Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έρχεται χαράτσι για χιλιάδες οδηγούς!

Πρόστιμα για ανασφάλιστα και χωρίς άδεια οχήματα

27 Σεπτεμβρίου 2018 14:53
Έρχεται χαράτσι για χιλιάδες οδηγούς!

Πυρετωδώς εργάζονται τα στελέχη των Αστυνομικών τμημάτων προκειμένου να καταγραφούν οι ιδιοκτήτες μοτοποδηλάτων οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει εδώ και πολλά χρόνια την Ανανέωση Άδειας Κυκλοφορίας του δικύκλου τους η οποία κοστίζει 15 ευρώ ενώ παράλληλα τα διατηρούν στην κυκλοφορία ανασφάλιστα.

Να υπενθυμίσουμε πως το πρόστιμο για ανασφάλιστο όχημα με κινητήρα έως 250 κ.εκ. ανέρχεται σε 100 ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες του NewsAuto.gr αναμένεται να επηρεάσει περισσότερους από 300.000 ιδιοκτήτες μοτοποδηλάτων. Πάντως το πρόβλημα που θα προκύψει σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ αλλά και των ασφαλιστικών εταιρειών έχει να κάνει με το γεγονός πως εκατοντάδες χιλιάδες μοτοποδήλατα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, είτε έχουν οδηγηθεί στα κέντρα ανακύκλωσης από τα συνεργεία των Δήμων χωρίς να έχουν όμως διαγραφεί οριστικά από τα μητρώα της Τροχαίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χειμώνιασε για τα καλά! - Ισχυρή χιονοθύελλα στον Παρνασσό! (Video)

Ωστόσο για να επιτευχθεί η οριστική διαγραφή των μοτοποδηλάτων θα πρέπει οι ιδιοκτήτες τους να εξοφλήσουν όσες ετήσιες Ανανεώσεις Άδειας Κυκλοφορίας χρωστούν και βέβαια να προσκομίσουν και ασφαλιστήριο συμβόλαιο το οποίο να είναι σε ισχύ!

Με λίγα λόγια αν κάποιος χρωστά από την Ανανέωση της Άδειας Κυκλοφορίας του μοτοποδηλάτου 10 έτη θα πρέπει να καταβάλει 150 ευρώ και να κάνει μια ασφάλεια για τουλάχιστον ένα μήνα ώστε να διαγράψει το δίκυκλο. Αν δεν το κάνει σύντομα τότε κινδυνεύει να πληρώσει και το πρόστιμο των 100 ευρώ!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η φιλία που γίνεται τραπεζικός λογαριασμός: Η απίστευτα προκλητική δήλωση του Μαυρίδη για τον Τανιμανίδη!

Μακριά από τα αστυνομικά τμήματα

Αν κάποιος ιδιοκτήτης μοτοποδηλάτου που το έχει πετάξει εδώ και χρόνια χωρίς να έχει εξοφλήσει την Ανανέωση Άδειας Κυκλοφορίας αποκτήσει νέο μοτοποδήλατο και πάει στην Τροχαία ώστε να εκδώσει Άδεια Κυκλοφορίας το σύστημα θα «μπλοκάρει» τη νέα Άδεια καθώς θα εμφανιστούν τα χρέη από το προηγούμενο δίκυκλο.

Πηγή: newsauto.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share