Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυξήσεις "φωτιά" από την ΔΕΗ!

Σας αφορά!

19 Οκτωβρίου 2018 15:22
Αυξήσεις

Όλο και πιο κοντά φέρνουν τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος οι αυξημένες διεθνείς τιμές στα δικαιώματα εκπομπών ρύπων CO2 και τα υψηλά επίπεδα στα οποία κινείται πλέον η χονδρεμπορική αγορά ρεύματος.

Ενδεικτική είναι η τιμή- ρεκόρ που σημειώθηκε στη δημοπρασία ρεύματος της Τετάρτης, όταν οι ιδιώτες προμηθευτές ηλεκτρισμού αγόρασαν το ρεύμα στα 54,74 ευρώ τη μεγαβατώρα, τιμή αυξημένη κατά 12% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Δημιουργούνται ως εκ τούτου πιέσεις στα οικονομικά στοιχεία της ΔΕΗ, η οποία «έγραψε» ήδη ζημίες στα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου, ενώ πλήρωσε για δικαιώματα ρύπων 46 εκατ. ευρώ περισσότερα από το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα: Αποφυλακίζεται η 19χρονη που πέταξε το μωρό της στα σκουπίδια στην Πετρούπολη;

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος έχουν κατατεθεί διάφορες προτάσεις, ωστόσο η λύση που θεωρείται αποτελεσματικότερη είναι η εισαγωγή ρήτρας CO2 στους λογαριασμούς ρεύματος.

Δηλ. να αυξάνονται τα τιμολόγια αν ο μέσος όρος του κόστους CO2 του προηγούμενου τετραμήνου είναι υψηλότερος και να μειώνονται αντίστοιχα όταν πέφτουν οι τιμές των ρύπων.

Η όποια αλλαγή πάντως, θα εφαρμοστεί από το 2019 και μετά.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share