Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ποιες σακούλες; Δείτε τι άλλο δωρεάν "καθημερινό" προϊόν θα πληρώνουμε και μάλιστα 30 ολόκληρα λεπτά!

6 Ιανουαρίου 2018 10:33
Ποιες σακούλες; Δείτε τι άλλο δωρεάν

Την επιβολή νέου φόρου για τα χάρτινα ποτηράκια του καφέ ζητεί συγκεκριμένος αριθμός βρετανών βουλευτών. Αν ψηφιστεί και εφαρμοστεί το νέο μέτρο η επιβάρυνση θα φτάνει τις 25 πένες, δηλαδή περίπου 30 λεπτά του ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι πλαστικές σακούλες στην Ελλάδα χρεώνονται 3,72 λεπτά του ευρώ. Οι Βρετανοί συνήθως δέχονται με χαρά τέτοιου είδους αυξήσεις φόρων που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ξεκατίνιασμα! Η Βαλαβάνη τσακώθηκε δημοσίως με θαυμάστρια του Βασάλου γιατί είπε... για την ηλικία της!

Οι πόροι από τον φόρο θα επενδύονται για τη βελτίωση των μονάδων ανακύκλωσης στη χώρα. Στόχος, όπως τον θέτει η διακομματική επιτροπή, θα είναι να καθιερωθεί ως το 2023 η ανακύκλωση όλων ποτηριών μίας χρήσης. Αν αυτό δεν γίνει εφικτό, τα ποτηράκια θα απαγορευτούν!

Στη Βρετανία κάθε χρόνο πετιούνται 30.000 τόνοι ποτήρια καφέ (γύρω στα 2,5 δισ. τεμάχια) , από τα οποία ανακυκλώνεται μόλις 1 στα 400, κυρίως γιατί το πλαστικό στα χείλη του ποτηριού κάνει δύσκολη τη διαδικασία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αναλυτικές προβλέψεις Σαββατοκύριακου από την Άντα Λεούση!

Μια λύση, όπως την προτείνει η επιτροπή, είναι οι καταναλωτές να φέρνουν από το σπίτι τους το δικό τους ποτηράκι. Ή να βάλουν λίγο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Πάντως και στη Βρετανία και στην Ελλάδα οι καταναλωτές μπορούν στις μεγάλες αλυσίδες, να βάζουν τον καφέ απευθείας σε δική τους γυάλινη κούπα.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share