Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Στις παραλίες οι Αθηναίοι, αγγίζει 40αρια ο υδράργυρος!

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού!

9 Ιουνίου 2018 09:07
Στις παραλίες οι Αθηναίοι, αγγίζει 40αρια ο υδράργυρος!

Καλοκαιρινός αναμένεται ότι θα είναι ο καιρός και σήμερα, Σάββατο, στις περισσότερες περιοχές της χώρας με αποτέλεσμα πολύς κόσμος ετοιμάζει ήδη τα πράγματά του για την παραλία.

Στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ο καιρός θα είναι αίθριος. Πολύ καλός καιρός αναμένεται ότι θα υπάρξει στην Αττική, τις Κυκλάδες, στην Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου καθώς και τα Δωδεκάνησα.

Ωστόσο, στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα σημειωθούν φαινόμενα κακοκαιρίας, που θα βελτιωθούν από το βράδυ στα δυτικά.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Σάββατο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είναι η εξής:

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Όμως, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικούς όμβρους και καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά θα βελτιωθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί στο Αιγαίο 4-6 και πιθανόν στα νότια τοπικά έως και 7 μποφόρ.

Μακεδονία, Θράκη

Στην περιοχή θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν. Από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι και καταιγίδες. Στα δυτικά θα υπάρξει πρόσκαιρη βελτίωση των φαινομένων το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα σποραδικών όμβρων κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Στις περισσότερες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Ωστόσο, στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά, θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ θα υπάρξει βελτίωση των φαινομένων.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3-5 μποφόρ και βαθμιαία θα μετατραπούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-28 βαθμούς, ενώ στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλία, ωστόσο από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4-6 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 19-35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4-6 και πιθανόν τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 21-33 βαθμούς και στην Κρήτη κατά τόπους έως και 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν ανατολικοί και βαθμιαία νότιοι 3-4 μποφόρ, ενώ στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-32 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 20-34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος θα είναι αρχικά ο καιρός. Ωστόσο, βαθμιαία από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί 19-33 βαθμούς Κελσίου.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share