Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απίστευτη ταλαιπωρία σήμερα στην Αθήνα: Στάση στα ΜΜΜ, απεργούν τα ταξί!

Πώς θα μετακινηθείτε

14 Ιουνίου 2018 08:24
Απίστευτη ταλαιπωρία σήμερα στην Αθήνα: Στάση στα ΜΜΜ, απεργούν τα ταξί!

Ένα «κοκτέιλ» ταλαιπωρίας περιμένει σήμερα τους κατοίκους της Αθήνας από τον συνδυασμό των στάσεων εργασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, της απεργίας των ταξί και των τριών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας κατά του πολυνομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα:

Το μετρό δεν θα κινηθεί έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Σύμφωνα με το ΣΕΛΜΑ, οι εργαζόμενοι μετέχουν «στις κινητοποιήσεις εναντίων στην ψήφιση των νέων μέτρων».

- Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα προκειμένου να γίνει γενική συνέλευση των εργαζομένων του κλάδου με θέμα την αποτροπή του επικείμενου κλεισίματος του αμαξοστασίου στο Ελληνικό. Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 11 το πρωί και η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ότι θα γίνει μέχρι τις 6.

- Τα τρόλει θα παραμείνουν ακινητοποιημένα για τέσσερις ώρες από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα. Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 11 το πρωί ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 5 το απόγευμα.

- 24ωρη απεργία για σήμερα προκήρυξε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ). Σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι οι θεσμοί επιθυμούν «να βγάλουν εισιτήριο επιστροφής στην Uber». Σύμφωνα με το ΣΑΤΑ, οι θεσμοί και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ ζήτησαν «την κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρείες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό». Σύμφωνα με τον πρόεδρό του Συνδικάτου Θύμιο Λυμπερόπουλο τα ταξί θα βρίσκονται σήμερα στους δρόμους και θα είναι συνεχώς εν κινήσει χωρίς να παραλαμβάνουν επιβάτες

- Στη 1 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις κατά του Πολυνομοσχεδίου - η ψηφοφορία για το οποίο αναμένεται να διεξαχθεί στις 3 μετά το μεσημέρι - η ΑΔΕΔΥ (στην Κλαυθμώνος), το ΠΑΜΕ (στην Ομόνοια) και τα πρωτοβάθμια σωματεία (στο Πολυτεχνείο).

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share