Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία!

Πότε και ποιες ώρες;

21 Νοεμβρίου 2018 18:32
Στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία!

Παναττική στάση εργασίας κάνει την Πέμπτη, από τις 7 π.μ. έως τις 11 π.μ., η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Παράλληλα, καλεί σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού, καθώς, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η δημόσια υγεία και οι εργαζόμενοι δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

«Οι δημόσιες δαπάνες υγείας είναι καθηλωμένες στο 5% του ΑΕΠ και το όριο δαπανών των νοσοκομείων παραμένει καθηλωμένο στο 1,5 δισ. ευρώ κατ' έτος, παρότι αυξήθηκε η ζήτηση κατά 30% στα δημόσια νοσοκομεία. Ακόμη το 60% του συνόλου του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού είναι πεπαλαιωμένος και θέλει άμεση αντικατάσταση», αναφέρει σε ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσκασε η βόμβα στον ΣΚΑΙ: Ανακοινώνει την κλοπή του κορυφαίου ονόματος!

Η Ομοσπονδία εκτιμά ότι το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας «θα περικοπεί ή θα μειωθεί» και «η κυβέρνηση αρνείται να εντάξει στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, τους υπαλλήλους της δημόσιας υγείας».

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ κάνει αναφορά στις ελλείψεις προσωπικού, τονίζοντας ότι «αποχώρησαν 25.000 υπάλληλοι τα χρόνια των μνημονίων» και «το προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης συνεχίζει να βρίσκεται σε ομηρία.




 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share