ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμο 150 ευρώ για εκατομμύρια Έλληνες οδηγούς!

Πρόστιμο 150 ευρώ για εκατομμύρια Έλληνες οδηγούς!
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Λίγες μέρες έμειναν για να περάσουν οι ιδιοκτήτες τα οχήματά τους από τον έλεγχο των ΚΤΕΟ προκειμένου να αποφύγουν το πρόστιμα που φτάνει τα 150 ευρώ.

Η προθεσμία εκπνέει τέλη Σεπτεμβρίου και από την 1η Οκτωβρίου ενεργοποιείται ο νόμος 4530/2018 ο οποίος προβλέπει τα νέα πρόστιμα ΚΤΕΟ, ενώ απλοποιεί και τη διαδικασία εντοπισμού όσων δεν έχουν περάσει από έλεγχο το αυτοκίνητο και την μοτοσικλέτα τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο: Δεν φαντάζεστε για τι ποσό κλείνει το Mega!

Με την εφαρμογή του νέου νόμου, εάν κάποιο όχημα δεν έχει προσκομιστεί εγκαίρως για τεχνικό έλεγχο σε ΚΤΕΟ, καταρχήν θα επιβαρυνθεί με το σύνηθες πρόστιμο που επιβάλλεται στα επιβατικά αυτοκίνητα, το οποίο για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης είναι 16 ευρώ, για μέχρι έξι μήνες, 33 ευρώ και για πάνω από έξι μήνες, 65 ευρώ.

Επιπλέον, τα οχήματα που θα εντοπιστούν ηλεκτρονικά να μην έχουν περάσει ΚΤΕΟ, θα επιβαρυνθούν με νέο πρόστιμο ύψους 150 ευρώ, που θα καταχωρηθεί απευθείας στην καρτέλα τους στο Taxis.

Τα ΚΤΕΟ, δημόσια και ιδιωτικά, είναι πλέον συνδεδεμένα online.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου