Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συναγερμός για εκατομμύρια Έλληνες οδηγούς: Πλαστές οι ασφάλειές σας!

Έχεις πέσει και εσύ θύμα;

5 Οκτωβρίου 2018 13:03
Συναγερμός για εκατομμύρια Έλληνες οδηγούς: Πλαστές οι ασφάλειές σας!

«Υπάρχουν απατεώνες στην αγορά» προειδοποιεί ο εκπρόσωπος Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, Κώστας Μπερτσιάς, καθώς το φαινόμενο των «μαϊμού» συμβολαίων αυτοκινήτων έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

Όπως τόνισε ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, αετονύχηδες, που δεν είναι ασφαλιστές, ξεγελούν τον κόσμο και τους παρουσιάζουν ψεύτικα συμβόλαια ασφάλισης για το αυτοκίνητό τους.

Το απόλυτο δέλεαρ, φυσικά, είναι η ασυνήθιστα χαμηλή τιμή και δη με πολλές παροχές, κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει τον καταναλωτή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σάλος στην Μυτιλήνη: Ασυγκράτητο ζευγάρι σε... στοματικές περιπτύξεις σε παραλία του νησιού μέρα μεσημέρι! (video)

Μάλιστα, οι απατεώνες συχνά επιλέγουν να πλαστογραφήσουν συμβόλαια από γνωστές εταιρείες του κλάδου, για να μη δημιουργήσουν υποψίες στα υποψήφια θύματα.

Συνήθως, εξαπλώνουν τα δίχτυα τους μέσω του διαδικτύου, ενίοτε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Πώς ή να διαπιστώσετε εάν είναι γνήσια η ασφάλιση
To Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτου έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή, στην οποία ο καθένας μπορεί εύκολα να διαπιστώσει εάν η ασφάλιση που έχει κάνει, είναι γνήσια.
Μπαίνοντας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.hic.gr, οι ασφαλισμένοι μπορούν να καταχωρούν το ΑΦΜ και την πινακίδα του αυτοκινήτου τους και να βλέπουν εάν είναι όντως ασφαλισμένοι.

Πώς να προφυλαχθείτε από τους απατεώνες
Η εφαρμογή του Επικουρικού Κεφαλαίου βοηθάει για να διαπιστώσει κανείς εάν όντως είναι ασφαλισμένος ή έχει πέσει θύμα απάτης. Η… million dollar question είναι «πώς θα προφυλαχθώ από έναν απατεώνα που κάνει τον ασφαλιστή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέθανε ο Αριστείδης Ανδρουλάκης!

Όπως τονίζει στο star.gr ασφαλιστής που συνεργάζεται μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα, ο πιο απλός τρόπος είναι η απευθείας επικοινωνία του πελάτη με την ασφαλιστική εταιρεία, που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί ο απατεώνας (προσοχή: όχι από νούμερο που θα σας δώσει ο ίδιος ο «ασφαλιστής»).

Μιλώντας με την εταιρεία, μπορείτε να αναφέρετε το όνομα του «ασφαλιστή» που σας έχει παρουσιαστεί με το συμβόλαιο-«ευκαιρία» και να ζητήσετε να σας συνδέσουν μαζί του.

Είτε σας πούνε ότι δεν υπάρχει τέτοιος ασφαλιστής, είτε σας συνδέσουν όντως με τον ασφαλιστή που ζητήσατε αλλά αποδειχθεί ότι... δεν του έχετε μιλήσει ποτέ, τότε μπορείτε να γνωρίζετε ότι προσπαθούν να σας εξαπατήσουν.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share