Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καιρός: Μεγάλη προσοχή στους θυελλώδεις ανέμους - Δείτε που θα ρίξει "καρεκλοπόδαρα" την Τετάρτη!

Προ των πυλών η νέα κακοκαιρία "Χιόνη"!

12 Φεβρουαρίου 2019 16:35
Καιρός: Μεγάλη προσοχή στους θυελλώδεις ανέμους - Δείτε που θα ρίξει

Τις περιοχές που αναμένεται να σημειωθούν δυνατές βροχές σε συνδυασμό με σφοδρούς κατά διαστήματα ανέμους κατά τη διάρκεια της Τετάρτης δημοσίευσε σε έναν χάρτη στο facebook ο έγκριτος μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου αυτό θα συμβεί «στα ορεινά και ημιορεινά της νοτιας-νοτιοανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και το βράδυ της κεντροανατολικής Πελοποννησου και χιονοπτώσεις (ενδεικτικό υψόμετρο τα 200-400 μέτρα) ...Λίγο μεγαλύτερη προσοχή στις περιοχές όπου ο χάρτης μωβίζει..».

Κατά τα άλλα ο γνωστός μετεωρολόγος εφιστά την προσοχή και στους κατά τόπους σφοδρούς ανέμους την Τετάρτη, δημοσιεύοντας και πάλι έναν σχετικό χάρτη. Ειδικότερα, όπως γράφει ο Σάκης Αρναούτογλου: "Για καλό και για κακό λοιπόν στις περιοχές με τις αποχρώσεις του κίτρινου και πορτοκαλί:

1.Δεν παρκάρουμε κάτω από δέντρα, στύλους, διαφημιστικές πινακίδες-επιγραφές κλπ

2.Οδηγούμε με μειωμένη ταχύτητα γιατί οι ριπές του ανέμου που εισέρχονται κάτω από το αυτοκίνητο μπορεί να δυσκολέψουν το φρενάρισμα και κατά συνέπεια τον έλεγχο του οχήματος.

3.Στην περίπτωση που είναι να περάσουμε από γέφυρες, τα μάτια μας δεκατέσσερα στα αυτοκίνητα που τραβάνε τροχόσπιτο ή οτιδήποτε άλλο!

4. Όταν είναι να προσπεράσουμε φορτηγά ή λεωφορεία κλπ θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι με το που θα το προσπεράσουμε, οι ριπές του αέρα μπορεί και να μας ξαφνιάσουν δυσάρεστα γιαυτό και κρατάμε γερά το τιμόνι!

5. Δίνουμε περισσότερο χώρο, (κρατώντας απόσταση ασφαλείας) στους ποδηλάτες, τους μοτοσυκλετιστές και γενικά σε ογκώδη οχήματα καθώς οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να τους παρασύρουν ευκολότερα και να παρεκλίνουν της πορείας τους!

6. Αποφεύγουμε οποιοδήποτε φορτίο στην οροφή του αυτοκινήτου μας για ευνόητους λόγους!".

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share