Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Επίδομα ενοικίου: Ευχάριστα για χιλιάδες δικαιούχους! Πότε θα δοθούν τελικά τα 630 ευρώ;

Δώστε βάση!

13 Μαρτίου 2019 12:01
Επίδομα ενοικίου: Ευχάριστα για χιλιάδες δικαιούχους! Πότε θα δοθούν τελικά τα 630 ευρώ;

Επίδομα ενοικίου: Αίτηση για να λάβουν το επίδομα στέγασης μπορούν να υποβάλλουν (επιτέλους) οι δικαιούχοι, καθώς η πλατφόρμα έχει ανοίξει εδώ και λίγες ώρες.

Οι δικαιούχοι πρέπει να μπουν στο www.epidomastegasis.gr και να πατήσουν στην επιλογή «Πολίτες» και στη συνέχεια «Είσοδος».

Από εκεί και πέρα θα χρειαστούν τους κωδικούς του Taxisnet για συνεχίσουν και να υποβάλλουν τον ΑΜΚΑ, τα απαιτούμενα στοιχεία!

Υπενθυμίζεται ότι η δόση για το επίδομα στέγασης θα είναι από 70 έως 210 ευρώ, ενώ η πρώτη πληρωμή θα είναι τριπλή, καθώς θα δοθεί αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Έτσι, οι δικαιούχοι θα λάβουν πριν το Πάσχα (σύμφωνα με εκτιμήσεις το πρώτο εικοσαήμερο του Απριλίου) από 210 έως 630 ευρώ, εφόσον έχουν μισθωτήριο από 1η Ιανουαρίου 2019.

Όσον αφορά τις περιπτώσεις που ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι σε διαφορετικό όνομα από αυτό του ενοικιαστή, μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2019, το επίδομα θα δίνεται κανονικά.

Από 1/1/2020, όμως, οι δικαιούχοι θα πρέπει να φροντίσουν να δηλώσουν το δικό τους όνομα για να συνεχίσουν να παίρνουν το επίδομα ενοικίου.

Οι δικαιούχοι, τα κριτήρια και τα ποσά για το επίδομα στέγασης

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share