Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νέος λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ: Πόσο θα πληρώσουμε φέτος!

Σας αφορά!

19 Μαρτίου 2019 14:43
Νέος λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ: Πόσο θα πληρώσουμε φέτος!

Σας αφορά όλους και για αυτό δώστε προσοχή! Νέος λογαριασμός για τον ΕΝΦΙΑ, πόσο θα πληρώσουμε φέτος! Νωρίτερα θα ξεκινήσει φέτος η πληρωμή του φόρου από τον Αύγουστο αντί για τα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια!

Βαρύς θα είναι ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ που θα πληρώσουν και φέτος, και μάλιστα νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων. Ο φόρος θα υπολογιστεί με τις ίδιες αντικειμενικές αξίες, αυτές δηλαδή που ελήφθησαν υπόψη για τον ΕΝΦΙΑ του 2018, ενώ η λυπητερή αναμένεται να έρθει νωρίτερα, στο τέλος Ιουλίου. Η πληρωμή του φόρου θα ξεκινήσει από τον Αύγουστο αντί για τα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια, με τους φορολογουμένους να έχουν ήδη πάρει την κρυάδα των εκκαθαριστικών της φορολογικής δήλωσης.

Η μείωση 10% μεσοσταθμικά που θα ισχύσει στον φετινό φόρο ακινήτων δεν θα αγγίξει καθόλου όσους έχουν στην κατοχή τους μεσαία περιουσία. Ειδικά οι περίπου 450.000 φορολογούμενοι με ακίνητα αξίας άνω των 250.000 ευρώ για άλλη μια χρονιά θα πληρώσουν πάνω από 1 δισ. ευρώ για τα ακίνητά τους ή το 40% του ΕΝΦΙΑ που βεβαιώνεται. Ομως, ακόμα και για τους περισσότερους μικροϊδιοκτήτες η έκπτωση που θα δουν στο ραβασάκι θα είναι της τάξης των 20, 30 και 50 ευρώ. Δηλαδή ψίχουλα μπροστά στην υπερφορολόγηση που έχουν υποστεί στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο, για να ξεπεράσει τον σκόπελο των ανατροπών που θα προκαλούσε στον φετινό ΕΝΦΙΑ η νέα αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, φαίνεται να έχει αποφασίσει ο φόρος ακινήτων να υπολογιστεί φέτος με βάση τις τιμές ζώνης που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2019. Η λύση αυτή εξυπηρετεί τα σχέδια της κυβέρνησης, η οποία, οδεύοντας προς τις κάλπες, από τη μια δεν θέλει τα νοικοκυριά να λάβουν στα χέρια τους το καλοκαίρι ακόμη πιο φουσκωμένα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ λόγω των νέων τιμών ζώνης και από την άλλη θέλει να πουλήσει το αφήγημα της μείωσης κατά 10% μεσοσταθμικά του φετινού φόρου ακινήτων. Μια μείωση η οποία αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό των φορολογικών επιβαρύνσεων που έχει πνίξει τα νοικοκυριά.

Δείτε τις αλλαγές που γίνονται στις Τράπεζες!

Νέος πονοκέφαλος για τους φορολογούμενους! - Τον Ιούλιο ξανάρχεται ο ΕΝΦΙΑ!

Στα μπάνια του λαού θα έρθει για το 2019 ο ΕΝΦΙΑ.

Νωρίτερα από ποτέ θα δουν τη λυπητερή του ΕΝΦΙΑ οι φορολογούμενοι φέτος, καθώς τα εκκαθαριστικά θα τα στείλει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα ξεκινήσει η πληρωμή των δόσεων.

Η ΑΑΔΕ εξάλλου αναμένεται να επισπεύσει τη διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, η οποία αναμένεται εντός του Μαρτίου και την ολοκλήρωσή τους έως τις 30 Ιουνίου, κάτι που θα επιτρέψει την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ μέσα στον Ιούλιο έτσι ώστε η πληρωμή του να ξεκινήσει από τον Αύγουστο.

Υπενθυμίζεται πως ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν σήμερα με τις οποίες υπολογίστηκε και ο ΕΝΦΙΑ του 2018 και όχι αυτές που θα προκύψουν μετά την νέα αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ θα έχουν οι πυρόπληκτοι!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

TAGS
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share