Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βαρυχειμωνιά: Βροχές, καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και χιόνια!

Αλλάζει άρδην ο καιρός από απόψε!

16 Νοεμβρίου 2018 07:34
Βαρυχειμωνιά: Βροχές, καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και χιόνια!

Βαρυχειμωνιά από σήμερα:ειμώνας «μύρισε» ήδη από χθες το βράδυ καθώς η πτώση της θερμοκρασίας έγινε αισθητή. Τα πρώτα τζάκια άναψαν ενώ είναι απαραίτητα τα μπουφάν και το επόμενο τριήμερο. Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι το χειμωνιάτικο σκηνικό θα διαρκέσει τουλάχιστον για το επόμενο τριήμερο με κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το πολύ κρύο, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους και χιόνια σε πολλές περιοχές, ενδεχομένως και στην Πάρνηθα

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια της χώρας. Σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά και από τις βραδινές ώρες στην Κρήτη.

Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της κεντρικής και νότιας χώρας από τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η απάντηση του ΣΚΑΪ για το μέλλον της Σίας Κοσιώνη!

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική με τοπικές βροχές να σημειώνονται από το μεσημέρι με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδες τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς ενώ στα ανατολικά και βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές προβλέπει η ΕΜΥ για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 6 και 144 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα
Μακεδονία, Θράκη

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στην κεντρική και βαθμιαία στη δυτική Μακεδονία και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 3 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά μετά το μεσημέρι.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 έως 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα στα νότια σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στη νότια Πελοπόννησο. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου από τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπάτιος Πατμάνογλου: Το υπέρογκο ποσό που ζητάει ως αποζημίωση για τον θάνατο της γυναίκας του και του παιδιού!

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από το βράδυ στα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ζάκυνθος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο
Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, το Σάββατο (17/11) νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα αναπτυχθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα δυτικά και νότιασποραδικές καταιγίδες καθώς και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 και πιθανώς 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι κυμαίνεται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή (18/11), η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καθώς και τοπικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά ενώ τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ και στα νότια από νότιες με την ίδια ένταση. Τη νύχτα από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share