένας τους με μια χαρακτηριστική προσέγγιση, φωτίζουν τα σημεία εκείνα του εαυτού μας τα οποία αρνούμαστε να αναγνωρίσουμε, όμως αυτά συνεχίζουν να κατευθύνουν τη ζωή μας. Κι αυτό γιατί, μόνο όταν αποδεχτούμε απόλυτα τη σκιά μας, μπορούμε να ανακαλύψουμε τα δώρα της πραγματικής μας φύσης.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

Η Γκρέτσεν Ρούμπιν είχε μια επιφοίτηση ένα βροχερό απόγευμα, στο πιο απίθανο μέρος: σε ένα αστικό λεωφορείο. «Οι μέρες είναι μεγάλες, αλλά τα χρόνια είναι μικρά», συνειδητοποίησε. «Ο χρόνος περνά, κι εγώ δεν εστιάζω αρκετά σε όσα έχουν πραγματικά σημασία». Εκείνη τη στιγμή, αποφάσισε να αφιερώσει μια χρονιά στο σχέδιο της ευτυχίας της. Με αυτή τη ζωηρή και έντονη αφήγηση εκείνης της χρονιάς, η Ρούμπιν αποκτά μια θέση πλάι στους συγγραφείς επιτυχημένων απομνημονευμάτων. Με χιούμορ και επίγνωση, γράφει το χρονικό των περιπετειών της κατά τη διάρκεια των δώδεκα μηνών που πέρασε θέτοντας σε δοκιμασία σοφία αιώνων, τρέχουσα επιστημονική έρευνα και μαθήματα από τη λαϊκή κουλτούρα σχετικά με το πώς θα γίνει πιο ευτυχισμένη.

Κάθε μήνα καταπιανόταν με ένα νέο σετ αποφάσεων: δίνε αποδείξεις της αγάπης σου, ζήτα βοήθεια, βρες περισσότερη διασκέδαση, κράτα ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης, ξέχνα τα αποτελέσματα. Βυθίστηκε σε αρχές που είχαν διατυπώσει κάθε λογής ειδικοί –από τον Επίκουρο ως τον Θόρω, από την Όπρα ως τον Μάρτιν Σέλιγκμαν και τον Δαλάι Λάμα, για να δει τι ταίριαζε σ΄εκείνη και τι όχι. Τα συμπεράσματά της μερικές φορές είναι εντυπωσιακά – ανακαλύπτει ότι το χρήμα μπορεί να φέρει την ευτυχία, όταν το ξοδεύεις συνετά· ότι η καινοτομία και η πρόκληση είναι ισχυρές πηγές ευτυχίας κτλ. Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβάσουμε.

Πηγή:yang.gr

 

Βιβλίο

Ροή ειδήσεων

Share