Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σας αφορά: Δωρεάν παιδικές κατασκηνώσεις για 70.000 παιδιά από τον ΟΑΕΔ!

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;

18 Μαρτίου 2019 12:40
Σας αφορά: Δωρεάν παιδικές κατασκηνώσεις για 70.000 παιδιά από τον ΟΑΕΔ!

Νέο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας προσφέρει δωρεάν διακοπές σε παιδικές κατασκηνώσεις για τουλάχιστον 70.000 παιδιά!

Η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα που αφορά σε 70.000 παιδιά ηλικίας από 5,5 έως 16 ετών, θα γίνει ηλεκτρονικά και αναμένεται να αρχίσει στις αρχές Απριλίου.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ.

Για να λάβουν οι γονείς την «Επιταγή Διαμονής», θα πρέπει να είχαν τουλάχιστον δύο μήνες τακτικής επιδότησης το 2018 ως άνεργοι.

Όσον αφορά στο οικογενειακό εισόδημα, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 28.000 ευρώ, βάσει του εκκαθαριστικού για το φορολογικό έτος 2017.

Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2003 και πριν τις 15 Ιουνίου 2013.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις 15 Ιουνίου έως τις 3 Σεπτεμβρίου, ενώ η διάρκεια διαμονής δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 15 συνεχόμενες μέρες.

Οι διακοπές των παιδιών γίνονται σε παιδικές κατασκηνώσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, οι οποίες θα περιλαμβάνονται στο «Μητρώο Παρόχων» του ΟΑΕΔ.

ΟΑΕΔ - Κοινωφελής εργασία: Όσα πρέπει να ξέρετε για τις 8.933 νέες προσλήψεις!

Σας αφορά! Το πρόγραμμα της Κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ που θα καλύψει 8.933 θέσεις ανέργωνλήγει την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019! Το πρόγραμμα θα απασχολήσει με 8μηνη πλήρη απασχόληση τους άνεργους του ΟΑΕΔ! Μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο γίνεται η υποβολή των δηλώσεων στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στο πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, από χρήστες πιστοποιημένους στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν μία μόνο ειδικότητα τοποθέτησης από τις αναφερόμενες στη σχετική λίστα και έως τρεις Υπηρεσίες τοποθέτησης.

Πώς θα συμπληρώσετε την αίτηση

Αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, και ως πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του Ο.Α.Ε.Δ., με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό), την ειδική «ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΣΕ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΞΙ (56) ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΠΤΑ (37) ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ / ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ”, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) και να επιλέξουν μία (1) μόνο ειδικότητα τοποθέτησης από τις αναφερόμενες στη σχετική λίστα του Παραρτήματος Ι και μέχρι τρεις (3) Υπηρεσίες Τοποθέτησης.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

1) Υποβολή αίτησης με τρόπο διαφορετικό από αυτόν, που ορίζεται ρητά στην παρούσα πρόσκληση συνεπάγεται τον αποκλεισμό του ανέργου από τη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων και, κατά συνέπεια, από τη διαδικασία τοποθετήσεων,
που υλοποιείται βάσει αυτού.
2) Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις των ενδιαφερομένων δεν υποβάλλονται μέσω των Υπηρεσιών (ΚΠΑ2) του Οργανισμού.

Στην περίπτωση που η γνωμάτευση ΚΕΠΑ α) έχει λήξει και έχει παρέλθει τρίμηνο από τη λήξη ισχύος της και β) δεν έχει υποβληθεί αίτηση για νέα γνωμάτευση ή αίτηση επανεξέτασης στην αρμόδια Επιτροπή, τότε οι ωφελούμενοι θα διαγράφονται από το μητρώο ανέργων ΑμεΑ του Οργανισμού από την ημερομηνία λήξης ισχύος της, η εγγραφή τους θα μεταφέρεται στο γενικό μητρώο ανέργων και δεν θα μοριοδοτούνται με το κριτήριο «ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 50% ΚΑΙ ΑΝΩ».

3) Οι άνεργοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία (1) ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής και να επιλέξουν μία (1) μόνο ειδικότητα τοποθέτησης από τις αναφερόμενες στη σχετική λίστα του Παραρτήματος Ι και από μία (1) μέχρι τρεις (3) Υπηρεσίες Τοποθέτησης ή/και Επιβλέποντες Φορείς, ως πιστοποιημένοι χρήστες στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της διαδικτυακής πύλης του Ο.Α.Ε.Δ., εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτή (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).
Επίσης στην ενότητα «Στοιχεία Επικοινωνίας», δηλώνουν υποχρεωτικά τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εφόσον υπάρχει, τα οποία είναι απαραίτητα για την έγκυρη και έγκαιρη επικοινωνία τους με την Υπηρεσία (ΚΠΑ2).

