Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019

Θρίλερ από τον ΕΟΦ: Σταματήστε αμέσως αυτά τα φάρμακα!

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ είχε βγει πριν μερικούς μήνες, όμως κάποιοι τα κυκλοφορούν ακόμα στην αγορά!

11 Ιανουαρίου 2019 11:46
Θρίλερ από τον ΕΟΦ: Σταματήστε αμέσως αυτά τα φάρμακα!

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ είχε βγει πριν μερικούς μήνες, όμως κάποιοι τα κυκλοφορούν ακόμα στην αγορά!

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προειδοποιεί ότι τα σκευάσματα που διαφημίζονται και διατίθενται στην αγορά για τη θεραπεία ασθενειών από ιστοσελίδες που διαχειρίζεται η εταιρεία «Ο ροδόκηπος των φιλοσόφων», δεν έχουν αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γρεβενά: "Εξαφανίστηκαν" τα αυτοκίνητα από την σφοδρή χιονόπτωση! (video)

«Δεδομένου ότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας έχουν ήδη επιβληθεί κυρώσεις στην εταιρεία, ενώ παράλληλα έχει επιληφθεί του θέματος η Δικαιοσύνη», αναφέρει ο Οργανισμός. Ο ΕΟΦ προειδοποιεί το καταναλωτικό κοινό να μην προμηθεύεται και να μη χρησιμοποιεί τα ανωτέρω προϊόντα, διότι είναι δυνητικά επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και υπενθυμίζει ότι η αγορά φαρμάκων από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Δεν είναι έγκλημα”: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι με τον νεκρό Αστυνομικό και την 24χρονη φίλη του!

Σημειώνεται ότι σχετική καταγγελία είχε κάνει πρόσφατα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), κάνοντας λόγο για «παράνομη, ανεξέλεγκτη και παραπλανητική πώληση αγνώστου προελεύσεως σκευασμάτων που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία» ζητώντας παράλληλα την παρέμβαση των αρμοδίων Αρχών.

 

Πρέπει να διαβάσετε

Ροή ειδήσεων

Share