Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καιρός: Έρχεται η Ωκεανίς και φέρνει την... Σιβηρία στην Ελλάδα! Αναλυτικοί χάρτες με τον χιονιά!

Πότε χαλάει ο καιρός, πού αναμένεται να χιονίσει και πόσο;

21 Φεβρουαρίου 2019 09:10
Καιρός: Έρχεται η Ωκεανίς και φέρνει την... Σιβηρία στην Ελλάδα! Αναλυτικοί χάρτες με τον χιονιά!

Καιρός: Αν και οι μετεωρολόγοι επισημαίνουν πως απόψε το βράδυ θα έχουμε σαφέστερη εικόνα για το πού και πότε θα επηρεάσουν τα φαινόμενα που φέρνει η νέα κακοκαιρία «Ωκεανίς», είναι πλέον ξεκάθαρο πως το κρύο θα είναι τσουχτερό, με πολλές βροχές αλλά και κατά τόπους έντονες χιονοπτώσεις, ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Ο καιρός, που και σήμερα Πέμπτη θα διατηρηθεί ανοιξιάτικος, χαλάει από αύριο Παρασκευή και τα βόρεια. Σταδιακά ολόκληρη η χώρα θα... επιστρέψει στο χειμώνα, και μάλιστα στην πιο «βαριά» εκδοχή του, τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις ημέρες!

Το βράδυ της Τετάρτης, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ανέβασε ένα γράφημα που δείχνει ποιες περιοχές θα επηρεάσει η Ωκεανίδα, βάσει των μέχρι στιγμής δεδομένων, όσον αφορά τις χιονοπτώσεις που θα πλήξουν τη χώρα Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα. Όπως φαίνεται στο βίντεο, σταδιακά θα επηρεαστεί σχεδόν ολόκληρη η χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, ιδίως στα βόρεια πρoάστια.

Παρότι δεν εχει "ξεκαθαρίσει" η τελική θέση της κυκλογέννεσης (θέση χαμηλού) δίνουμε μια πρώτη εικόνα με τις περιοχές των χιονοπτώσεων για Σάββατο Κυριακή και Δευτέρα.

Την Πέμπτη θα μιλήσουμε για υψόμετρα και θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για την επερχόμενη κακοκαιρία!

Σύμφωνα με το meteo.gr, η Ωκεανίς θα έχει κύρια χαρακτηριστικά την μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας λόγω της έλευσης αερίων μαζών πολικής προέλευσης από τα βορειοδυτικά, τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και τις πυκνές χιονοπτώσεις τόσο σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, όσο και κατά τόπους σε πεδινές περιοχές.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονες βροχοπτώσεις συμπεριλαμβάνεται εκ νέου η Κρήτη.

Παράλληλα, το διήμερο Σάββατο 23/02/2019 - Κυριακή 24/02/2019, πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 9-10 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, ενώ πολύ θυελλώδεις άνεμοι εντάσεων έως 9 μποφόρ θα επηρεάζουν κατά περιόδους χερσαίες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share