Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έσκασε τώρα: 24ωρη απεργία και στο μετρό!

Νέα ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό!

23 Νοεμβρίου 2018 14:43
Έσκασε τώρα: 24ωρη απεργία και στο μετρό!

Δίχως Μετρό, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Τρόλεϊ και Τραμ θα μείνει η Αθήνα την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, λόγω συμμετοχής των εργαζομένων των σωματείων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και στο συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το σωματείο της ΣΤΑΣΥ κάνει λόγο για «έναν ακόμα άδικο, αντιλαϊκό και φορομπηχτικό προϋπολογισμό», που έφτασε από την κυβέρνηση στη Βουλή, «βαθαίνοντας την κοινωνική ανισότητα και ισοπεδώνοντας ό,τι έχει απομείνει από το Κοινωνικό Κράτος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads Διαρροή: Ποια ομάδα κερδίζει σήμερα (23/11) την Ασυλία;

Για τους εργαζόμενους στις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες «οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις είναι μπροστά μας.

Η απαξίωση των Συγκοινωνιών και οι σχεδιασμοί για εκποίηση κερδοφόρων τμημάτων της ΣΤΑ.ΣΥ, όπως ο επισκευαστικός τομέας, μας υποχρεώνουν να θέτουμε ως πρώτιστο καθήκον την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών» αναφέρουν οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ, που διεκδικούν: Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Νέο Κανονισμό Εργασίας-Οργανόγραμμα-Βαθμολόγιο του διοικητικού προσωπικού. Διαφάνεια στην εξέλιξη του προσωπικού, με αξιοκρατικά κριτήρια.

Προσλήψεις προσωπικού. Κάλυψη των ελλείψεων σε ανταλλακτικά και αναβάθμιση της επισκευαστικής βάσης του Πειραιά.

Εξομάλυνση της χρήσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, με βελτίωση των συνθηκών εργασίας και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσκασε τώρα: 24ωρη απεργία στα ΜΜΕ!

Υπενθυμίζεται ότι για την Τετάρτη ήδη έχουν εξαγγείλει συμμετοχή στην 24ωρη απεργία και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, ενώ στάση εργασίας θα κάνουν οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία (ΟΑΣΑ).

Ειδικότερα, τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 π.μ. – 21:00.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share