Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μεγάλη προσοχή: 17 οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. για να αποτρέψετε κλοπές και διαρρήξεις στις γιορτές!

Τι πρέπει να κάνετε;

21 Δεκεμβρίου 2018 11:32
Μεγάλη προσοχή: 17 οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. για να αποτρέψετε κλοπές και διαρρήξεις στις γιορτές!

Μια λίστα με 17 οδηγίες, η τήρηση των οποίων μπορεί να αποτρέψει διαρρήξεις και κλοπές στο διάστημα των εορτών, έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.

Οι οδηγίες απευθύνονται πρωτίστως σε όσους έχουν προγραμματίσει να... αφήσουν τα σπίτια τους για ολιγοήμερες διακοπές και είναι οι εξής:

Βεβαιωθείτε ότι πριν την απομάκρυνσή σας από το σπίτι έχετε ασφαλίσει καλά, όλες τις εξωτερικές πόρτες και τα παράθυρα της οικίας σας.

Κατά την απουσία σας, να μην αφήνετε κλειδιά περιμετρικά του σπιτιού, όπως σε γλάστρες, περβάζια, κάτω από πατάκια εισόδου κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτή είναι η σέξι γυναίκα που θέλει σαν τρελός ο Νίκος Ευαγγελάτος!

Να μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά μέσα στο σπίτι ή το διαμέρισμα.

Να μην κοινοποιείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την απουσία σας από την οικία σας,

Να μην αφήνετε τα γραμματοκιβώτια γεμάτα από έντυπα και περιοδικά, διότι αποτελούν ενδείξεις που υποδηλώνουν την απουσία σας.

Να αποφεύγετε να αφήνετε σκάλες ή διάφορα έπιπλα και άλλα ογκώδη αντικείμενα σε εξωτερικούς χώρους (αυλές και κήπους) που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους επίδοξους δράστες να αναρριχηθούν,

Κατά τις εξόδους σε καταστήματα :

Να μην αφήνετε ποτέ το πορτοφόλι, το κινητό ή τα κλειδιά σας πάνω σε τραπέζια.

Να μην αφήνετε, το μπουφάν ή το σακάκι, τη τσάντα ή το τσαντάκι μέσης, επάνω σε διπλανά καθίσματα ή κρεμασμένα σε αυτά, με χρήματα ή πορτοφόλια στο εσωτερικό τους.
(Πορτοφόλι – Τσάντα)

Μην μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά στο πορτοφόλι σας, την τσάντα ή τη τσέπη σας.

Μη βάζετε το πορτοφόλι σας στην πίσω τσέπη του παντελονιού.

Για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες σας.

Μην τοποθετείτε την τσάντα σας σε εμφανές σημείο στο εσωτερικό (καµπίνα) του αυτοκινήτου και μάλιστα στο κάθισμα του συνοδηγού, αλλά κάτω από αυτό ή στο πορτ – μπαγκάζ.
(Συναλλαγές σε ΑΤΜ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα από τον ΕΦΕΤ: Ανακαλεί πασίγνωστο ελαιόλαδο από τα ράφια των σούπερ μάρκετ!

Κατά την ανάληψη χρημάτων από Αυτόματα Τραπεζικά Μηχανήματα (Α.Τ.Μ.) εάν εντοπίσετε οποιοδήποτε ύποπτο αντικείμενο, αλλοιώσεις ή σημάδια στη σχισμή υποδοχής της κάρτας, όπως στρεβλωμένο πλαίσιο, εκδορές, επιπλέον εξαρτήματα, τρύπες κ.λ.π. αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο Α.Τ.Μ. και ειδοποιήστε αμέσως την Τράπεζα.

Σε περίπτωση που το Α.Τ.Μ. κρατήσει την κάρτα ή αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε προβλήμα κατά τη συναλλαγή, επικοινωνήστε αποκλειστικά με την Τράπεζα που σας χορήγησε την κάρτα.

Μην εμπιστεύεστε αγνώστους που προθυμοποιούνται να σας βοηθήσουν στο χειρισμό του Α.Τ.Μ. ή ζητούν το ΡΙΝ της κάρτας σας.

Όταν πληκτρολογείτε τον κωδικό σας ΡΙΝ «προστατέψτε» το πληκτρολόγιο, ώστε κανείς γύρω σας να μην αντιληφθεί τον τετραψήφιο αριθμό.

Σε κάθε περίπτωση κλοπής ή διάρρηξης, ακόμα και σε απόπειρα, οι πολίτες να καλούν άμεσα το 100 ή το τμήμα Ασφάλειας της περιοχής τους.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share