Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Βρετανοί βρήκαν τον φάρμακο κατά του διαβήτη; Τι λέει η νέα έρευνα;

3 Ιανουαρίου 2018 13:06
Βρετανοί βρήκαν τον φάρμακο κατά του διαβήτη; Τι λέει η νέα έρευνα;

Έρευνα Βρετανών και Κινέζων επιστημόνων κατέδειξε ότι το φάρμακο έδειξε σημαντική αντιστροφή σε απώλεια μνήμης, ένα από τα βασικά συμπτώματα των ασθενών με Αλτσχάιμερ
Ένα φάρμακο που αρχικά παρασκευάστηκε για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2 αντέστρεψε την απώλεια μνήμης, ένα από τα πιο σημαντικά συμπτώματα ασθενών με Αλτσχάιμερ.

Σύμφωνα με διεθνή έρευνα,το φάρμακο έδειξε σημαντική αντιστροφή σε απώλεια μνήμης σε πειραματόζωα.

Την έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Brain Research» διενήργησαν επιστήμονες στην Κίνα και την Βρετανία.
«Η καινοτόμος θεραπεία δείχνει πολλά υποσχόμενη ως νέα θεραπευτική επιλογή κατά χρόνιων νευροεκφυλιστικών ασθενειών, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ», επισημαίνει ο καθηγητής Κρίστιαν Χόλσερ από το Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eπιτέλους! Η δημόσια κίνηση του Κωστή Μαραβέγια στην Σωτηροπούλου που επιβεβαιώνει τον έρωτά τους!

Ο Βρετανός καθηγητής και οι συνεργάτες του στα Πανεπιστήμια Shanxi και Shaoyang της Κίνας χορήγησαν σε τρωκτικά με νόσο Αλτσχάιμερ το φάρμακο και διαπίστωσαν ότι συνέβαλε,μεταξύ άλλων, στη βελτίωση του εγκεφαλικού αυξητικού παράγοντα που προστατεύει την λειτουργία των νευρικών κυττάρων.

«Αν και τα οφέλη του νέου αυτού αντιδιαβητικού φαρμάκου έχουν προς το παρόν παρατηρηθεί μόνον σε ποντίκια,άλλες μελέτες για υπάρχοντα αντιδιαβητικά φάρμακα, όπως η λιραγλουτίδη, έχουν παρουσιάσει θετικά αποτελέσματα σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση στην Κεφαλονιά: Αυτή είναι η 23χρονη Βουλγάρα που αυτοκτόνησε (Photos)

«Κατά συνέπεια είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστεί η έρευνα»,υπογράμμισε ο Βρετανός καθηγητής.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share