Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Σοβαρά προβλήματα από τον χιονιά: Διακοπές ρεύματος και προβλήματα στους δρόμους!

Μάχη για να κρατηθεί ανοιχτή η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης!

4 Ιανουαρίου 2019 19:07
Σοβαρά προβλήματα από τον χιονιά: Διακοπές ρεύματος και προβλήματα στους δρόμους!

Συνεχίζονται τα προβλήματα σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας λόγω της κακοκαιρίας «Σοφία» που πλήττει τη χώρα μας από την Πέμπτη τα ξημερώματα.

Όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι, το πρωί της Παρασκευής είχαμε μια μικρή «ανάπαυλα» από τα φαινόμενα, που όμως επέστρεψαν από το μεσημέρι και μετά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη και οι πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές ακόμα και με χαμηλό υψόμετρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Κέρκυρα, καθώς το νησί «ντύθηκε» στα λευκά μετά από 13 χρόνια!

Όμως, μια ιδιαίτερη μάχη δίνουν άνθρωποι και εκχιονιστικά μηχανήματα μετά τις 5 το απόγευμα για να κρατήσουν ανοιχτό το εθνικό δίκτυο Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος της Λαμίας.

Από την περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου και των Καμένων Βούρλων μέχρι την περιοχή της Στυλίδας η χιονόπτωση την τελευταία ώρα είναι ιδιαίτερα έντονη με συνέπεια εκτός από την απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών που αποφάσισε η Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας από τα διόδια της Τραγάνας μέχρι τα διόδια της Πελασγίας σε όλο δηλαδή το εθνικό δίκτυο που διαπερνά τη Φθιώτιδα ακινητοποιούνται και τα λεωφορεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τμήμα από Μώλο μέχρι τη Λαμία η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη, μέχρι στιγμής έχουν πέσει δεκάδες τόνοι αλατιού αλλά ωστόσο η ένταση της κακοκαιρίας συνεχίζεται.

Μέσα στην πόλη της Λαμίας το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 10 εκατοστά ενώ με μεγάλη δυσκολία και μόνο με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία από Λαμία προς Καρπενήσι, από Λαμία προς Δομοκό και από Λαμία προς Άμφισσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σατανική σύζυγος: Θα πάθετε πλάκα μόλις δείτε με τι πήγε να δηλητηριάσει τον άνδρα της!

Ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Δυτικής Φθιώτιδας παραμένει αυτή τη στιγμή αποκλεισμένο και τα μηχανήματα της Περιφέρειας προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτές τις βασικές οδικές αρτηρίες.

Στην περιοχή του Μαρτίνου και στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία λίγο μετά τις 5 το απόγευμα υπήρχε αραιή χιονόπτωση ωστόσο εντείνονται τα καιρικά φαινόμενα καθώς όλα συγκλίνουν ότι η κακοκαιρία μεταφέρεται προς την Βοιωτία. Μάλιστα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις μεταξύ Μαρτίνου και Ανθήλης στην ΠΑΘΕ λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Κομφούζιο στη Θεσσαλονίκη λόγω χιονιά

Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο φαίνεται ότι προκαλεί ο χιονιάς που επελαύνει στην Κεντρική Μακεδονία, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει χιονόστρωση στους δρόμους του ιστορικού κέντρου.

Συγκεκριμένα, κυκλοφοριακή συμφόρηση, κατά διαστήματα, παρουσιάζουν η οδός Τσιμισκή, η λεωφόρος Νίκης μέχρι τον Λευκό Πύργο, η Βασ. Όλγας, η Εγνατία, από το ύψος της Αριστοτέλους έως και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, η Κ. Καραμανλή, η Αγ. Δημητρίου, η Ολυμπιάδος, η Βενιζέλου, η Ίωνος Δραγούμη, η Παναστασίου, η Λεωφόρος Στρατού, η Παπάφη και η Λαμπράκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θλίψη στον κόσμο των media: Πέθανε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες παραγωγούς!

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στο σύνολό της, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Το ίδιο συμβαίνει και στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών ιδίως στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Και στους δύο αυτοκινητόδρομους έχει αρχίσει να υπάρχει χιονόστρωση, παρά τις ρίψεις αλατόνερου και την παρουσία εκχιονιστικού οχήματος, λόγω πυκνής χιονόπτωσης.

Μεγάλη επικινδυνότητα παρουσιάζει η Εγνατία Οδός, στο ύψος του Δερβενίου, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, καθώς η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα ισχυρή, με αποτέλεσμα να το έχει στρώσει στην άσφαλτο.

Σε ό,τι αφορά την ανατολική Θεσσαλονίκη, για περισσότερη από μία ώρα τα οχήματα στο ύψος της Καρδίας, στην ανηφόρα προς Χαλκιδική, είχαν μπλοκαριστεί, καθώς αυτοκίνητα επιχειρούσαν να την ανέβουν χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες ανεπιτυχώς. Λίγο μετά τις 15:00, η κίνηση αποσυμφορήθηκε.

Πολλά είναι τα προβλήματα στον νομό Μαγνησίας ακόμα και στο κέντρο του Βόλου, λόγω πτώσεων κυρίως δέντρων και κλαδιών, ενώ για πάνω από 20 ώρες έμειναν χωρίς ρεύμα χωριά του Ν. Πηλίου

Μάχη με τον χρόνο και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες δίνουν για δεύτερο εικοσιτετράωρο τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ στην Μαγνησία, το δίκτυο της οποίας, μαζί με τα νεύρα των καταναλωτών και των ίδιων των επικεφαλής, δοκιμάζεται όσο ποτέ τα τελευταία χρόνια, αφού η «Σοφία» συνεχίζει ακάθεκτη την επέλασή της.

Στις 13.45 περίπου το μεσημέρι της Παρασκευής αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, που από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης ταλαιπώρησαν τους κατοίκους αρκετών χωριών του Δήμου Νοτίου Πηλίου αλλά και της Τσαγκαράδας, καθώς επίσης και του Αλμυρού, με τα συνεργεία να προχωρούν σε ουσιαστικές διασυνδέσεις σε διαφορετικές γραμμές, ώστε να δώσουν ρεύμα στον κόσμο, ο οποίος πέραν όλων των άλλων είχε να αντιμετωπίσει και τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: My style rocks 2: Η αποκάλυψη που κανείς δεν περίμενε! Τι είπε ο Δημήτρης Αργυρόπουλος on air; (video)

Βέβαια, τα προβλήματα συνεχίζονται και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΔΕΔΔΗΕ, πέρα των όποιων μεμονωμένων περιστατικών, καινούργιες βλάβες, κυρίως λόγω πτώσεων δέντρων και κλαδιών, έχουν προκύψει σε περιοχές όπως η Ανακασιά, ο Αγ. Γεώργιος Ιωλκού, μικρή περιοχή του Λουζίνικου και τμήμα της βρύσης Αδάμαινα στην Πορταριά.

Λόγω μη λειτουργίας μιας φάσης στο κέντρο του Βόλου, μεταξύ Τ. Οικονομάκη και Λώρη, πολυκατοικίες έμειναν χωρίς ασανσέρ, με τα συνεργεία να δίνουν προτεραιότητα στις περιοχές που έχουν μείνει καθολικά χωρίς ηλεκτροδότηση.

Για να αντιμετωπιστούν οι πολλές βλάβες «επιστρατεύτηκε» το σύνολο του προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και του συνεργαζόμενου εργολάβου.

Την ίδια ώρα, σε αρκετές περιοχές της Μαγνησίας έχουν παρατηρηθεί και προβλήματα υδροδότησης.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share