Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Χιόνια και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας τα Χριστούγεννα!

Στα λευκά και η Αθήνα!

24 Δεκεμβρίου 2018 11:40
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Χιόνια και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας τα Χριστούγεννα!

Από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας (24-12-2018) προβλέπεται επιδείνωση του καιρού από τα βόρεια με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 10 βαθμών Κελσίου το επόμενο διήμερο, ενώ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στην κεντρική και τη βόρεια χώρα. Στα πελάγη θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρομερό παρασκήνιο για το διαζύγιο Κοσιώνη - Μπακογιάννη: Το τρίτο πρόσωπο και η μισή εβδομάδα στο Καρπενήσι!

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
1. Την Τρίτη (25-12-2018) Χριστούγεννα
Α. Χιονοπτώσεις αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά των νησιών του βορείου Αιγαίου, που γρήγορα θα επηρεάσουν και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μέτρα) της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, από το απόγευμα της Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου και από το βράδυ τα ορεινά της Κρήτης και των Κυκλάδων.
Β. Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα θα σταματήσουν αλλά θα ενταθούν στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο.
Γ. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν βαθμιαία στα πελάγη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην υγειά μας ρε παιδιά: Η τραγωδία που στιγμάτισε την περσινή χριστουγεννιάτικη εκπομπή και πάγωσε την ελληνική showbiz!

Ο καιρός την Τετάρτη

Σύμφωνα με την ΕΜΥ την Τετάρτη χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά στα ανατολικά και τα νότια της χώρας ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (500 μέτρα) της Εύβοιας, της Ανατολικής Στερεάς και της Ανατολικής Πελοποννήσου.

Από το βράδυ τα χιόνια θα περιοριστούν στα ορεινά της Κρήτης, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να είναι θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ στο νότιο Αιγαίο.

Ο καιρός της Τετάρτης στην Αττική

Στην Αττική προβλέπονται χιονοπτώσεις στα ορεινά ήδη από το απόγευμα της Τρίτης που κατά τη διάρκεια της νύχτας και κυρίως την Τετάρτη θα πυκνώσουν και έτσι δεν αποκλείεται να δούμε χιόνι και σε χαμηλότερο υψόμετρο κοντά στα 500 μέτρα.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share