4) Η ηλεκτρονική αίτηση υποβάλλεται μέσα στην προθεσμία που ορίζεται ρητά στην παρούσα πρόσκληση, και συγκεκριμένα από (08/03/2019) και ώρα 12η μεσημβρινή έως και (18/03/2019) και ώρα 12η μεσημβρινή. Το εμπρόθεσμο της ηλεκτρονικής αίτησης
κρίνεται με βάση την ημερομηνία και την ώρα της ηλεκτρονικής αποστολής της στον Ο.Α.Ε.Δ. Μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων.

5)Η ηλεκτρονική αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης σύμφωνα με το άρθρο 8
του Ν.1599/1986 όσον αφορά στα στοιχεία, που περιλαμβάνονται και αναφέρονται σε αυτήν. Η ανακρίβεια των στοιχείων, που δηλώνονται από τον άνεργο στην ηλεκτρονική αίτηση επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. Σε κάθε περίπτωση ο υποψήφιος φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την ακρίβεια και την ορθότητα των δηλούμενων μηνών ανεργίας. Η ανακρίβεια των δηλουμένων επιφέρει τον αποκλεισμό του ανέργου και σε περίπτωση τοποθέτησης, αυτή ανακαλείται.

Όροι και προϋποθέσεις

Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
- μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
- εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
- μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
- άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά τους προσόντα,
- εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών
- εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ,
- εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).

Οι άνεργοι, που υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής κατατάσσονται σε Προσωρινό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, με βάση τα ακόλουθα αντικειμενικά κριτήρια, μέσω μοριοδότησης:

Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών
- Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες
- Αναπηρία ωφελούμενου σε ποσοστό 50% και άνω
- Ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό
- Ηλικία
- Αριθμός ανήλικων τέκνων
- Γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑΜΕΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω
- Εντοπιότητα, βάσει της έδρας της μόνιμης κατοικίας του ωφελούμενου
- Δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ)
- Ωφελούμενοι που δεν είχαν τοποθετηθεί σε ολοκληρωμένες ή υπό υλοποίηση εθνικές και συγχρηματοδοτούμενες δράσεις «ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ».
Ανάσα για χιλιάδες ανέργους: 5.500 Προσλήψεις σε Δημόσιο και υπουργεία!
Αναρτήθηκαν στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) www.oaed.gr ο προσωρινός πίνακας κατάταξης ανέργων και ο πίνακας αποκλειομένων στο «Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 άνεργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης.

Ο προσωρινός πίνακας κατάταξης ανέργων περιλαμβάνει τους ωφελούμενους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22 -29 ετών, που θα εργαστούν για 12 μήνες με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση στους φορείς υποδοχής, όπως έχουν καθοριστεί, βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης Νο 11/2018.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική αίτησή τους και τη μοριοδότησή τους με τους ακόλουθους τρόπους:

Από το Μητρώο τους, μέσω του e-Services IIS, στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους.
Από τους πίνακες κατάταξης με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους και, σε περίπτωση αποκλεισμού τους, για το λόγο που αποκλείστηκαν, από τον πίνακα αποκλειομένων.

Τυχόν αιτιολογημένες ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των παραπάνω πινάκων μπορούν να υποβληθούν εντός τριών εργάσιμων ημερών από την επόμενη της έκδοσης των προσωρινών αποτελεσμάτων, δηλαδή από την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου και ώρα 10 το πρωί έως και τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο από τους πιστοποιημένους χρήστες της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης.

Οι ενιστάμενοι υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά είτε ηλεκτρονικά, επισυνάπτοντάς τα κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής ένστασης είτε καταθέτοντάς τα στα αρμόδια ΚΠΑ2, μέχρι τις 15.00 της Δευτέρας 7 Ιανουαρίου, προκειμένου να επισυναφθούν από τους αρμόδιους υπαλλήλους των ΚΠΑ2 στην ηλεκτρονική ένστασή τους, συνοδευόμενα από τυχόν σημειώσεις της αρμόδιας Υπηρεσίας (ΚΠΑ2), σύμφωνα με την οριζόμενη διαδικασία στη Δημόσια Πρόσκληση 11/2018.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share